Γιουβέντους - Μίλαν 1-1 κ.α., παρ. (3-4 πέναλτι)

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιουβέντους - Μίλαν 1-1 κ.α., παρ. (3-4 πέναλτι)

bet365

Η Μίλαν επικράτησε στα πέναλτι (4-3) της Γιουβέντους μετά το 1-1 στα 120 λεπτά και κατέκτησε το ιταλικό Super Cup για 7η φορά στην ιστορία της.

Αν και βρέθηκε να χάνει, η Μίλαν έβγαλε ενθαρρυντικά στοιχεία στην Ντόχα κόντρα στην Γιουβέντους και επέστρεψε στον δρόμο των τίτλων τον οποίο είχε χάσει εδώ και πολλά χρόνια. Οι Rossoneri μετά το κακό ξεκίνημα στο ματς απάντησαν στο γκολ του Κιελίνι με τον Μποναβεντούρα και παρότι έχασαν περισσότερες ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με τον Ρομανιόλι, χρειάστηκαν την επέμβαση του Ντοναρούμα στην εκτέλεση του Ντιμπάλα στην ψυχοφθόρο διαδικασία για να πάρουν κούπα για πρώτη φορά από το 2011.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Γιουβέντους, πήρε τον έλεγχο του ματς και χωρίς να κάνει πολλά πράγματα από πλευράς πίεσης δεν αντιμετώπιζε προβλήματα από την Μίλαν που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Οι Bianconeri δοκίμασαν τα πόδια τους με τους Στουράρο (2'), Μάντζουκιτς (7') και Αλεξ Σάντρο (10') όμως ο Ντοναρούμα ήταν εκεί που έπρεπε σε όλες τις περιπτώσεις. Στο 13' το φάουλ του Πιάνιτς πήγε στο τείχος όμως η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι άνοιξε το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα όταν μετά το φάουλ του Βόσνιου ο Κιελίνι βρήθηκε πολύ μόνος μέσα στην περιοχή σε βαθμό που να σκοράρει με πλασέ για το 1-0.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μετά το γκολ. Η Μίλαν δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή και με γεμίσματα προσπαθούσε να βρει κάποια απειλή. Η Γιουβέντους έχασε με τραυματισμό τον Αλεξ Σάντρο στο 32' και στο 38' έχασε και το προβάδισμα στη μοναδική καλή στιγμή των Rossoneri στον αγώνα. Ο Σούσο έκανε τη σέντρα με το αριστερό από δεξιά και ο Μποναβεντούρα με ωραία κεφαλιά προς τα πίσω νίκησε τον Μπουφόν για το 1-1 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Σε αντίθεση με το πρώτο, στο δεύτερο μέρος έπαιξε πιο επιθετικά με τον Σούσο να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων. Η Γιουβέντους απείλησε πρώτη με σουτ του Ιγουαΐν από τη γωνία της περιοχής να φεύγει άουτ (55') και δύο λεπτά αργότερα οι Rossoneri απάντησαν με δοκάρι με κεφαλιά του Ρομανιόλι στο οριζόνιο μετά τη σέντρα του Σούσο. Ο Ντοναρούμα απογειώθηκε για να βγάλει το σουτ του Κεντίρα και στο 62' ο Μπάκα δεν πρόλαβε. Στο 65' ο Κεντίρα προσπάθησε να ξανά να κάνει δουλειά επιθετικά αλλά το σουτ του ύστερα από ατομική προσπάθεια κοντραρίστηκε για να βάλει στη συνέχεια ο Αλέγκρι τον Ντιμπάλα, ο οποίος μπήκε δυνατά με δύο καλά σουτ (77', 80'). Για να πάει το ματς στην παράταση χρειάστηκε ο Μπουφόν να κάνει στο 83' τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Μπάκα έπειτα από σέντα του Σούσο, με τον Κολομβιανό να έχει νέα φάση στο 91' με νέα κεφαλιά, αυτή τη φορά άουτ.

Και στην παράταση η ομάδα του Μοντέλα έπαιξε μπροστά και έχασε τεράστια ευκαιρία ξανά με τον Μπάκα ο οποίος σε κενό ουσιαστικά τέρμα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά την επέμβαση του Μπουφόν σε σουτ του Μποναβεντούρα μέσα από την περιοχή. Στο 108' οι δύο ομάδες είχαν από μια φάση με το σουτ του Ιγουαΐν να σταματά ο Ντοναρούμα στην κλειστή γωνία και στην κόντρα το πλασέ του Πάσαλιτς πέρασε έξω. Η τελευταία φάση και η καλύτερη των Bianconeri χάθηκε στο 116' με τον Ντιμπάλα ο οποίος μόνος από το πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά, πριν γίνει ο μοιραίος και στη ρουλέτα των πέναλτι...

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Μαρκίζιο. ΓΚΟΛ! 1-0 η Γιουβέντους
Λαπαντούλα. Αποκρούει ο Μπουφόν, μένει το 1-0
Μάντζουκιτς. Στο οριζόντιο δοκάρι, μένει το 1-0
Μποναβεντούρα. ΓΚΟΛ! 1-1 η Μίλαν
Ιγουαΐν. ΓΚΟΛ! 2-1 η Γιουβέντους
Κούτσκα. ΓΚΟΛ! 2-2 η Μίλαν
Κεντίρα. ΓΚΟΛ! 3-2 η Γιουβέντους
Σούσο. ΓΚΟΛ! 3-3 η Μίλαν
Ντιμπάλα. Το πιάνει ο Ντοναρούμα, μένει το 3-3
Πάσαλιτς. ΓΚΟΛ! 3-4 η Μίλαν που κατακτά τον τίτλο

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Ρουγκάνι, Κιελίνι, Αλεξ Σάντρο (33' Εβρά), Στουράρο (79' Λεμινά), Μαρκίζιο, Κεντίρα, Πιάνιτς (67' Ντιμπάλα), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Μίλαν (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Αμπάτε (102' Αντονέλι), Παλέτα, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Λοκατέλι (74' Πάσαλιτς), Κούτσκα, Μπερτολάτσι, Μποναβενούρα, Σούσο, Μπάκα (102' Λαπαντούλα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα