Ίβιτς: «Για εμάς η πρόκριση σημαίνει πολλά πράγματα»

Ίβιτς: «Για εμάς η πρόκριση σημαίνει πολλά πράγματα»

Σταύρος Σουντουλίδης
Ίβιτς: «Για εμάς η πρόκριση σημαίνει πολλά πράγματα»

bet365

Για πρόκριση που σημαίνει πολλά περισσότερα έκανε λόγο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς, με τον Σέρβο να επισημαίνει πως στο πρωτάθλημα οι Θεσσαλονικείς είναι πιο κάτω από όσο θα έπρεπε.

Η αλήθεια είναι πως με δεδομένα τα όσα προηγήθηκαν, αυτή την πρόκριση στους «32» του Europa League ο ΠΑΟΚ την ήθελε περισσότερο από κάθε άλλο. Αυτό άλλωστε ανέφερε και ο Βλάνταν Ίβιτς στην συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο προπονητή να αναφέρει αρχικά: «Για εμάς σημαίνει πολλά πράγματα, πετύχαμε τον ένα στόχο. Βέβαια δεν ήταν καθόλου εύκολο, μέχρι πριν 2 αγωνιστικές ήμασταν μακριά, διορθώσαμε τα λάθη που κάναμε στα παιχνίδια κόντρα στην Καραμπάχ» .

Για το φαινόμενο των μεταπτώσεων στην απόδοση του ΠΑΟΚ: «Η απόδοση που κάνει η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια, ήταν καλή, αυτό λέω πάντα. Στο πρωτάθλημα στο τελευταίο δεν παίξαμε καλά ειδικά στην επιθετική λειτουργία. Στα υπόλοιπα, σχεδόν σε όλα δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Και με τον Ατρόμητο βάλαμε τρία γκολ αλλά είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε αυτο, να παίζουμε ποδόσφαιρο για το αποτέλεσμα, μπορούμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο αλλά αν δεν έρθουν οι νίκες, είναι κάτι που μας πληγώνει όλους.

Για την δύσκολη εβδομάδα που πέρασε η ομάδα: «Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα για το πρωτάθλημα και ο κόσμος περιμένει κάτι παραπάνω, το καταλαβαίνω. Σε αυτή τη θέση, είναι ντροπή για όλου μας, για εμένα δεν αξίζουμε τη θέση που είμαστε. Οι παίκτες προσπαθούν, το είδατε και σήμερα, ο καθένας έδωσε το 100% παρότι υπήρχαν κάποια λάθη. Αντιδράσαμε καλά, κερδίσαμε, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις. Έχουμε από εδώ και πέρα και στο πρωτάθλημα να αντιδράσουμε, δεν έχουμε αρκετό χρόνο και να βελτιώσουμε αυτή τη κατάσταση όσο γρήγορα γίνεται».

Για το αν αυτή η νίκη θα φέρει την ηρεμία στον... δικέφαλο: «Τα αποδυτήρια τώρα είναι πάρα πολύ καλά, οι παίκτες μεταξύ τους είναι καλά, δεν έχουμε πρόβλημα. Εγώ ξέρω τι γίνεται, αυτή τη στιγμή είναι ήρεμα και πολύ καλά».

Για τους στόχους που είχε βάλει στην αρχή της σεζόν και αν μένουν... ζωντανοί: «Μας κρατάει σίγουρα, στο πρωτάθλημα είναι κάτι που δεν είναι φυσιολογικό, με όλα αυτά που έχουμε δείξει, δεν αξίζει να είμαστε σε αυτή τη θέση. Έπρεπε να είχαμε παραπάνω βαθμούς, από εδώ και πέρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα αποτέλεσμα. Να παίζουμε για το αποτέλεσμα, αυτή η νίκη θα μας δώσει ηρεμία και η πρόκριση πάνω από όλα, γιατί είχαμε και τύχη που η Φιορεντίνα κέρδισε εκτός έδρας. Το αξίζαμε όμως. Όταν κόντρα στην Φιορεντίνα παίρνεις τέσσερις βαθμούς, δείχνεις ότι αξίζεις την πρόκριση».

Για την δήλωση του τεχνικού της Σλόβαν, πως ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα αμυντικά χωρίς τον Τζαβέλλα: «Εμείς από εδώ και πέρα έχουμε σοβαρή δουλειά όσον αφορά το πρωτάθλημα και το κύπελλο, για το ευρωπαϊκό παιχνίδι υπάρχει χρόνος αλλά όποιος και να είναι ο αντίπαλος πρέπει να το πιστεύουν. Δεν τους αφήνω να πιστέψουν κάτι άλλο».

Για το αν η δήλωση “πως πλέον η ομάδα έχει βρει την ηρεμία της” έχει να κάνει με τον Τζαβέλλα ή το με το κλείσιμο στο ξενοδοχείο: «Όχι, δεν έχει καμιά σχέση με αυτές τις ημέρες που κλειστήκαμε στο ξενοδοχείο».

Για την μεταγραφική περίοδο που έρχεται και σκέφτεται την επιστροφή ορισμένων δανεικών της ομάδας: «Σίγουρα θα τους ξανακοιτάξουμε. Υπάρχουν άνθρωποι δικοί μας που τους βλέπουν, έχω πληροφορίες θα καθίσουμε και θα δούμε τι θα κάνουμε. Κάποιοι παίκτες μπορεί να γυρίσουν πίσω, μπορεί να αποκτήσουμε νέους παίκτες θα δούμε».

Για τους Κάτσε και Χατζηισαΐα: «Γνωρίζω για όλους τους παίκτες ότι ανήκουν σε εμάς, τι απόδοση έχουν στις άλλες ομάδες. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα κάνουμε σχεδιασμό για το μέλλον».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα