Σάντος σε Ντέμη: «Υποχρέωσή μου να αναφέρω πάντα την Ελλάδα»!

Σάντος σε Ντέμη: «Υποχρέωσή μου να αναφέρω πάντα την Ελλάδα»!

Gazzetta team
Σάντος σε Ντέμη: «Υποχρέωσή μου να αναφέρω πάντα την Ελλάδα»!

bet365

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης με... ελληνική καρδιά! Ο λόγος για τον Φερνάντο Σάντος που φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του, άλλοτε παίκτη του και πρόεδρο του (!!!) στην ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη!

Δυο πρωταθλητές Ευρώπης στον... αέρα των ερτζιανών! Ο οικοδεσπότης Ντέμης Νικολαϊδης (μαζί με τον Αλέξη Σπυρόπουλο στον ΣΠΟΡ FM 94,6) και ο Φερνάντο Σαντος, που το περασμένο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας σήκωσε την κούπα! Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδος, αλλά και της ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού έχει πάντα την χώρα μας στην καρδιά του. Αυτό επισήμαμε από αέρος για πολλοστή φορά!

Ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε ακόμη στο πως κατάφερε να μην δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην εθνική Πορτογαλίας, το γεγονός ότι το μεγάλο αστέρι Κριστιάνο Ρονάλντο τραυματίστηκε κι αποχώρησε νωρίς από τον τελικό, τον οποίο έζησε έντονα από τον πάγκο!

Αναλυτικά όσα είπε o τεχνικός των Πορτογάλων, που τόνισε ότι θα έρθει στην Ελλάδα το επόμενο Σαββατοκύριακο έχουν ως εξής:

Για το πώς μπορεί τα τελευταία 6 χρόνια να μην κάνει προπόνηση κάθε μέρα, καθώς προπονεί Εθνική ομάδα: «Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο, είχα συνηθίσει σε μια καθημερινή ρουτίνα, στις καθημερινές προπονήσεις. ωστόσο, είχα αυτή την εμπειρία και στην ελληνική εθνική ομάδα. Είναι τελείως διαφορετική η δουλειά που κάνει ο προπονητής σε μια εθνική ομάδα και ενός που είναι σε μια ομάδα που παίζει σε εθνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι λιγότερη δουλειά αλλά είναι διαφορετική η καθημερινότητα».

Γιατί στις αναφορές του στο Euro δεν ξεχνούσε να αναφέρει την Ελλάδα: «Νομίζω σε όλους είναι γνωστό πως στην εθνικότητα είμαι Πορτογάλος αλλά στην καρδιά μου υπάρχει χώρος για την Ελλάδα. Το ξέρει και ο Ντέμης, όλοι το έχουν καταλάβει. Πάντα υπάρχει στην καρδιά μου χώρος και ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι ελληνικό. Επίσης δεν θέλω ποτέ να ξεχάσω να αναφέρω όσους δούλεψαν μαζί μου. Το να αναφέρω την Ελλάδα είναι υποχρέωσή μου, πλέον».

Για το διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου που έπαιζε η Πορτογαλία στους ομίλους του Euro και στα νοκ άουτ ματς: «Εσύ Ντέμη με ξέρεις καλά, τόσο ως παίκτης όσο και ως πρόεδρος. Το μυαλό είναι να μπαίνουμε στο ματς για να κερδίσουμε. Προσαρμόζω το στυλ μου με αυτόν το στόχο. Ή κερδίζουμε και μένουμε ή χάνουμε και φεύγουμε από τη διοργάνωση».

Για το πώς αντιμετώπισε τον τελικό του Euro με τη Γαλλία χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βγήκε αλλαγή στο 20ο λεπτό λόγω τραυματισμού: «Αυτό που έκανα μιας και είχα βασίσει τη στρατηγική μου πάνω στον Κριστιάνο, ήταν να συγκεντρωθώ στο να βρω έναν τρόπο για να αλλάξω τη στρατηγική μου ώστε να κερδίσω το παιχνίδι».

Για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα: «Θα έρθω το επόμενο σαββατοκύριακο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα