Χανιά - Πλατανιάς 1-2 (vid)

Νίκος Τσιώκος
Χανιά - Πλατανιάς 1-2 (vid)

bet365

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πλατανιάς στο ντέρμπι των Χανίων κέρδισε την τοπική ομάδα με 2-1 και θα περιμένει την αυριανή (Πέμπτη) αναμέτρηση της Σπάρτης με τον Ολυμπιακό, για να τσεκάρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου.

Σ' ένα ματς που ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 24' ο Πλατανιάς κέρδισε με ανατροπή τα Χανιά (1-2), έκανε το καθήκον του και περιμένει το ματς της Σπάρτης με τον Ολυμπιακό για να ακολουθήσει εκτός απροόπτου τους Πειραιώτες στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Αυτογκόλ και 1-0 τα Χανιά

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τα Χανιά, αφού μόλις στο 4' πήρε κεφάλι, όταν ο Μάνιας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Ντιλαβέρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθειά του να την απομακρύνει.

Τρία λεπτά ήταν αρκετά

Ωστόσο, τρία λεπτά αρκούσαν στον Πλατανιά για να κάνει την ανατροπή. Οι «ερυθρόλευκοι» της Κρήτης βγήκαν μπροστά και έψαξαν την απάντηση και τελικά τη βρήκαν στο 24', όταν ο Ντίντακ βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Γιακουμάκη και αυτός έβαλε ωραία το σώμα του για να κρατηθεί όρθιος απέναντι σε δύο αντιπάλους και να πλασάρει για να φέρει το ματς στα ίσια.

Τρία λεπτά αργότερα, λοιπόν, ήρθε το 1-2, όταν έπειτα από σέντρα του Ηλιάδη από δεξιά ο Ντίνας με κοντινή κεφαλιά βρήκε δίχτυα κι έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Ανοιχτό παιχνίδι, κακό στο δεύτερο

Γεγονός που άνοιξε το ματς, με δεδομένο ότι οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση για να ψάξουν και τρίτο τέρμα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους και μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να κάνουν τη ζημιά. Ωστόσο, δεν είδαμε και πολλές φάσεις, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με την κεφαλιά του Θεολόγου, η οποία έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοκκαλά, στο 38'.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν χειρότερο από πλευράς θεάματος, καθώς ο Πλατανιάς είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν είδαμε ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία από αμφότερες τις ομάδες. Έτσι, το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και ο Πλατανιάς θα πανηγυρίσει εκτός απροόπτου την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας κάνοντας παρέα στον Ολυμπιακό στον 2ο όμιλο.

Οι συνθέσεις

Χανιά (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Μάνιας (89' Μαργαρίτης), Σταματής (57' Ντούμος), Αποστολόπουλος (65' Λύρας).

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Καρυπίδης, Πριντέτα, Ηλιάδης (71' Τσουράκης), Ντίνας (81' Βάντερσον), Ντιντάκ, Μενδρινός, Γιακουμάκης, Ντιλαβέρ (68' Γκνιάτιτς).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα