Τότεναμ - Τσέλσι 2-0

Τότεναμ - Τσέλσι 2-0

bet365

Το νικηφόρο σερί της Τσέλσι σταμάτησε στα 13 ματς, καθώς με δύο κεφαλιές του Ντέλε Άλι η Τότεναμ την κέρδισε με 2-0 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η Τσέλσι τους τελευταίους μήνες διέλυσε όποιον έβρισκε στο διάβα της και ήταν έτοιμη να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων νικών σε μία σεζόν στην ιστορία της Premier League. Η Τότεναμ, όμως, έγινε η τρίτη ομάδα που αντιμετώπισε τους μπλε με το δικό τους σύστημα και εκείνη που έβαλε τέλος στο νικηφόρο τους σερί, το οποίο σταμάτησε στα 13 ματς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα σπιρούνια ο Ντέλε Άλι, που έκανε αυτό που δεν μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει άλλος στο πρωτάθλημα: να σκοράρει με το κεφάλι εναντίον της Τσέλσι, κάτι που μάλιστα έκανε δύο φορές.

«Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας δυνατά σημεία», είπε ο Ποκετίνο πριν τη σέντρα και οι παίκτες του εφάρμοσαν άριστα το πλάνο του. «Καθρεφτάκι» στο 3-4-3 της Τσέλσι, καλό πρέσινγκ, πάθος και γρήγορες επιθέσεις. Ο ρυθμός ήταν καλός στο ξεκίνημα, όμως οι καθαρές ευκαιρίες ελάχιστες. Ο Αζάρ (5’) έχασε την πρώτη, ενώ ακολούθησαν εκείνες των Έρικσεν (23’) και Ντάιερ (39’). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περιορίσουν τον Ντιέγκο Κόστα, που είχε πολλά νεύρα και δεν κατάφερε να βοηθήσει, έβαλαν δύσκολα στον Καντέ, ενώ περίμεναν το λάθος των παικτών του Κόντε με υπομονή. Αυτό τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κανένας δεν έκλεισε τον Έρικσεν δεξιά, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Ντέλε Άλι ολομόναχος στην περιοχή έκανε το 1-0 με άψογη κεφαλιά!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Ντιέγκο Κόστα (47’) και Αζάρ (48’), όμως γρήγορα οι παίκτες του Ποκετίνο ανασυγκροτήθηκαν, ισορρόπησαν και οι μπλε έμοιαζαν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις και πίστη. Ήταν έξω από τα νερά τους. Αυτή τη φορά το παιχνίδι της Τότεναμ ήταν πιο αμυντικό, όμως δούλεψε τέλεια. Στο 54’ σε φάση καρμπόν οι φιλοξενούμενοι δεν έβαλαν μυαλό.

Ο Έρικσεν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ντέλε Άλι ξανά με κεφαλιά έκανε το 2-0! Αυτό, μάλιστα, ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που ο νεαρός πετυχαίνει 2 γκολ, κάτι που είχε να συμβεί για την Τότεναμ στην Premier League από το 1995 και τον Τέντι Σέριχγαμ! Μετά από λίγα λεπτά έγινε εμφανές ότι τα πάντα είχαν τελειώσει. Χωρίς ψυχολογία οι μπλε έμοιαζαν με άλλη ομάδα, απείλησαν ελάχιστα, οι αλλαγές του Κόντε μάλλον ήρθαν αργά και είχαν μηδενικό αντίκτυπο και οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα με μεγάλη άνεση μέχρι το τέλος, για να βρεθούν στο -7 από την κορυφή και να κάνουν τη χάρη στους υπόλοιπους να βάλουν φρένο στην Τσέλσι!

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Άλντερβαϊρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντεμπελέ (74’ Γουίνκς), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (86’ Σισοκό), Κέιν (90+2’ Σον)

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόζες (85’ Μπατσουάγι), Αλόνσο (65’ Γουίλιαν), Καντέ (79’ Φάμπρεγας), Μάτιτς, Πέδρο, Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα