Τουλάχιστον αυτός δεν φυλάει τον πισινό του…

Τουλάχιστον αυτός δεν φυλάει τον πισινό του…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τουλάχιστον αυτός δεν φυλάει τον πισινό του…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για έναν προπονητή που αν μη τι άλλο κάνει ό,τι δεν έκανε κανένας άλλος στον Ολυμπιακό…

Πολλά σχολιάζονται για τον Πάουλο Μπέντο.

Εγώ δεν ξέρω αν ο Πορτογάλος κάνει, εννοώ αν είναι ο κατάλληλος προπονητής, για τον Ολυμπιακό. Διότι πιστεύω ότι ένας προπονητής πρέπει να κρίνεται στο τέλος της σεζόν κι όχι στα μέσα της σεζόν. Ειδικά όταν δεν έχει κάνει ο ίδιος την προετοιμασία…

Ξέρω ότι ήταν τέσσερα χρόνια στην εθνική Πορτογαλίας, σε επίπεδο τελικών φάσεων Μουντιάλ και ΓΙΟΥΡΟ κι άλλα τέσσερα χρόνια στην Σπόρτινγκ, τη Νο 3 ομάδα της πατρίδας του.
Και ξέρω κι αυτό που βλέπουν μέχρι στιγμής τα μάτια μου: ότι τουλάχιστον αυτός ο προπονητής δεν κοιτάζει να φυλάει τον πισινό του, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι ξένοι, ακόμη κι οι καλύτεροι, που περνάνε από το Ρέντη.

Ποιος άλλος προπονητής έχει βάλει τόσα νέα παιδιά σε τόσα πολλά παιχνίδια; Κανένας. Όλοι τον πισινό τους κοίταζαν πρώτα και μετά την ομάδα. Πήγαιναν στις επιλογές τις εύκολες. Τους παίκτες με τα πιο σημαντικά ονόματα, τους πιο έμπειρους. Δεν...έμπλεκαν με την πιτσιρικαρία.
Διότι ο μικρός θα σου δώσει ενθουσιασμό, αλλά θα σου δώσει και λάθη. Αυτά τα λάθη που κάνουν τώρα ο Ρέτσος, ο Ανδρούτσος κι ο Μανθάτης και που τα βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι.
Αλλά ο Μπέντο δεν κοιτάζει πως θα φυλάξει τα νώτα του. Κοιτάζει να κάνει το καλύτερο, κατά την γνώμη του πάντα, για την ομάδα. Κι έτσι έχει βάλει 11 φορές βασικός τον Ρέτσο κι άλλες δύο αλλαγή! Έχει βάλει τον Ανδρούτσο μία φορά βασικό κι εφτά αλλαγή! Και τον Μανθάτη δύο φορές βασικό κι εφτά αλλαγή! Και σε τι ματς: ο Μανθάτης βασικός στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ανδρούτσος ένα ημίχρονο χθες στο πρωτάθλημα κι ο Ρέτσος παντού βασικός.

Ο άνθρωπος θα μπορούσε να είχε το κεφάλι του ήσυχο. Να έκανε ό,τι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Μέσα Τσόρι, Μάριν, περισσότερο Σιόβας, Πάρντο, Ρομαό. Κι άσε τους μικρούς για το Κύπελλο-και αν... Εδώ δεν έπαιρνε ευκαιρίες ο Φετφατζίδης στον Ολυμπιακό. Ούτε καν ο Μήτρογλου! Κι ο Καστίγιο για να παίξει, έπρεπε να επέμβει ο ίδιος ο Κόκκαλης.

Ποιος προπονητής στον πάγκο του Ολυμπιακού, που δεν είναι πάγκος αλλά ηλεκτρική καρέκλα, θα έκανε χθες αυτό που έκανε ο Μπέντο; Με 0-0 και με 0-1 να βγάλει Φορτούνη και Πάρντο και να βάλει Ανδρούτσο και Μανθάτη; Κανένας! Ο Μπέντο το έκανε! Και με την ενέργεια και τα τρεξίματα που του έδωσαν οι δυο μικροί, άλλαξε το παιχνίδι, με τη βοήθεια ασφαλώς και του Τσόρι.

Βρέθηκε λοιπόν ένας προπονητής να αναδείξει τα ταλέντα της Ακαδημίας, χωρίς να κοιτάζει την πάρτη του, αλλά κοιτώντας και το μακροπρόθεσμο καλό του συλλόγου, κάτι που ουδείς άλλος ξένος προπονητής έχει κοιτάξει τουλάχιστον εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Κι έχει και τον Ολυμπιακό μέσα σε όλους τους στόχους του σε Ελλάδα κι Ευρώπη-και μακράν πρώτο στο πρωτάθλημα. Με όλα τα αγωνιστικά «θέματα»-προβλήματα που όντως βγάζει και τα οποία και βλέπουμε η ομάδα, μία ομάδα που έκανε ρεκόρ κι άλλαξε τρεις προπονητές το καλοκαίρι.

Αυτά ξέρω εγώ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.