Νέες «σκιές» πάνω από το Μουντιάλ του 2018

Νέες «σκιές» πάνω από το Μουντιάλ του 2018

Κώστας Ζάλιαρης
Νέες «σκιές» πάνω από το Μουντιάλ του 2018

bet365

Οι ευθύνες που φαίνεται να βαραίνουν τον νυν αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βίταλι Μίτκο, στην υπόθεση των ντοπαρισμένων αθλητών, δίνουν το έναυσμα για νέες έρευνες και θέτουν ξανά υπό αμφισβήτηση την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη χώρα.

Η FIFA ήδη διενεργεί τη δική της έρευνα για το ρόλο που φέρεται να έχει παίξει ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού στο όλο ζήτημα με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, τη συγκάλυψη αθλητών και την επίδραση του ζητήματος και στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Μίτκο είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αλλά και πρόεδρος της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πράγμα που κάνει ακόμα πιο σοβαρά τα πράγματα για εκείνον. Ήταν εκ των σημαντικότερων παραγόντων της νίκης της Ρωσίας στη διεκδίκηση της διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2018.

Εφόσον η έρευνα που πραγματοποιείται από την επιτροπή ηθικής της FIFA παρουσιάσει αποτελέσματα που «καίνε» τον Μίτκο, τότε εκείνος αυτομάτως θ' αποτελέσει παρελθόν από την εκτελεστική επιτροπή και θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, πράγμα που θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα και στον Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και θα προκαλέσει νέες τεράστιες αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία κέρδισε την κούρσα για το επόμενο Μουντιάλ.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα