Στο... χέρι της Ελλάδας η 13η θέση από την νέα σεζόν!

Στο... χέρι της Ελλάδας η 13η θέση από την νέα σεζόν!

bet365

Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων παρά τις ήττες του Ολυμπιακού και το Παναθηναϊκού, κύλησε "ιδανικά" και η Ελλάδα από του χρόνου θα μπορεί να διεκδικήσει την 13η θέση με αξιώσεις.

Ούτε... παραγγελία να το έκανε η Ελλάδα, καθώς ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα και έκανε «δώρο» τον αποκλεισμό όλων των εκπροσώπων τόσο της Ελβετίας, όσο και της Αυστρίας, από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακόμα κι αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ηττήθηκαν, τα νέα από... το εξωτερικό ήταν πολύ καλά!

Όπως γράφαμε από την Τρίτη, θέλαμε να μην προκριθεί ούτε η Βασιλεία, ούτε η Ζυρίχη, κάτι που έγινε, ενώ και η Αούστρια Βιένης... κατάφερε να αποκλειστεί! Αν και βρέθηκε να προηγείται με 0-2 παίζοντας με παίκτη παραπάνω από τις αρχές του πρώτου μέρους, η αποκλεισμένη Βικτόρια Πλζεν το "γύρισε" και έκανε το δώρο στην Ελλάδα.

Έτσι, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που προκρίθηκαν στους «32» του Europa League, θα έχουν την δυνατότητα να μειώσουν, αν όχι να υπερκαλύψουν, την διαφορά που έχουμε από τις δύο χώρες. Όχι για φέτος, βέβαια, αλλά για την νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα, αν η νέα σεζόν ξεκινούσε με τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα θα ήταν στην 15η θέση, με τις Αυστρία και Ελβετία να είναι από πάνω της. Η διαφορά, όμως, πέφτει από την νέα σεζόν στο -600 και -1200 αντίστοιχα, διαφορά που μπορεί να πέσει αρκετά, αφού οι δύο χώρες δε θα πάρουν άλλους βαθμούς φέτος.

Ειδικά στην περίπτωση της Ελβετίας, όπου θα έχει 2 ομάδες απευθείας στους ομίλους, η Ελλάδα έχει το... πλεονέκτημα να παίζουν όλες οι ομάδες στα προκριματικά. Κάτι που σημαίνει περισσότερα ματς, με - λογικά - πιο εύκολους αντιπάλους, οπότε ευκαιρία για μία καλή βαθμολογική συγκομιδή.

Η βαθμολογία τώρα:

Η βαθμολογία της επόμενης σεζόν, αν τελείωναν τώρα οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα