Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στο φινάλε των ομίλων (vids)

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στο φινάλε των ομίλων (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Τι κάνει ο ΠΑΟΚ στο φινάλε των ομίλων (vids)

bet365

Για τον ΠΑΟΚ ο αποψινός αγώνας με την Σλόβαν είναι ο τελευταίος στη φάση των Ομίλων του Europa League. Το Gazzetta.gr σας θυμίζει τι έχει συμβεί στις έξι αντίστοιχες περιπτώσεις…

Κοιτάζοντας το ευρωπαϊκό ασπρόμαυρο ημερολόγιο, το μήνα Δεκέμβριο, ο «Δικέφαλος» έχει βρεθεί να ψάχνει για αποτέλεσμα την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, τις τρεις από τις έξι φορές.

Απ’ αυτές τις τρεις φορές στις δύο… κάηκε. Κι αυτές μέσα στην Τούμπα! Αφού κέρδισε στο Ζάγκρεμπ το 2010 και πέρασε στους «32» της διοργάνωσης, την πάτησε τόσο την σεζόν 2013-14, με την ισοπαλία κόντρα στην ΑΖ Αλκμάαρ, όσο και το 2014-15 απέναντι στην Γκινγκάμπ.

Με την ισοπαλία (2-2) το 2013 έχασε την πρωτιά στον όμιλο και εκείνη η ήττα το 2014 με 2-1 τον άφησε εκτός των νοκ άουτ αγώνων.

Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος, αν ο ΠΑΟΚ σημειώσει γκολ και στα δύο ημίχρονα κόντρα στη Λίμπερετς.

Νίκη στο Ζάγκρεμπ με «Σάλπι»!

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2010 ο ΠΑΟΚ πήγε στο παγωμένο Ζάγκρεμπ θεωρητικά για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) απέναντι στην Ντιναμό. Μέσα σ’ ένα άκρως πολεμικό και ανθελληνικό κλίμα και με το θερμόμετρο να δείχνει την ώρα του αγώνα μείον 7 βαθμούς Κελσίου, ο «Δικέφαλος» του Μάκη Χάβου έφυγε με το «διπλό» και την πρόκριση στους «32» του Europa League, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η κατάσταση, το κλίμα γύρω από την ομάδα, ήταν τελείως διαφορετικό απ’ ότι τις σημερινές ημέρες, που βιώνει ο «Δικέφαλος» κι αυτό αποτυπώνεται καλύτερα στις εικόνες από την άφιξη της αποστολής της ομάδας, τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου 2010, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Το βολικό «Χ» του ’11 και το άβολο του ’13

Την επόμενη χρονιά, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να περιμένει την τελευταία αγωνιστική για να μάθει αν θα προκριθεί. Χάρη στο ιστορικό «διπλό» επί της Τότεναμ, την 5η αγωνιστική, στο «Γουάιτ Χάρτ Λέιν», βολεύτηκε με την ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν και την πρωτιά στον όμιλο. Ένα αποτέλεσμα, που βόλεψε και τους Ρώσους, ενώ άφησε έξω τους Άγγλους, που περίμεναν νίκη του ΠΑΟΚ… Κι αυτό δείχνει ότι την τελευταία αγωνιστική των Ομίλων, πολλά γίνονται και πολλά αποτελέσματα (δεν) έρχονται...

Την σεζόν 2013-2014 όντας αήττητος στον όμιλο υποδέχθηκε στις 12 Δεκεμβρίου την ΑΖ Αλκμάαρ, με την πρόκριση στους «32» εξασφαλισμένη, όχι όμως και την πρωτιά στον όμιλο. Με νίκη στην Τούμπα ο «Δικέφαλος» θα τερμάτιζε πρώτος, αλλά τελικά δεν κέρδισε τους Ολλανδούς, έμεινε στο 2-2 και στην κλήρωση για τους νοκ άουτ αγώνες είδε να του πέφτει λίγο... βαριά η Μπενφίκα, με μειονέκτημα έδρας.

Το στραπάτσο από την Γκινγκάμπ

Στις 11/12/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα την Γκινγκάμπ, μ’ ένα πολύ περίεργο μείγμα συναισθημάτων και απόψεων να κυριαρχούν γύρω από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Βλέπετε, μια εβδομάδα πριν το «διπλό» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε ανοίξει την όρεξη για πρωτάθλημα, ποιος λοιπόν θα έδινε σημασία στην Ευρώπη και σε μια ακόμη πρόκριση στους «32» του Europa League.

Υπήρξαν και ματς στα οποία ο ΠΑΟΚ ήταν αποκλεισμένος πριν από την τελευταία αγωνιστική, όπως συνέβη πέρσι, όταν πήγε και κέρδισε με 1-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ μέσα στο «Βεστφάλεν», χάρη στο γκολ του Ρόμπερτ Μακ στο 34ο λεπτό.

Τη σεζόν 2005-’06 σ’ ένα περίεργο σύστημα (ένας εναντίον όλων) ομίλων της ΟΥΕΦΑ, λίγο πριν από τη δημιουργία του Europa League, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον όμιλο μαζί με τις Σαχτάρ, Στουτγάρδη, Ραπίντ Βουκουρεστίου και Ρεν.

Η γαλλική ομάδα την τελευταία αγωνιστική δέχθηκε μια ξεγυρισμένη πεντάρα (5-1) από τον αποκλεισμένο ΠΑΟΚ, που έχασε όλα τα υπόλοιπα ματς του ομίλου στο γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα