Άντερσον: «Αγαπάω Ελλάδα και Ολυμπιακό, έχουμε δίψα για διάκριση» (pic)

Άντερσον: «Αγαπάω Ελλάδα και Ολυμπιακό, έχουμε δίψα για διάκριση» (pic)

Δημήτρης Τομαράς
Άντερσον: «Αγαπάω Ελλάδα και Ολυμπιακό, έχουμε δίψα για διάκριση» (pic)

bet365

Από παλιός scout του Ολυμπιακού στο επιτελείο της Οσμάνλισπορ και αντίπαλός του! Ο Πελέ Άντερσον μιλάει στο Gazzetta.gr για τις αναμετρήσεις των δύο συλλόγων στο Europa League.

Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά και εκτιμάει και δηλώνει πως αγαπάει την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο chief scout της Οσμανλισπόρ, Πελέ Άντερσον, μίλησε στο Gazzetta.gr για το παιχνίδι της... μοίρας που τον έφερε αντιμέτωπο με τον πρώην σύλλογό του και όχι μόνο!

«Κοιτάξτε για αρχή θα σας πω ότι σίγουρα θα έχουμε άνθρωπό μας στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός. Μετά από αυτήν την κλήρωση θα δούμε και άλλα ματς. Θα δούμε και το ΠΑΣ - Ολυμπιακός (σ.σ. σε DVD) και παιχνίδια του Γενάρη. Μετά θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα πράγματα για το φετινό αγωνιστικό προφίλ του Ολυμπιακού», μας μετέφερε αρχικά.

Τι έχει να κάνει όμως ως πρώτο σχόλιο για τον Ολυμπιακό; «Προσωπικά θέλω να σας πω ότι αγαπάω πολύ τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Νιώθω υπέροχα που θα γυρίσω ξανά στην χώρα σας και θα επιστρέψω στο Καραϊσκάκη, που το ένιωθα σαν... σπίτι μου. Ο Ολυμπιακός συνήθως παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Τέτοιου επιπέδου. Δεν θα είναι εύκολο το ζευγάρι για εμάς. Θα είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Η ιστορία, η παράδοση και η εμπειρία αλλά και το μεγάλο όνομα του Ολυμπιακού από μόνα τους λένε πολλά. Συνήθως παίζει καλά στην Ευρώπη.
Έχει μία έδρα πολύ δυνατή και ο κόσμος του βοηθάει πολύ». Όσο για την ομάδα του; «Μην μου ζητάς να... προδώσω τα μυστικά μας... όπλα στο χορτάρι (σ.σ. ακολούθησε γέλιο). Στα σοβαρά τώρα σίγουρα έχουμε μία καλή ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες από εξωτερικό. Οικογενειακό κλίμα, δέσιμο και όλοι μία γροθιά! Βήμα βήμα θέλουμε να κάνουμε ευρωπαϊκή πρόοδο. Είμαστε ομάδα με όλη την έννοια και την σημασία της λέξεως. Πιστεύουμε στην ομάδα και στο σύνολο. Όλοι δουλεύουν για την ομάδα και είμαστε ένα πολύ καλό, σκληροτράχηλο και δεμένο σύνολο από κάθε άποψη».
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ;»
Τον ρωτάμε για το εάν έχει αμφιβολίες για το ποιός είναι το φαβορί... «Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί! Τι λέμε τώρα, να κοροϊδεύουμε;», σχολιάζει αρχικά για να συνεχίσει: «Είναι ξεκάθαρο πως έχει το πάνω χέρι στα ματς αυτά. Έχει κάνει πολλά μεγάλα ματς στην Ευρώπη και είναι πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Πάντα είχα καλές επαφές με Ολυμπιακό. Όλοι στην ομάδα είναι σούπερ επαγγελματίες. Είναι τοπ ομάδα στην Ευρώπη. Μόνο θετικά στοιχεία και καλά πράγματα έχω να πω και να παραθέσω. Στο Καραϊσκάκη το αβαντάζ το έχει σίγουρα ο Ολυμπιακός. Και εμείς όμως έχουμε κερδίσει και ομάδες όπως τη Βιγιαρεάλ. Έχουμε παίξει με μεγάλες ομάδες εκτός έδρας. Είμαστε δυνατοί εντός έδρας και θα παλέψουμε πολύ σκληρά. Ξέρω πολύ καλά από Καραϊσκάκη. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα.
Εάν μείνουμε... όρθιοι στο Καραϊσκάκη θα είναι πολύ σημαντικό βήμα για εμάς. Εάν επιβιώσουμε αγωνιστικά μπορεί να έχουμε ελπίδες μετά. Θα προσπαθήσουμε να το δούμε αισιόδοξα. Είμαστε μία ομάδα διψασμένη για διάκριση στην Ευρώπη».
«ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΕΝΤΙΑΓΕ»
Κλείνοντας ο Άντερσον έκανε και μία αναφορά και σε συγκεκριμένο παίκτη που θα μπορούσε να κάνει κατά την γνώμη του την διαφορά στην Ελλάδα: «Όπως είπα και πριν γενικά έχουμε πολύ καλές μονάδες. Έχουμε εξαιρετικούς παίκτες. Για εμένα ένας παίκτης που ξεχωρίζει και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να σταθεί πολύ καλά στην Ελλάδα είναι ο Μπαντού Εντιαγέ. Σενεγαλέζος μέσος με πολύ καλές αρετές και μεγάλη ποιότητα, που έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά και στη Νορβηγία. Είναι ένας πολύ ενδιαφέρων παίκτης. Γενικά είμαστε πολύ περήφανοι για την ομάδα μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα