Ρουμπουλάκου στο gazzetta.gr: «Νταμπλ και Ευρώπη με την Κουκέσι»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ρουμπουλάκου στο gazzetta.gr: «Νταμπλ και Ευρώπη με την Κουκέσι»

bet365

Ο Σίμος Ρουμπουλάκου στο gazzetta.gr για την πρόκληση του νταμπλ και της συμμετοχής στην Ευρώπη με την Κουκέσι, την ομάδα στην οποία βρήκε όλα όσα έψαχνε!

Ο Σίμος Ρουμπουλάκου, από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Κυπελλούχο Αλβανίας Κουκέσι. Οι πρώτες του μέρες στην ομάδα που έχει βάση τα Τίρανα ώστε να παρέχει στους παίκτες το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής αλλά και τις συνθήκες για να δουλεύουν όσο πιο επαγγελματικά γίνεται. Ο στόχος της Ευρώπης και του νταμπλ, αλλά κι η Εθνική που είναι πάντα στο μυαλό του.

Γιατί ο Απόλλων δεν μπορεί να βρει ηρεμία; Ο 24χρονος αριστερός μπακ λύνει στο gazzetta.gr κάθε απορία και μιλά για τη νέα πρόκληση που ξεδιπλώνεται μπροστά του.

Πως έκατσε το deal με την Κυπελλούχο Αλβανίας;

'Έφυγα από τον Απόλλωνα για καθαρά για προσωπικούς λόγους. Οι επιλογές που κάνω στην καριέρα μου γίνονται καθαρά με γνώμονα το συμφέρον το δικό μου και της οικογένειας μου που είναι δίπλα μου και με στηρίζει. Από την άλλη, η Kukesi έχει υψηλούς στόχους. Έψαχνε ένα αριστερό μπακ που θα μπορεί να κάνει την διαφορά μέσα στο παιχνίδι και θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχο της. Έπαιξε ρόλο ότι γνωρίζω και την γλώσσα. Με πρότεινε ένας Αλβανός μάνατζερ, ο κύριος Τσαούσι Ντρίνι, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελλάδα και κάνει δουλειές και εκεί. Τους άρεσα και μου έκαναν αμέσως πρόταση για συμβόλαιο 1,5 έτους με πολύ καλές απολαβές, μπόνους κατάκτησης Πρωταθλήματος - Κυπέλλου αλλά και της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Έλληνα εκπρόσωπό μου, κύριο Χρήστο Γάτση με τον οποίο συνεργαζόμασταν 7 χρόνια. Κατανόησε την επιθυμία μου να συνεχίσω την καριέρα μου αλλού και δέχτηκε να με αφήσει να πάω.

Οι στόχοι σου, τι προσδοκάς από αυτή την επιλογή;

Ο στόχος μου είναι να δουλέψω, ώστε να βελτιωθώ και να καθιερωθώ στην ομάδα - θέλω να γίνω ενεργό μέλος της και από εκεί και πέρα η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί το μεγαλύτερό μας στόχο, αλλά και τον πιο δύσκολο γιατί το επίπεδο στο ποδόσφαιρο εδώ έχει ανέβει. Η προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής είναι αυτή που μου έδωσε το κίνητρο να πάρω αυτή την απόφαση. Περνάει από το μυαλό μου και μια κλήση στην εθνική ομάδα, είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει το εθνόσημο. Με καλές και σοβαρές εμφανίσεις αλλά και τύχη δεν είναι απίθανο.

Ποια η εμπειρία σου από τον Απόλλωνα;

Ο Απόλλων είναι μια ομάδα με ιστορία και αυξημένες απαιτήσεις. Κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό και όλα λειτουργούν σωστά, άκρως επαγγελματικά. Συν τις άλλοις έχει καλούς χαρακτήρες και καλούς ποδοσφαιριστές. Θα χαρώ πολύ να πάρει το Πρωτάθλημα και να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ.

Πως είναι οι πρώτες μέρες εκεί, στη νέα σου ομάδα;

Η ομάδα έχει έδρα σε μια πόλη στο βόρειο μέρος της χώρας, αλλά επειδή έχει πολύ κρύο και επειδή δεν έχεις να κάνεις πολλά πράγματα εδώ, ο πρόεδρος έχει πάρει την ομάδα στα Τίρανα ,έχει φτιάξει νέα γραφεία, έχει ιδιόκτητο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο και διαθέτει εστιατόριο όπου τρώμε οι παίκτες μετά την προπόνηση. Όλοι μένουμε στην πρωτεύουσα. Μία μέρα πριν το εντός έδρας παιχνίδι, η ομάδα ταξιδεύει στο Κουκέσι, πηγαίνει σε ξενοδοχείο, παίζει και μετά επιστρέφει πάλι στα Τίρανα που είναι η βάση της. Για μένα είναι λίγο πιο εύκολο γιατί γνωρίζω τη γλώσσα, όπως είπα και προηγουμένως. Πιστεύω ότι θα προσαρμοστώ πιο εύκολα στα δεδομένα της ζωής και της ομάδας. Θα είμαι μαζί με τον Άλμπι αλλά και τον Άνδρεα Κολίτσι που έπαιζαν στην Ελλάδα και θα με βοηθήσουν στην προσαρμογή μου.

Θα καταφέρετε το νταμπλ, που είναι κι ο μεγάλος σας στόχος;

Σίγουρα ο στόχος είναι αυτός της κατάκτησης του νταμπλ. Εχω δει τη ομάδα, διαθέτει ποιοτικό ρόστερ και μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος. Με δουλειά, υπομονή και πίστη μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Υπάρχει βαθμός δυσκολίας γιατί είναι άλλες δυο ομάδες εξίσου δυνατές όπως οι Skenderbeu και Partizani Tirana. Έχουν διαθέσει πολλά χρήματα για παίκτες και είναι σε αρκετά καλό επίπεδο.

Γιατί μια ομάδα, που έχει λυμένο το οικονομικό της πρόβλημα, όπως ο Απόλλων, δεν μπορεί να βρει ηρεμία; Πιστεύεις ότι τελικά θα καταφέρει το στόχο της ανόδου;

Ο Απόλλων είναι μια ομάδα που όλα λειτουργούν άκρως επαγγελματικά. Η ομάδα παρέχει τα πάντα στους παίκτες. Άπαντες είναι πληρωμένοι στην ώρα τους, που δύσκολα το συναντάς αυτό σε ομάδες στη σημερινή εποχή. Υπάρχει ένα σωστό περιβάλλον για να βγάλουν οι παίκτες της αξίας τους στο γήπεδο

Ο λόγος που πιστεύω ότι δεν υπάρχει ηρεμία είναι ότι γενικά οι φίλαθλοι δεν έχουν υπομονή και βγάζουν εύκολα συμπεράσματα για παίχτες και προπονητές. Είναι μια ομάδα που έχει στόχο μόνο την άνοδο και αυτό φέρνει άγχος και ένταση. Εγώ αυτούς τους 6 μήνες δεν κατάλαβα κάτι αρνητικό, υπήρχε ηρεμία μέσα στα αποδυτήρια, είχαμε καλό κλίμα μεταξύ μας. Τώρα απ' έξω δεν ξέρω τι γίνεται. Μπορεί να υπήρχε γκρίνια ή οτιδήποτε άλλο. Οι παίκτες πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους και να κοιτάζουν τη δουλειά, ώστε να αποδεικνύουν της αξία τους.

Πιστεύω ότι η ομάδα θα καταφέρει τον στόχο της ανόδου, γιατί έχει πολύ καλό ρόστερ, με Ποιότητα που ξεχειλίζει. Στο τέλος τα παιδιά θα κάνουν τον κόσμο χαρούμενο αλλά και τον πρόεδρο που τόσα χρόνια παλεύει για το Πρωτάθλημα.

Μια ευχή για το 2017;

Εύχομαι το νέο έτος να μου φέρει υγεία και τύχη πάνω απ' όλα σε μένα και στην οικογένεια μου. Εύχομαι να δικαιώσω αυτούς που με πιστεύουν και είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και στο τέλος να καταφέρουμε με την νέα μου ομάδα τους στόχους που έχουμε θέσει.

 

Τελευταία Νέα