Σιαλμάς: «Επανεκκίνηση της Παναχαϊκής και δικιά μου»

Σιαλμάς: «Επανεκκίνηση της Παναχαϊκής και δικιά μου»

Φώτης Καρακούσης
Σιαλμάς: «Επανεκκίνηση της Παναχαϊκής και δικιά μου»

bet365

Ο Δημήτρης Σιαλμάς μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην Παναχαϊκή και αναφέρει μεταξύ άλλων πως θέλει να συνδυαστεί η επανεκκίνηση των Πατρινών με της καριέρας του.

Ξεκίνησε την καριέρα του με πολλά όνειρα για κάτι καλό, ενώ από τα πρώτα του βήματα δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του. Ο λόγος για τον Δημήτρη Σιαλμά που από τον Εθνικό Αστέρα και την Β' Εθνική βρέθηκε στον Πανιώνιο και στην μεγάλη κατηγορία στα 20 χρόνια του. Στους... κυανέρυθρους κάθισε δύο χρόνια έχοντας 17 συμμετοχές και 2 γκολ.

Στην Πλατεία δεν έπιασε και ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Πειραιάς και ο Εθνικός, όπου ανέβασε ρυθμούς και σε έναν χρόνο έπαιξε 15 ματς σκοράροντας 6 φορές. Οι εμφανίσεις του αυτές του άνοιξαν την πόρτα των Ιωαννίνων, αλλά δεν έπαιξε αρχικά στον ΠΑΣ, μιας και δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου και στην επιστροφή του στην Ήπειρο σκόραρε 11 φορές και συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Σιαλμάς έγινε αγαπητό παιδί της εξέδρας, ενώ λίγοι έχουν ξεχάσει την γκολάρα που είχε βάλει με ανάποδο ψαλίδι μετά την μαγική ραμπόνα του Σκούφαλη, το οποίο μάλιστα βγήκε το τρίτο καλύτερο τέρμα της χρονιάς από την «Guardian». Όλα έδειχναν ιδανικά για τον νεαρό παίκτη και έγιναν ακόμα καλύτερα όταν μετακόμισε στην ΑΕΚ, παίρνοντας μάλιστα και το νούμερο 11 του Ντέμη Νικολαΐδη.

Ως εδώ όμως τα καλά, καθώς δεν είναι μόνο τα 2 γκολ σε 20 εμφανίσεις που έκανε την πρώτη χρονιά, αλλά και η απόφασή του να αποχωρήσει και να συνεχίσει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Αζερμπαϊτζάν. Στην Χαζάρ Λανκαράν δεν τα πήγε άσχημα, καθόλου θα λέγαμε, αλλά τα προβλήματα που υπήρξαν στην ομάδα όχι απλά του στοίχισαν αλλά τον έφεραν πολύ πίσω. Ο Πλατανιάς, η ΦΚ Τσεαχλάου και η Ακρόπολις όχι απλά δεν έγιναν το... λιμάνι που θα ήθελε, αλλά αντιμετώπισε και οικονομικά θέματα με ειδικά με τους δύο ξένους συλλόγους.

Έχοντας φτάσει τα 30, ο Δημήτρης Σιαλμάς ήθελε μια επανεκκίνηση στην καριέρα του και η πρόταση του Κώστα Κατσουράνη για να συνεχίσει στην Παναχαϊκή ήταν ότι καλύτερο την δεδομένη στιγμή. Ο έμπειρος πλέον επιθετικός την δέχθηκε και ήδη φαίνεται πως μπορεί να κάνει την διαφορά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής με 6 γκολ.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Πάτρα και μίλησε με τον Σιαλμά, ο οποίος δεν έκρυψε πως θέλει μαζί με την επανεκκίνηση της Παναχαϊκής να γίνει και η δικιά του, γνωρίζοντας και ο ίδιος πως σίγουρα θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα με βάση το ταλέντο του.

Δημήτρη αρχικά τι σε έκανε να δεχθείς την πρόταση της Παναχαϊκής με δεδομένο το ότι αγωνίζεται στην Γ' Εθνική;

«Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Κώστας από την στιγμή που μου τηλεφώνησε δεν μπορούσα να πω το όχι. Θεωρώ πως εφόσον αυτός ο άνθρωπος πήρε την απόφαση να μπει σε ομάδα ήταν σίγουρος πως θα τα κατάφερνε. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και όταν αναλαμβάνει ένας άνθρωπος όπως αυτός ξέρεις πως υπάρχει υγεία και όλα θα πάνε καλά».

Πως βρήκες τα πράγματα στην ομάδα;

«Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και εδώ βρήκα καλό κλίμα οικογενειακό. Βρήκα οργάνωση και καλούς φίλους και ήταν εύκολο να προσαρμοστώ».

Πιστεύεις πως μπορούσες να είχες πετύχει το κάτι παραπάνω στην καριέρα σου και αν ναι γιατί δεν έγινε αυτό;

«Από την στιγμή που έφυγα από την ΑΕΚ πήρα την απόφαση να πάω στο εξωτερικό, πήγα σε άλλη χώρα και ήταν μια τρομερή εμπειρία για εμένα. Όταν αποφάσισα να γυρίσω το τάιμινκ ήταν κακό για εμένα και έτσι στράβωσε το θέμα με το όνομά μου. Δεν γνωρίζω αν η απόφαση για το εξωτερικό ήταν σωστή ή λάθος, οι ομάδες είχαν πολλά προβλήματα, με έκαναν να τρέχω στα δικαστήρια και έμεινα εκτός για ένα εξάμηνο. Δύσκολο για εμένα γιατί δεν μπορούσα να βρω ρυθμό. Το να πάω στην Σουηδία αναγκάστηκα γιατί είχα πρόβλημα με τη Ρουμάνικη ομοσπονδία. Θεωρώ πως οι ομάδες που πήγα δεν ταίριαζαν με την φιλοσοφία μου. Αυτός ήταν και ο πιο σημαντικός λόγος που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα».

Και τώρα νέα επιστροφή στην Ελλάδα, αυτή την φορά για την Παναχαϊκή. Είναι ευκαιρία για επανεκκίνηση στην καριέρα σου;

«Σίγουρα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και χαίρομαι γι' αυτό. Ωστόσο αυτό που κοιτάζω ως Δημήτρης είναι η ομάδα και θα ήταν ωραίο με επανεκκίνηση της Παναχαϊκής να συνδυαστεί με την δικιά μου».

Πάμε λίγο στο ματς με την Θήβα. Υπήρξε άγχος στο ματς, από την στιγμή που δεν το καθαρίσατε από νωρίς;

«Όχι δεν υπήρξε, υπάρχει εμπιστοσύνη γιατί έχουμε δείξει πως είμαστε κυρίαρχοι, χάσαμε ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε αλλά πάντα σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να προσέχεις γιατί στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί. Στο τέλος αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί και εμείς τους πήραμε».

Και να κλείσουμε με τον κόσμο. Είναι δίπλα στην ομάδα, βοηθάει όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται;

«Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης μας, μας βοηθάει εντός και εκτός και με την επιστροφή στο γήπεδό μας είναι ακόμα πιο κοντά μας, Μας βοηθάει και τον θέλουμε δίπλα μας γιατί με αυτόν μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα