Έχυσε την καρδάρα «λερώνοντας» την ιστορία του!

Έχυσε την καρδάρα «λερώνοντας» την ιστορία του!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Έχυσε την καρδάρα «λερώνοντας» την ιστορία του!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την φετινή παρουσία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη που ξεκίνησε ωραία και τελείωσε με πόνο!

«Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο» αναφέρει ένα από τα πιο γνωστά και τραγουδισμένα λαϊκά άσματα και ταιριάζει γάντι στην φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Παναθηναϊκού, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ συγγενών και φίλων και με την Θέλτα να κάνει... περίπατο στην Λεωφόρο. Ο επίλογος, βέβαια, είχε γραφεί ένα μήνα πριν, όταν η Σταντάρ Λιέγης περνούσε αέρα με 3-0 σε έναν υποτιθέμενο τελικό για το «τριφύλλι».

Κι, όμως, αυτή η νέα αποτυχημένη προσπάθεια του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League ξεκίνησε με επιτυχίες, με καλό ποδόσφαιρο και προπάντων με ελπίδα για ότι θα ερχόταν παρά την κατά γενική ομολογία δύσκολη κλήρωση. Δεν είναι μόνο τα προκριματικά. Δεν είναι μόνο οι τρεις νίκες και η μία ισοπαλία στις διπλές αναμετρήσεις με ΑΪΚ και Μπρόντμπι, στις οποίες ο σύλλογος έπαιζε την οικονομική του επιβίωση μετά την περυσινή καταστροφή από την Καμπάλα και τα... άδεια ταμεία!

Οι «πράσινοι» παρουσίασαν ανταγωνιστικό πρόσωπο στον πρώτο γύρο του ομίλου. Έχασαν στις λεπτομέρειες από τον Άγιαξ στην Λεωφόρο στην πρεμιέρα(1-2), παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αλλά αναποτελεσματικό πρόσωπο στο Βίγκο κόντρα στην Θέλτα, όπου έχασαν τεράστιες ευκαιρίες και στο τέλος το ματς(2-0 αν και έβαλε το χεράκι του και ο διαιτητής) ενώ και στην Λιέγη άξιζαν την νίκη, μιας και προηγήθηκαν 2-0 μέχρι να βάλει τους Βέλγους στο ματς ο ρέφερι με πέναλτι «φάντασμα»(2-2) στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Κάπου εκεί κατέβηκε ο διακόπτης. Από το on μπήκε στο off και ξεκίνησε η κατρακύλα, οι ήττες με κάτω τα χέρια που έχυσαν την αρχική γεμάτη καρδάρα με το γάλα. Τρεις διαδοχικές ήττες και το χειρότερο απ' όλα; Ήττες χωρίς να παίξεις, παράδοση άνευ όρων, καμία αντίδραση και γενικά μία εικόνα φοβισμένης ομάδας που λες και πρώτη φορά έβγαινε από τα σύνορα για να παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια! Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λερώσει το βίβλιο με τις χρυσές σελίδες της ευρωπαϊκής του ιστορίας και να κάνει αρνητικό... ρεκόρ συγκομιδής, κατακτώντας μόλις έναν βαθμό σε έξι παιχνίδια! Δεν ξανάγινε και δεν πρέπει να ξαναγίνει!

Το dna του συλλόγου είναι συνυφασμένο με την Ευρώπη και τέτοιες εμφανίσεις απλά προσθέτουν ακόμη ένα βαρίδι στον ευρωκατήφορο του Παναθηναϊκού από το 2010 και μετά. Το «τριφύλλι» βρίσκεται στην 125η θέση της κατάταξης, πραγματική κατάντια αν σκεφτούμε το ένδοξο παρελθόν και το μέγεθος των επιτυχιών που έχει προσφέρει το κλαμπ στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Υ.Γ1: Το «Αλαφούζο πούλο» είναι εύκολο να το λες, να το ποστάρεις στο facebook, να το φωνάζεις στο γήπεδο. Ίσως είναι και το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει ο δικαιολογημένα οργισμένος οπαδός του Παναθηναϊκού. Το δύσκολο να είναι να δώσει απάντηση στην εξής ερώτηση: «Και μετά τι; Άντε και φεύγει ο Αλαφούζος, ποιος θα έρθει, ξέρεις κανέναν να ενδιαφέρεται»; Στον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ αξίζει κάθε σκληρή κριτική για την αδυναμία του να οδηγήσει το «τριφύλλι» στους τίτλους. Η ευθύνη για τα χάλια του συλλόγου εντός και εκτός γηπέδου του ανήκει.
Το «Αλαφούζο πούλο», όμως, αν γίνει πράξη αύριο-μεθαύριο τότε ο σύλλογος θα μπει σε αχαρτογράφητα νερά και οι ίδιοι που ζητούν την αποχώρηση του, θα βρίζουν τον «mr. ΣΚΑΪ» για τις... παρκαρισμένες μετοχές! Εκτός και αν ζούμε στο 2008 και δεν το έχουμε καταλάβει, εκτός και αν οι ισχυροί οικονομικά Παναθηναϊκοί που είναι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ τόσα χρόνια, στέκονται έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ και περιμένουν το «φεύγω» του Αλαφούζου, εκτός και αν οι ξένοι επενδυτές παίζουν «ξύλο» για το ποιος θα πρωτοαναλάβει, εκτός και αν ζούμε σε παράλληλο σύμπαν και δεν το έχουμε καταλάβει...

Υ.Γ2: Τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι, ε; Τον βρήκαμε τον φταίχτη. Ρινάλντι, κύριοι. Αυτός φταίει για όλα. Όλη η ομάδα πετάει και αυτός σέρνεται! «Άμπαλος», «παλτό», «λίγος», «δεν κάνει». Μην με ρωτάτε από που βγήκε το συμπέρασμα. Προφανώς από τα τρίλεπτα και τα δεκάλεπτα που έμπαινε ως αλλαγή όλο αυτό το διάστημα και από τα δύο παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός. Το ένα κόντρα στην Θέλτα και το άλλο στις 26/10 με τον Ηρακλή για το Κύπελλο!
Μιλάμε για τεράστιο δείγμα γραφής. Είπαμε, όμως, Ελλάδα είσαι. Προφανώς ο Αργεντινός, όπως και η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, θέλει συνεχόμενα παιχνίδια, ρυθμό για να δείξει τι μπορεί να κάνει ακι στον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής δεν τα είχε. Εκτός, και αν περίμενε κανείς να δει τον νέο... Σόλσκιερ που θα μπαίνει από τον πάγκο και θα καθαρίζει στο... λεπτό! Κυριολεκτικά στο λεπτό, όμως!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.