Αλλάζει και η ώρα του Champions League!

Gazzetta team
Αλλάζει και η ώρα του Champions League!

bet365

Extreme makeover στο Champions League από τη σεζόν 2018-19 με αλλαγές στις ώρες των αγώνων, το σύστημα των προκρίσεων και τη βαθμολόγηση των ομάδων.

Είναι γεγονός, το Champions League αποκτά νέο πρόσωπο για την τριετία 2018-2021! Οι αλλαγές αυτές προσφέρουν στις τέσσερις πρώτες χώρες, τέσσερις θέσεις στους ομίλους του Champions League. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως τα... εισιτήρια για τους εκπροσώπους των άλλων χωρών μειώνονται σε 16. Ετσι, οι ομάδες της πρώτης τετράδας από La Liga, Bundesliga, Premier League και Serie A θα αγωνίζονται απευθείας σε ομίλους και όχι σε προκριματικά ή πλέι οφ. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι των υπολοίπων 51 μελών της UEFA θα διεκδικούν 16 θέσεις και όχι 21! Δε γνωστοποιήθηκε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στα προκριματικά και τι αλλαγές θα προκύψουν. Σε περίπτωση που οι πρωταθλητές χωρών αποκλειστούν στην προκριματική φάση του Champions League, θα δημιουργηθεί «παράθυρο» στα προκριματικά του Europa League, ώστε να συνεχίσουν εκεί το ευρωπαϊκό ταξίδι τους.

Τι θα συμβεί όμως με την κατάταξη της UEFA; Αυτή θα χωρίζεται στα δυο. Κληρώσεις και τοποθετήσεις σε γκρουπ δυναμικότητας των ομάδων και κατάταξη διανομής χρημάτων. Η πρώτη θα αφορά τις ομάδες με... καλό πρόσωπο στην Ευρώπη, που όμως η συγκομιδή τους δεν είναι η καλύτερη δυνατή εξαιτίας του χαμηλού συντελεστή της χώρας τους. Αλλωστε, τη δεδομένη στιγμή ο συγκεκριμένος συντελεστής αντιπροσωπεύει περίπου το 20% της συνολικής βαθμολογίας μιας ομάδας. Με το νέο σύστημα, ο υπολογισμός της θα αφορά μόνο τα αποτελέσματα της ομάδας την τελευταία πενταετία και δε θα έχει σχέση με τη βαθμολογία της χωράς απ' όπου προέρχεται.

Στο οικονομικό κομμάτι, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα των ομάδων των τελευταίων δέκα ετών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα, θα υπάρχουν μπόνους ανάλογα με τους ευρωπαϊκούς τίτλους που έχει κατακτήσει μια ομάδα στην ιστορία της, αν και το βάρος θα πέφτει στην τελευταία δεκαετία.

Αλλάζει και η ώρα!

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι περαιτέρω αποφάσεις για τον κύκλο 2018-2021 θα παρθούν τον Αύγουστο, όπως και ότι από τη σεζόν 2018-19 θα υπάρχουν δύο διαφορετικές ώρες διεξαγωγής των αγώνων στα πρότυπα του Europa League. Η πρώτη δηλαδή «φουρνιά» των παιχνιδιών, τα οποία θα είναι 2 σε κάθε αγωνιστική ημέρα, θα ξεκινάει στις 20:00, ενώ τα υπόλοιπα 6 θα γίνονται στις 22:00 (και όχι 22:05 όπως του Europa League).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα