Ο Βασιλειάδης για τις τροπολογίες για ΕΠΟ, ΕΣΚΑΝ και κάρτα φιλάθλου

Gazzetta team
Ο Βασιλειάδης για τις τροπολογίες για ΕΠΟ, ΕΣΚΑΝ και κάρτα φιλάθλου

bet365

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε στη Βουλή για τις τρεις τροπολογίες που πέρασε και αφορούν την ΕΠΟ, το ΕΣΚΑΝ, αλλά και στην κάρτα φιλάθλου.

Ψηφίστηκε στη βουλή το νοοσχεδίο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη - Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις.», στο οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμου έχει καταθέσει τρεις τροπολογίες.

Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε, πως η πρώτη που αφορά την ΕΟΕ ψηφίστηκε αφού έγινε η διαδικασία στην ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει πως έγινε εκπρόθεσμα. Σε ό,τι αφορά την κάρτα φιλάθλου, ψηφίστηκε (όπως αναμενόταν) η παράταση έκδοσής της.

Στην ομιλία του, ο κ. Βασιλειάδης, είπε:

«Καταθέσαμε 3 τροπολογίες, οι οποίες εν περιλήψει έχουν ως εξής:

Η πρώτη Τροπολογία, αφορά στον τρόπο εκλογής των ομοσπονδιών για την ανάδειξη εκπροσώπου της Ε.Ο.Ε. Προβλέπει ότι για τη συγκεκριμένη εκλογή θα ισχύουν οι προβλέψεις του καταστατικού της εκάστης Ομοσπονδίας. Η διάταξη είναι σύμφωνη με τον καταστατικό χάρτη της Δ.Ο.Ε. και αίρει οποιεσδήποτε παρανοήσεις μέχρι την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, που θα γίνει τους επόμενους μήνες. Ιδίως δε για τον χώρο της πολύπαθης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, για την οποία όπως γνωρίζετε, τους επόμενους μήνες και σε συνεργασία με τη Π.Δ.Ε., τη FIFA και την UEFA θα προσπαθήσουμε να εκσυγχρονίσουμε, τόσο το καταστατικό της, όσο και το νόμο.

Η δεύτερη Τροπολογία αφορά στο Ε.Σ.Κ.Α.Ν. και τη σύνθεση του Δ.Σ. αυτού, το οποίο εκσυγχρονίζεται, μπαίνουν αντικειμενικά κριτήρια στη εκλογή των επιστημόνων που τη στελεχώνουν, εμπλέκοντας ενεργά τον Ιατρικό Σύλλογο και δίνεται στην Παραολυμπιακή Επιτροπή η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Τρίτη Τροπολογία αφορά στην παράταση της εισαγωγής της Κάρτας Φιλάθλου. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε μια ακόμη παράταση για να μην δημιουργήσουμε ένα ακόμη πρόβλημα, στα μεγάλα που υφίστανται. Είναι η τελευταία φορά που δίνεται αυτή η παράταση. Έχουμε διαβεβαιώσεις και από τις ομάδες και από την Λίγκα, αλλά και από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι μέχρι 31 Μαρτίου θα είμαστε έτοιμοι έτσι ώστε στα πλέι οφ να πάμε με το νέο σύστημα και σε κάθε περίπτωση η νέα αγωνιστική σεζόν να ξεκινήσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».

 

Τελευταία Νέα