Τι θα συνέβαινε αν ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχωρούσε με τον Ηρακλή

Θοδωρής Βασίλης
Τι θα συνέβαινε αν ο ΠΑΣ Γιάννινα αποχωρούσε με τον Ηρακλή

bet365

Το gazzetta.gr απαντάει στα μηνύματα των αναγνωστών του για το τι θα συνέβαινε αν ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιρνε την ομάδα στην διακοπή του αγώνα με τον Ηρακλή.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ηρακλή που έγινε την Δευτέρα και περιμένει το αποτέλεσμα της ένστασης.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν τον αγώνα κι έλεγαν ότι ο Γιάννης Πετράκης θα έπρεπε να πάρει την ομάδα στα αποδυτήρια όπως έκανε ο Βλάνταν Ίβιτς στο πρόσφατο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και να μην βγει για να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ και στο gazzetta ήρθαν πολλά μηνύματα από οπαδούς του ΠΑΣ που έλεγαν αυτό το πράγμα και ζητούσαν να μάθουν τι ακριβώς προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βέβαια, επειδή τέτοιες καφενιακές κουβέντες γίνονται συνέχεια πάμε να δούμε τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ και αν μπορούσε ο ΠΑΣ Γιάννινα να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Το ματς του Ηρακλή με τον ΠΑΣ Γιάννινα βρισκόταν στο 8ο λεπτό με τους Ηπειρώτες μπροστά στο σκορ με το γκολ του Κοζορώνη όταν οι οπαδοί του Γηραιού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σε εκείνο το σημείο ο αγώνας διεκόπη για έξι λεπτά από τον Δημήτριο Καραντώνη μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να περιμένουν στον αγωνιστικό χώρο.

Θα μπορούσε ο ΠΑΣ να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια; Βεβαίως και θα μπορούσε αν υπήρχε η ανάλογη εντολή από τον πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Χριστοβασίλη. Άλλωστε μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να την πάρει πάνω του ούτε ο αρχηγός της αποστολής ούτε και ο προπονητής. Από την στιγμή που δεν υπήρχε τέτοια εντολή, δεν θα μπορούσε και η ομάδα να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια.

Σε περίπτωση που τελικά η απόφαση ήταν η αποχώρηση για τα αποδυτήρια, τότε ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και θα κινδύνευε, εκτός από το να χάσει τον αγώνα με τον Ηρακλή στα χαρτιά, και με επιπλέον αφαίρεση 10 ολόκληρων βαθμών! Και αυτό γιατί σύμφωνα με το Άρθρο 21 παράγραφος Γ' του ΚΑΠ που αναφέρεται στην μη τέλεση ή διακοπή αγώνα, μια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση δέκα βαθμών εφόσον αυτή αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του. Επίσης, θα υπήρχε βαρύτατο πρόστιμο που μπορούσε να φτάσει μέχρι και τις 80.000 ευρώ για την μη τέλεση του αγώνα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι με τέτοια ποινή θα ήταν καταδικασμένος την φετινή σεζόν και από τους 17 βαθμούς θα έπεφτε στους επτά ισόβαθμος με την Βέροια στην προτελευταία θέση.

Οι ποινές όμως δεν θα σταματούσαν εδώ αφού στο Άρθρο 7 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ εδάφιο ζ, ένας ποδοσφαιριστής δέχεται παρατήρηση (κίτρινη κάρτα) αν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να έχει πάρει άδεια από τον διαιτητή. Άρα όλοι οι παίκτες που βρίσκονταν στην 18αδα του ΠΑΣ θα έβλεπαν κίτρινη κάρτα.

Τέλος, θα υπήρχε και τρίτη ποινή, αυτή την φορά χρηματική. Συγκεκριμένα με βάση το Άρθρο 16 που αναφέρεται στην κακή συμπεριφορά ομάδας, μια ομάδα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο όταν κατά την διάρκεια ενός αγώνα τιμωρηθούν (με αποβολή ή κίτρινη κάρτα) πέντε ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας. Στον ΠΑΣ θα είχαν κιτρινιστεί και οι 18 ποδοσφαιριστές της αποστολής, οπότε το πρόστιμο θα ήταν σημαντικό.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αν ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε προβεί σε μια τέτοια κίνηση ουσιαστικά θα υπέγραφε την αγωνιστική του καταδίκη για την φετινή σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα