Να είναι καλότυχο για την ΑΕΚ!

Να είναι καλότυχο για την ΑΕΚ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Να είναι καλότυχο για την ΑΕΚ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης με αφορμή τη νέα χρονιά και την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων γράφει για την Ένωση και τα σωστά (μεταγραφικά) που γίνονται...

Καλή χρονιά με υγεία και κυρίως μπόλικη τύχη φίλοι μου και αναγνώστες μας (ΑΕΚτσήδες και μη). Τύχη που λέτε διότι όπως μου έστειλε σε μήνυμα και ο φίλος μου ο Γιάννης, υγεία είχαν οι επιβάτες του Τιτανικού, τύχη δεν είχαν... Μεγάλος παράγοντας η τύχη είτε τη θεωρούν κάποια Θεά (σ.σ.: θυμίζω τη Θεά Τύχη) είτε όχι και μπορεί να σου αλλάξει για πάντα τη ζωή, την ποιότητά της σε σένα και στα αγαπημένα σου πρόσωπά.

Μπόλικη τύχη καλοί μου άνθρωποι λοιπόν... Αυτό σας εύχομαι κυρίως! Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ που θαρρώ πως αν είχε λίγο περισσότερη από δαύτη από τον Ιούλιο έως και τη τελευταία ποδοσφαιρική αγωνιστική της υποχρέωση, θα... κουβεντιάζαμε σε άλλη βάση για όλη τη σεζόν που διανύουμε έως αύριο που αρχίζουν ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των «κιτρινόμαυρων».

Αν εξαιρέσουμε το θέμα του προπονητή από το καλοκαίρι έως και τώρα, αλλά και κανά δυο προσθηκών στο ρόστερ (δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα), όπου η ΑΕΚ κινήθηκε λίγο στην... τύχη και ευχόταν να της... βγει το ρίσκο και δεν δικαιολογείται για κανένα σοβαρό club στον κόσμο να λειτουργήσει έτσι, η τύχη γενικά σαν παράγοντας μας γύρισε απόλυτα την πλάτη. Το έγραφα και στο προηγούμενο blog μου...

Συμφωνώ ταυτόχρονα και με την ευχή της ΠΑΕ ΑΕΚ σε απόλυτο βαθμό για κανονικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Όπου τα ανθρώπινα λάθη διαιτητών δεν θα τα επωμίζεται η ΑΕΚ μόνο (άντε και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ) αλλά και ο Ολυμπιακός. Διότι και φέτος τα όποια ανάποδα σφυρίγματα που επηρέασαν αποτέλεσμα και έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό ήταν όλα υπέρ της ομάδας του Φαλήρου (όχι πως ήταν έκπληξη σαν γεγονός, προφανώς αναμενόμενο) και αύξησαν τη διαφορά σε τέτοια ύψη που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (πάλι πρώτοι θα ήταν οι «ερυθρόλευκοι» αλλά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ο δεύτερος γύρος).

Η μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ για μένα σε ότι αφορά τη χρονιά που μας έφυγε ήταν η παραδοχή λαθών. Έτσι ξεκινάμε να μπαίνουμε στο σωστό δρόμο. Όταν δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου είσαι καταδικασμένος να τα επαναλάβεις. Στην Ένωση από το στόμα του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη έγινε το απόλυτα σωστό! Γι' αυτό και αισιοδοξώ πως το άμεσο μέλλον θα είναι δεδομένα και ουσιαστικά καλύτερο.

Φαίνεται άλλωστε και στις κινήσεις που γίνονται... Γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση αναδιαμόρφωσης του ρόστερ. Ο Μαϊστόροβιτς σε συνεργασία με τον Ντε Μπαρτόλο τρέχουν (όπως φαίνεται, πρέπει να αποδειχτεί και στο χορτάρι) σωστά τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την ΑΕΚ της σεζόν που διανύουμε αλλά και για εκείνη που θα χτιστεί το επόμενο καλοκαίρι. Το τρέχουν ως οφείλουν νωρίτερα και πλέον δεν περιμένουν να φτάσουμε στο... παρά ένα! Κάτι που έγινε σε αρκετές περιπτώσεις το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν θα εστιάσουμε τώρα στο κομμάτι της ενίσχυσης. Αυτό θα το κρίνουμε με την ολοκλήρωση των κινήσεων που επαναλαμβάνω ότι τούτη τη στιγμή που μιλάμε είναι προς την απόλυτα σωστή κατεύθυνση. Αλλά πάντα εμείς είμαστε οι τυχεροί που μπορούμε και κρίνουμε από το αποτέλεσμα, όταν δηλαδή τους βλέπουμε στο χορτάρι και όχι από βιντεάκια. Διότι σωστή η λογική απόκτησης του Ντίας για παράδειγμα αφού λείπει τέτοιος επιθετικός με τα συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά όποιος σας πει ότι τον έχει δει και τον έχει εντυπωσιάσει, είναι ψεύτης!

Το ίδιο ισχύει για τον Μπράβο για παράδειγμα. Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι παρακολουθούσε πρωτάθλημα στις ΗΠΑ και ότι τον είχε κερδίσει ο Αργεντινός μέσος με το παιχνίδι του και τη στιγμή που άκουσε πως είναι πιθανό να έρθει στην ΑΕΚ ενθουσιάστηκε σε τρελό βαθμό. Όπως δεν ήξερε κανείς για τον Γιόχανσον και τον Σιμόες, το ίδιο ισχύει και τώρα με τα στατιστικά και τις μαρτυρίες να είναι τα στοιχεία που επιτρέπουν να αισιοδοξούμε.

Αντίθετα για τις περιπτώσεις Μεληκιώτη, Γιακουμάκη μπορούμε και έχουμε συγκεκριμένη και καλή άποψη για την αξία τους. Θα πρέπει ο κάθε ένας από αυτούς απλά να δουλευτεί σωστά, να εξελιχθεί και να έχει έτσι ένα τεράστιο άμεσο και μελλοντικό κέρδος η ΑΕΚ.

Έχουμε αγώνα όμως και η ομάδα οφείλει να ξεκινήσει το 2017 με το δεξί. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό και θα έχουμε και ένα νέο πρόσωπο λογικά στην 11άδα για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Αϊντάρεβιτς φαίνεται πως κερδίζει θέση στην τριάδα των χαφ για το συγκεκριμένο ματς με τον Μοράις να αποδεικνύει εμπράκτως ότι ήθελε χαφ άμεσα για την βασική ομάδα. Αυτό είναι θετικό, δηλαδή το γεγονός πως η ΑΕΚ αποκτά παίκτες για να βοηθήσουν άμεσα!

Λίγο καλότυχο να είναι για την ΑΕΚ το 2017 και θα 'χουμε καλά μαντάτα και μόνο. Διότι δεν υπήρξε τύχη στην Κέρκυρα, στο ΟΑΚΑ με Ατρόμητο και Ηρακλή, αλλά και με τον ΠΑΣ που εκτός από το γκολ οφσάιντ που μέτρησε (σε συνδυασμό με 2-3 ακόμη διαιτητικά λαθάκια) έχασε και πέναλτι η ομάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το -11 από την κορυφή που δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Υγ: Τουλάχιστον αυτή η χρονιά θα φέρει και οριστικά (θετικές και μόνο ελπίζουμε) εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου. Επιτέλους... Κόντρα σε όλους και σε όλα, με την ΑΕΚ να κάνει όσα οφείλει και βάσει νόμων και κανονισμών, προχωράμε και θα φτάσουμε στο όνειρο που θα γίνει πράξη. Το δίκαιο δεν μπορούν να μας το... κλέψουν. Κι είναι όλο με το μέρος μας.

Υγ2: Μπορεί να άργησε αλλά ήρθε. Ποιος; Ο σέντερ. Ελπίζουμε όλοι ο Ελονού να δώσει τη λύση στο πρόβλημα που είχαμε στους ψηλούς. Το αξίζει η ΑΕΚ του Αγγελόπουλου και έπρεπε να το είχαν δει (το λάθος) νωρίτερα γιατί θα είχε φέρει περισσότερα νικηφόρα αποτελέσματα. Τα ματς με τον Άρη πρέπει να έχουν μόνο ένα αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, τη νίκη!

Υγ3: Επέστρεψε ο Μπακασέτας και πλέον ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε πως θα τον αξιοποιήσει ο κόουτς. Μακάρι να μη χάσει η ΑΕΚ αυτό το σούπερ στοίχημα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και δεν πρέπει να χάσει η Ένωση τέτοιον ποδοσφαιριστή και ικανό για να ηγηθεί στο μέλλον...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...