Κολίνα: «Σημασία έχει η ποιότητα κι όχι η ταχύτητα των αποφάσεων»

Gazzetta team
Κολίνα: «Σημασία έχει η ποιότητα κι όχι η ταχύτητα των αποφάσεων»

bet365

Για δοκιμαστικό στάδιο που μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια, αλλά και αποφάσεις που δεν έχουν παρθεί ακόμα αναφορικά με τη βοήθεια βίντεο στους διαιτητές, μίλησε ο Πιερλουίτζι Κολίνα.

Ο παλαίμαχος, δημοφιλής ρέφερι και υπεύθυνος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, μίλησε σε συνέδριο που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι και αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις γύρω από την «ένωση» ποδοσφαίρου και τεχνολογίας, με κυριότερη αφορμή και θέμα συζήτησης, την τεχνολογία του βίντεο που πρώτη φορά εφαρμόστηκε επίσημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

«Η τεχνολογία παίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στο ποδόσφαιρο, αλλά η ανθρώπινη επαφή παραμένει το κλειδί. Δεν είναι εύκολη η χρήση βίντεο την ώρα των αγώνων. Για τα επόμενα δύο χρόνια αυτό το “εργαλείο” θα παραμείνει σε δοκιμαστικό στάδιο σε ορισμένες χώρες» είπε και συνέχισε:

«Το ποδόσφαιρο θα παραμείνει ένα άθλημα στο οποίο ο ρυθμός και η συνέχεια θα είναι εγγυημένα στοιχεία του παιχνιδιού. Η ροή του αγώνα είναι βασικό ζήτημα. Προτεραιότητα αποτελεί βεβαίως η ποιότητα και όχι η ταχύτητα των αποφάσεων που λαμβάνονται. Αυτήν την ισορροπία ψάχνουμε. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα υπάρχουν δύο ή τρία μόνιτορ κοντά στους βοηθούς διαιτητή ή αν τα μόνιτορ θα είναι εντός ή εκτός γηπέδου.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να υπάρχει ένα βαν με όλα τα μόνιτορ εγκατεστημένα εκεί και μέσω της ενδοεπικοινωνίας να ενημερώνεται ο διαιτητής. Μιλάμε φυσικά μόνο για κρίσιμες αποφάσεις που θα μπαίνουν στη διαδικασία επιβεβαίωσης μέσα από το βίντεο: πέναλτι, απευθείας κόκκινες κάρτες, γκολ που μπαίνουν ή ακυρώνονται και ταυτοποιήσεις ποδοσφαιριστών».
Αναφορικά με την επιλογή του slow motion, ήταν κάθετος, δηλώνοντας: «Η αργή κίνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρίνουμε την ένταση ενός φάουλ ή την πρόθεση σε ένα χέρι. Η αργή κίνηση μας παρασύρει ορισμένες φορές σε λανθασμένα συμπεράσματα».
 

Τελευταία Νέα