H Σουόνσι σε εποχή Moneyball!

Gazzetta team
H Σουόνσι σε εποχή Moneyball!

bet365

Οι Ουαλοί προσέλαβαν τον Αμερικανό έξπερτ στο Moneyball, Νταν Άλντμαν, ως σύμβουλο μεταγραφών.

Ο επόμενος προπονητής της Σουόνσι θα πρέπει να συνεργαστεί με τον πρώην δημοσιογράφο και κάτοχο διδακτορικού στα οικονομικά από το Χάρβαρντ, Νταν Άλτμαν, ο οποίος προσελήφθη από τους Ουαλούς προκειμένου να βάλει για τα καλά στο σύλλογο το Moneyball, την ανάλυση δηλαδή της μεταγραφικής αγοράς με βάση στατιστικά δεδομένα για την κατανόηση της πραγματική προοπτικής των παικτών και την αγορά υποτιμημένων μονάδων. Το Μοneyball έχει τις ρίζες του στο μπέιζμπολ, ωστόσο τα στατιστικά και η ανάλυση έχουν εισχωρήσει εδώ και καιρό στο ποδόσφαιρο και η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Λέστερ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ομάδας με ανάλογο μπακγκράουντ.

Ο Άλτμαν έχει συγγραφικό έργο σχετικό με το ποδόσφαιρο και μετά το τέλος της σεζόν 2014-15, στην οποία η Σουόνσι τερμάτισε 8η, είχε προβλέψει μέσω twitter ότι θα ακολουθήσει περίοδος πτώσης: «Έριξα μια ματιά στους αριθμούς της Σουόνσι και το μόνο που μπορώ να πω είναι χαχαχαχαχα. Συνεχίστε έτσι και θα δείτε που θα καταλήξει».

Οι Σουόνς βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή μετά το διαζύγιο με τον Μπράντλεϊ και ο Κρις Κόουλμαν, ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ που οδήγησε την Εθνική Ουαλίας στα ημιτελικά του Euro, θεωρείται ένα από τα φαβορί.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα