Τα χρεώνουμε στο Μάρκο ή τον Μπέντο;

Τα χρεώνουμε στο Μάρκο ή τον Μπέντο;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Τα χρεώνουμε στο Μάρκο ή τον Μπέντο;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμίζει, συγκρίνει και... φιλοσοφεί μέσα από το blog του στο gazzetta με αφορμή την ήττα του Ολυμπιακού.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού μέσα στο 2016 τέλειωσαν όπως είχαν αρχίσει!

Στα δύο παιχνίδια με την Άντερλεχτ τον περασμένο Φλεβάρη, ο Ρομπέρτο ήταν ο τραγικός πρωταγωνιστής. Μέσα στις Βρυξέλλες είχε κάνει τη μεγαλύτερη γκάφα της ερυθρόλευκης καριέρας του, με μία πραγματικά ανεκδιήγητη έξοδο, προσφέροντας δώρο στους Βέλγους τη νίκη με 1-0. Και μέσα στο Καραϊσκάκη, στην παράταση, με το σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, «συνεργάστηκε» με τον Μαζουακού και τον Μιλιβόγεβιτς σε μία απίστευτη αλυσίδα λαθών, για το 1-1 της Άντερλεχτ και την πρόκριση της…

Τώρα, είχαμε στην Κύπρο και στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, ένα ακόμη χειρότερο τριπλό λάθος, αυτή τη φορά από τους Λεάλι, Ντα Κόστα και Βιάνα, που συναγωνίστηκαν ο ένας τον άλλο, ποιος θα κάνει τη χειρότερη πατάτα για να προηγηθούν οι γηπεδούχοι-πάλι καλά που δεν κρίνονταν σε αυτό το ματς η πρόκριση αλλά μόνο η πρώτη θέση (αν και το «πάλι καλά» πρέπει να περιμένουμε και την κλήρωση τη Δευτέρα για να το βεβαιώσουμε…).

Γενικά την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός την έχασε από τα δικά του θλιβερά λάθη στα ματς με τον ΑΠΟΕΛ-μην ξεχνάμε ότι στο εδώ ματς το μοναδικό γκολ μπήκε από έξοδο Μεσολογγίου του Λεάλι, που παρεμπιπτόντως είχε δωρήσει και το μοναδικό γκολ της Αστάνα στο Καραϊσκάκη…

Ερώτηση: τα κωμικά λάθη που έγιναν από Ρομπέρτο, Λεάλι κ.α., πρέπει να τα χρεώσουμε στο Μάρκο Σίλβα τότε και τον Μπέντο τώρα; Η απάντηση, κανονικά, πρέπει να είναι «όχι». Το σωστό, ποδοσφαιρικά, είναι όμως ότι η ομάδα κερδίζει κι η ομάδα χάνει. Ποτέ δεν φταίει μόνο ο προπονητής η, μόνο οι παίκτες, κάποιοι η, ένας εξ αυτών.

Όλη η ομάδα χάνει κι όλη η ομάδα κερδίζει. Τόσο απλό πράγμα, που εμείς αρνούμαστε να το δούμε. Και συνήθως είμαστε είτε στο «ο προπονητής φταίει» (σπεσιαλιτέ μας) όταν χάνουμε, είτε στο ο τάδε κι ο δείνα παίκτης έδωσε τη νίκη όταν κερδίζουμε κι έχει βάλει ένα γκολ η, αυτός μας στέρησε τη νίκη όταν χάνουμε και φταίει για ένα γκολ.

Αν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσουμε ότι όλη η ομάδα χάνει κι όλη η ομάδα κερδίζει, θα έχουμε πραγματικά κάνει κάποια βήματα σωστά.

Αμπελοφιλοσοφίες, ε;…Πες μας αν θα φύγει ο Μπέντο και ποιόν θα πάρουμε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.