Τα διπλά, η τρίτη φορά κι η μεταμόρφωση

Τα διπλά, η τρίτη φορά κι η μεταμόρφωση

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του Ολυμπιακού στην Κύπρο ήταν εμπειρίες τραυματικές: το 0-3 από την ισραηλινή Χάϊφα το 2002 και το 0-3 από την Ανόρθωση το 2008! Αποτελέσματα που είχαν σηματοδοτήσει ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς.

Η προσδοκία είναι αυτή τη φορά η τρίτη στη σειρά επίσκεψη στην Κύπρο-και πρώτη ιστορικά με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ- να αποδειχθεί πιο τυχερή και να φέρει την πρωτιά στον όμιλο για τον Ολυμπιακό, που τις δύο πρώτες φορές που είχε πάει να παίξει στη μεγαλόνησο είχε γυρίσει με τη νίκη (1-0 την Ομόνοια το 1965 και 4-2 την Ανόρθωση το 1998). Βέβαια, ο πρωταθλητής Ελλάδας τώρα έχει ήδη πάρει την πρόκριση, όπως κι ο πρωταθλητής Κύπρου, κι άρα δεν πνίγεται από το άγχος. Όπως φάνηκε κι από την μην παρουσία του αρχηγού Μιλιβόγεβιτς στην 18άδα, επιλογή πάντως μάλλον εξεζητημένη-αν και το διπλό πέρσι στο Λονδίνο έγινε εν τη απουσία του...

Η αποστολή του Ολυμπιακού είναι πραγματικά δύσκολη, αφού ο ΑΠΟΕΛ στο σπίτι του εμφανίζεται μεταμορφωμένος, πολύ πιο δυνατός απ΄ ότι εκτός έδρας και μην ξεχνάμε ότι πάει για δύο αποτελέσματα, αφού τον βολεύει κι η ισοπαλία. Κι έχει αρκετούς παίκτες να απειλήσει. Πρώτος, αλλά όχι μόνος, είναι ο Σωτηρίου, σκόρερ φέτος και στο 1-0 στο Καραϊσκάκη και στο 1-0 με τη Γιάνγκ Μπόϊς κι στο 1-1 με την Κοπεγχάγη. Βλέπουμε ότι κι ο Εφρέμ έχει βάλει δύο γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ, το ένα πιο ωραίο από το άλλο, αλλά και ο δεύτερος φορ, ο πολύ έμπειρος Ντε Καμάργκο, έχει ικανότητα στο σκοράρισμα, όπως και το 8άρι, ο Βινίσιους, που έρχεται επικίνδυνα από πίσω.

Γενικά έχει ένα ρόστερ ο ΑΠΟΕΛ, με καλές λύσεις σε όλες τις θέσεις. Π.χ. έχει τέσσερις καλούς εξτρέμ, τους Εφρέμ, Γιαννιώτα, Βάντερ κι Αλονέφτη-με τον πρώην παίκτη της Λάρισας μάλιστα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση παρότι οδεύει στα 34! Έχει τον πολύ καλό (πέρσι στον Αστέρα Τρίπολης) μεσοεπιθετικό Μπερτόλιο άλλοτε βασικό, άλλοτε πρώτη αλλαγή κλπ, κλπ.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι…Ολυμπιακός. Και πλέον στην Ευρώπη το «έχει» το διπλό. Μόνο αυτή τη διετία έχει τέσσερα (σε Άρσεναλ, Ζάγκρεμπ, Αρόουκα, Γιάνγκ Μπόϊς)-ενώ οι νίκες του στο Καραϊσκάκη είναι τρεις!!! Γενικά εδώ και χρόνια μπορεί και κάνει διπλά (βλέπε και σε Άντερλεχτ, Μονπελιέ, Ρούμπιν, Μέταλιστ), έχοντας σαν κύριο χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλα είναι όταν κρατάει πίσω το μηδέν! Κατά βάση με 1-0 και με ανατροπή μόνο στο Μονπελιέ, με γκολ στο 90’.

Κι επειδή σε τέτοια παιχνίδια, που συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες, παίζει ρόλο κι η διαιτησία, ας ελπίσουμε ο Ισπανός Θέρο Γκράντε να μην είναι όπως ο Βέλγος Ντελφιέρ, που τις προάλλες πήγε αμέσως στη σέντρα παρότι ο Σωτηρίου για να βάλει το γκολ στη Γιάνγκ Μπόϊς κοντρόλαρε με το χέρι σαν βολεϊμπολίστας-χωρίς καμία υπερβολή!

Όχι τίποτα άλλο, ο Ολυμπιακός και στις δύο προηγούμενες ήττες του στην Κύπρο είχε πολύ κακές διαιτησίες, από ένα Ιταλό με τη Χάϊφα κι από ένα Πορτογάλο με την Ανόρθωση...

Άσχετο: ο Παναθηναϊκός όπως αποδείχθηκε δεν ήταν χαζός που επέμεινε στην αναβολή του πρωταθλήματος. Τώρα, θα παίξει με τον Ατρόμητο κεκλεισμένων των θυρών στο Περιστέρι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.