Έπιασε κορυφή ο Απόλλων Σμύρνης

Έπιασε κορυφή ο Απόλλων Σμύρνης

bet365

Γκέλα και για Λαμία, ΟΦΗ μετά τον Άρη, με τον Απόλλωνα να το εκμεταλλεύεται και να περνάει στην κορυφή.

Κισσαμικός - Απόλλων Σμύρνης 0-1

Με ήρωα τον Πετρόπουλο, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να περάσει από τα Χανιά και την έδρα του Κισσαμικού, επικρατώντας με 1-0, με την νίκη αυτή να τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό και οι ευκαιρίες μετρημένες στα... δάχτυλα, όμως στο 54' ο Πετρόπουλος κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων και με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χιντζίδη, να πάρει το προβάδισμα.

Οι Κρητικοί στην συνέχεια πίεσαν για να μπουν ξανά στο κόλπο τις διεκδίκησης τουλάχιστον του βαθμού της ισοπαλίας, όμως δε κατάφεραν να... βρουν το δρόμο προς την εστία του Χιώτη, με την Ταξιαρχία να κρατάει το προβάδισμα και να εκμεταλλεύεται τις γκέλες του Άρη και της Λαμίας για να πιάσει κορυφή.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσοντάκης, Σελινιωτάκης, Σταθάκης, Κουρέλλας, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα, Μαρτίνεθ (73' Κίκε), Βλάχος (58' Ποκόνγκ), Θέος (58' Μάντζης), Μίλιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Κύργιας, Δεληζήσης, Ντάσιος, Χιντζίδης (59' Βαλεριάνος), Κάσσος, Ρομάνο (46' Σιατραβάνης), Τσιάρας Τζάνης (78' Πάνος), Κονέ, Πετρόπουλος.

Αγροτικός Αστέρας - ΟΦΗ 2-1
Την εντυπωσιακή του πορεία στη σεζόν, συνέχισε ο Αγροτικός Αστέρας, που κατάφερε να επικρατήσει και του ΟΦΗ με 2-1, αποτέλεσμα που τους φέρνει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βυθίζοντας παράλληλα τους Κρητικούς.

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να είναι απλοί, αλλά και αποτελεσματικοί και να ανοίξουν το σκορ με τον Κουκόλη, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τάι στο 29'.

Στην επανάληψη, ο δημιουργός του γκολ των γηπεδούχων, έγινε... μοιραίος, αφού ανέτρεψε τον Μιλοσάβλιεφ μέσα στην περιοχή, με τον Σέρβο να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε και να ισοφαρίζει.

Παρόλα αυτά, ο Αγροτικός είχε και πάλι απάντηση, καθώς ο Γκέσιος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του και χάρισε ακόμα ένα τρίποντο. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, καθώς Αντούκορ και Δεινόπαππας είδαν δεύτερη κίτρινη κάρτα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δαύκος, Κώτσιος, Νάστος (46' Μιλοσάβλιεβ), Όστοϊτς, Βουό, Αντουκόρ, Όγκμποε (69' Χύσι), Ράντι, Μίκιτς (46' Κιάσσος), Βαλλιάνος, Μητρόπουλος.

Αγροτικός Αστέρας (Νίκος Νεντίδης): Γουναρίδης, Αργυρίου, Κουκόλης, Βαφέας, Μπουτζίκος, Χατζής, Τάι (70' Φιλίπε), Τεγούσης (93' Παπαδημητρίου), Πάτο, Δεινόπαππας, Γκέσιος (89' Έππας).

Σπάρτη – Τρίκαλα 0-0

Ακόμα μια ευκαιρία να πλησιάσουν τις πρώτες θέσεις... πέταξαν τα Τρίκαλα, που έμειναν στο 0-0 με την Σπάρτη και δεν εκμεταλλεύτηκαν τα στραβοπατήματα των πρωτοπόρων.

Το παραμικρό δεν έγινε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στην Σπάρτη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να απειλήσουν την εστία του Μελίσσα.

Χαμηλός ρυθμός και στην επανάληψη, με μόλις μία καλή στιγμή στο 49' για την Σπάρτη. Ο Οικονομόπουλος βρέθηκε απέναντι στον Σιδεράκη, πλάσαρε άουτ.

Σπάρτη (Αντωνίου): Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Κατσίκης (55′ Σιώπης), Γιαννίτσης, Γκαλίτσιος, Παπαχρήστος, Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος, Μπανούσης, Ηλιόπουλος (89′ Παναγιώτου), Αναστασάκος.

ΑΟ Τρίκαλα (Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Σαρακατσάνος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Γιαννιτσάνης, Στεφάνοβιτς (53′ Αρναρέλλης), Μπαϊκαρά (85′ Καμπλιώνης), Κουσκουνάς (62′ Τζάκσον).

Πανθρακικός – Χανιά 0-2

Μεγάλο διπλό για τα Χανιά στην έδρα του Πανθρακικού. Οι Κρητικοί επικράτησαν με 0-2 χάρη σε αυτογκόλ και σε τέρμα του Σταματή στο 91.

Την άμυνά τους πρόσεξαν στο πρώτο 45λεπτο Πανθρακικός και Χανιά με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερωθούν. Με εξαίρεση ένα σουτ του Πολίμου που μπλόκαρε ο Αθανασίου στο 21', δεν είχαμε την παραμικρή άλλη φάση.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι, έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 48 και τελικά έφτασαν στο γκολ χάρη σε αυτογκόλ του Πετρούση. Συγκεκριμένα, στο 69' μετά από σέντρα του Σταματή, ο Πετρούσης βρήκε άθελά του την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Το... κερασάκι στην τούρτα για στους φιλοξενούμενους ήρθε στο 91', όταν ο Σταματής με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Πανθρακικός (Βασιλακάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Μπουγαΐδης, Πολίμος, Ηλιάδης, Γαβριηλίδης, Πλέγας (71′ Ζυγκερίδης), Μπεκατώρος (56′ Ρομπέρ), Κουσίδης, Νικόλτσης (86′ Ρουσάκης).

ΑΟ Χανιά (Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Θεολόγου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Ντούμος (65′ Κοζάκης), Αποστολόπουλος, Σταματής, Βαρούχας (88′ Παρασκευόπουλος).

Παναιγιάλειος – Λαμία 1-0

Την ξέφρενη πορεία της Λαμίας σταμάτησε ο Παναιγιάλειος, που επικράτησε 1-0 της πρωτοπόρου και δεν την άφησε να αυξήσει την διαφορά της από τους διώκτες της.

Χωρίς πολλές φάσεις πέρασε το πρώτο ημίχρονο στο Αίγιο, με την Λαμία ωστόσο να είναι ανώτερη και να έχει την μεγάλη φάση. Συγκεκτριμένα στο 29', μετά από μπαλιά του Βάντερσον, ο Φερφελής έπιασε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Παναιγιάλειου.

Κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή στην επανάληψη. Συγκεκριμένα, ο Τσιλιγκίρης μετά από κακό διώξιμο του Αναστασιάδης με σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-1, αλλά η κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 82', έφυγε άουτ. Τελικά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Λαμία να βλέπει τον Παναιγιάλειο να τις βάζει... στοπ στην πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί φέτος.

Παναιγιάλειος (Σπανός): Στρέζος, Ρότα, Βλάχος, Ντέμο, Τσιλιγκίρης, Καζναφέρης, Στίκας, Μπούζας, Κατίδης (62′ Μωυσίδης), Κρητικός, Σκαρτσίλας.

Λαμία (Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου (46′ Πεταυράκης), Αναστασιάδης, Κοτσώνης (74′ Αυγενικού), Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλόγιαννης, Καραγιάννης (68′ Τσούκαλος), Βάντερσον, Φερφελής.

Πανσερραϊκός - Αχαρναϊκός 1-0

Επιστροφή στις νίκες για τον Πανσερραϊκό, που επικράτησε με 1-0 του Αχαρναϊκού και ανέβηκε στην 7η θέση με 13 βαθμούς. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ήρθε από την άσπρη βούλα, σε μία... περίεργη φάση.

Συγκεκριμένα, στο 24' ο Τσούτσης έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Αποστολίδη μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να ετοιμάζεται να του δείξει κίτρινη κάρτα για θέατρο. Ο βοηθός όμως πήρε πάνω του τη φάση, υπέδειξε πέναλτι και ο Κανούλας με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι παρά το γκολ, δεν... άνοιξε, δε πήρε ποτέ ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να αντιδράσουν και τα «λιοντάρια» να κρατούν εύκολα το υπέρ τους σκορ, χωρίς να ψάχνουν κάτι παραπάνω.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Χριστοφιλέας χτύπησε εκτός φάσης τον Κανούλα και αποβλήθηκε.

Πανσερραϊκός (Παναγιώτης Διλμπέρης): Μέλκας, Στέβιτς, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Τσελεπίδης, Ρούτσης, Φούσου (66’ λ.τρ. Σιάκκας), Τσιμίκας, Κάκκο (56’ Χατζηδημητρίου), Τσούτσης (88’ Κτιστόπουλος), Κανούλας.

Αχαρναϊκός (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Χριστοφιλέας, Τσεμπερίδης, Μουστάκης, Σταμούλης (88’ Ζαχαρός), Παπατόλιος, Ψιάνος, Κυριαζόπουλος, Πλαβούκος (52’ Ντάγκρας), Ματσούκας, Τζιώρας.

Αναγέννηση Καρδίτσας - Πανελευσινιακός 0-0

Πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό, απέσπασε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος παρόλο που έπαιξε με δέκα παίκτες για πάνω από ένα ημίχρονο, κατάφερε να κρατήσει την Αναγέννηση στο... μηδέν και να φύγει «όρθιος» από την Καρδίτσα.

Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάστηκε η εκπληκτική εμφάνιση του Γκόμες, που κράτησε όρθια την ομάδα του. Στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και πιο επικίνδυνοι, όμως στο 45' ο Κασνέτσης είδε δεύτερη κίτρινη και οδηγήθηκε πρόωρα στα αποδυτήρια.

Έτσι, η Αναγέννηση πίεσε στην επανάληψη, διεκδίκησε ένα γκολ που θα της χάριζε το «τρίποντο», όμως βρήκε απέναντί της έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, που είχε απαντήσεις όποτε χρειάστηκε και έδωσε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας (67’ Βουκομάνοβιτς), Δημόπουλος, Σμίλτος, Κισκαμπάνης, Υφαντής (57’ Ντάνκουα), Μπλέντι, Τσιλούλης, Τζέκος, Μπιτέλης, Ντιάτα.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Γκόμεζ, Σιλιγαρδάκης, Ρόκας (78’ Ζέλιος), Τσίγκρος, Γραικός, Κωνσταντινίδης, Κασνέτση, Καμπούρης, Ιορδανίδης (46’ Κορομηλάς), Τσούπρος, Αγγελούδης (50’ Δημόπουλος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα