«Σπόρτινγκ, οι καλύτερες ακαδημίες του κόσμου στην Ελλάδα» (vids&pics)

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Σπόρτινγκ, οι καλύτερες ακαδημίες του κόσμου στην Ελλάδα» (vids&pics)

bet365

Ο γενικός διευθυντής της ακαδημίας της Σπόρτινγκ, Φρανκ Ζουέλα και ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, Γρηγόρης Τζαβίδας μίλησαν στο gazzetta.gr για το μεγαλόπνοο πρότζεκτ! Τα... άστοχα σουτ του προέδρου και πλάνα από τα λαμπερά εγκαίνια.

Με κάθε επισημότητα η ελληνική ακαδημία τις Σπόρτινγκ άνοιξε τις πύλες της στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις Anima Club στην Ανάβυσσο.

O εμπνευστής του πρότζεκτ, Φρανσίσκο Ζουέλα αφού ανέλυσε τον μεγαλόπνοο πλάνο του στον πρόεδρο των «λιονταριών», Μπρούνο ντε Καρβάλιο επί πορτογαλικού εδάφους είδε το όραμα του να γίνεται πράξη.

Πρόκειται για την πρώτη ακαδημία του πορτογαλικού συλλόγου στην Ευρώπη κάτι που μαρτυρά τις βλέψεις, αλλά και το σχέδιο που υπάρχει για το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Η έλευση του προέδρου της ομάδας, Μπρούνο Ντε Καρβάλιο καθώς επίσης και η παρουσία του διευθυντή της ακαδημίας από τη Λισαβόνα, Ρουί Ρέις, αποτέλεσαν χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό γεγονός στα εγκαίνια της ακαδημίας, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσε και η παρουσία της αδερφής του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο (η συνέντευξή της στο gazzetta.gr εδώ).

Ο διευθυντής της ακαδημίας Φρανσίσκο Ζουέλα μαζί με τον ιδιοκτήτη του Anima Club, Γρηγόρη Τζαβίδα, ξενάγησαν τους εκλεκτούς καλεσμένους τους στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την Σπόρτινγκ, ενώ οι μικροί ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάλα με τον πρόεδρο της ομάδας και να φωτογραφηθούν μαζί του στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Από τη μεριά της, η Κάτια Αβέιρο δε δίστασε να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να καθίσει στο χορτάρι, προκειμένου να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες με τους μικρούς ποδοσφαιριστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την βοήθεια της τεχνολογίας οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ θα παρακολουθούν από το στρατηγείο του συλλόγου στη Λισαβόνα τις δραστηριότητες τις ελληνικής ακαδημίας, ενώ θα παράσχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία στέλνοντας προπονητές από τα «σπλάχνα» της ομάδας.

Η Σπόρτινγκ άλλωστε διαθέτει μία από τις αρτιότερες ακαδημίες παγκοσμίως έχοντας αναδείξει μεταξύ άλλων ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Λουίς Φίγκο και Νάνι.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, παραχωρήθηκαν και τιμητικές πλακέτες στον Μπρούνο Ντε Καρβάλιο και στην Κάτια Αβέιρο. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ χάρισε μία πλακέτα με το γήπεδο της ομάδας στον Φρανσίσκο Ζουέλα καθώς επίσης και δύο φανέλες με τις υπογραφές των παικτών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και πλήθος κόσμου τόσο από τον χώρο του ποδοσφαίρου όσο και από τον καλλιτεχνικό. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Στράτος βρέθηκε στα εγκαίνια μαζί με τον γιο του και είχε την ευκαιρία να μιλήσει – σε άπταιστα ισπανικά – τόσο με τον Μπρούνο Ντε Καρβάλιο, όσο και με την Κάτια Αβέιρο. Μάλιστα οι τέσσερις τους έβγαλαν και αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μίλησε και στο κανάλι της Σπόρτινγκ που βρέθηκε εκεί.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και οι: Άκης Μάντζιος, Ντανιέλ Μπατίστα, Σίνισα Γκόγκιτς, καθώς επίσης και οι παίκτες του Ολυμπιακού Σεμπά και Μπρούνο Βιάνα. Από τον καλλιτεχνικό χώρο, το παρών έδωσαν οι Πάνος Κιάμος και Γιώργος Λιανός.

Ο διευθυντής της ακαδημίας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Ατρομήτου, Ξάνθης, ΠΑΟΚ και ΑΠΟΕΛ, όπως και ο ιδιοκτήτης του Anima Club, Γρηγόρης Τζαβίδας, μίλησαν στην κάμερα του gazzetta.gr για τα εγκαίνια της ακαδημίας της Σπόρτινγκ.

«Ευχαριστούμε που είστε εδώ, μαζί μας. Είναι πολύ μεγάλη μας τιμή που είναι ο πρόεδρος στα εγκαίνια, όπως κι η αδερφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όλοι γνωρίζουν το πόσο μεγάλος σύλλογος είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στο κομμάτι της ακαδημίας και της εκμμάθησης του ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως διαθέτουμε όλα τα μέσα ώστε να κρατήσουμε ψηλά το όνομα αυτό», δήλωσε αρχικά ο Γρηγόρης Τζαβίδας.

Φρανκ, ήταν εύκολο να πείσεις τον πρόεδρο για το πλάνο σου; Καθότι γνωρίζουμε ότι η Σπόρτινγκ δεν διέθετε άλλη ακαδημία στην Ευρώπη.

«Ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου, αν προσέξετε λίγο την καριέρα μου έχω αλλάξει πολλές χώρες και ομάδες. Ήξερα ότι το ποδόσφαιρο τελειώνει και μετά την επιστροφή μου στην Ανγκόλα, όπου και έκλεισα την καριέρα μου, σχεδίασα το μέλλον μου.

Εκατσα και έκανα ένα πρότζεκτ, βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν και στις ομάδες που ήμουν. Δεν είναι εύκολο να πείσεις έναν πρόεδρο ότι "αυτό δεν είναι σωστό". Έστειλα ένα mail, στη Σπόρτινγκ, τόσο απλά, έστειλα ένα mail, διότι αυτός ο σύλλογος διαθέτει την καλύτερη ακαδημία στον κόσμο. Αυτό που σκεφτόμουν, δεν έχει γίνει ξανά στην Ευρώπη, εγώ ξέρω το γιατί και γι αυτό άνοιξα τις ακαδημία αυτή. Αυτό που θέλω να κάνω αφορά το ποδόσφαιρο αλλά και αυτό που θέλουν οι γονείς για τα παιδιά τους».

Τι προσδοκάτε από αυτή τη συνεργασία;

«Στην Ελλάδα υπάρχει τρομερό ταλέντο και πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να τα βοηθήσουμε. Εγώ προσπάθησα να το κάνω αυτό μπαίνοντας σε μια ομάδα αλλά δεν είναι εύκολο. Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, ο Μουρίνιο που είναι φίλος μου ξεκίνησε στα 30 του την προοπτική, έτσι σκέφτηκα ότι μπορώ και εγώ να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό. Ο κύριος Γρηγόρης εδώ είναι πανέξυπνος άνθρωπος και κάναμε μια απλή συνεργασία, καθαρή, δίνοντας το ίδιο ο καθένας από μέρους του βάζοντας τα παιδιά πάνω από όλα».

Βλέπουμε ότι κι οι εγκαταστάσεις είναι πρωτόγνωρες - ειδικά - για την Ελλάδα της κρίσης.

«Ο κύριος Γρηγόρης όλα αυτά που έχει προσφέρει στο άνοιγμα αυτό βασίζονται στην παιδεία που έχει πάρει από την οικογένειά του. Διαθέτει κάτι που σε κάνει να σκέφτεσαι τι δεν έχουν όλοι οι άλλοι. Είχα δει πολλούς χώρους, δεν ήταν εύκολο αλλά αυτός εδώ ο άνθρωπος δεν μου ζήτησε ούτε ένα ευρώ. Με τον Γρηγόρη η συνεργασία μας είναι πολύ απλή.

«Είναι άλλο επίπεδο η ακαδημία αυτή, ανοίγουμε νέους δρόμους, η Σπόρτινγκ είναι μαζί μας όπως είπε κι ο πρόεδρος και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτό το πρότζεκτ».

Από πλευράς του ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του Anima Club είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Ζουέλα, τον φίλο Ζουέλα πλέον, που μας εμπιστεύτηκε θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι».

 

Τελευταία Νέα