O μύθος της Τούμπα εξιτάρει τους Τσέχους (vid)

O μύθος της Τούμπα εξιτάρει τους Τσέχους (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
O μύθος της Τούμπα εξιτάρει τους Τσέχους (vid)

bet365

Η Τούμπα δεν είναι ένα τυχαίο γήπεδο. Διάσημο, αν μη τι άλλο, στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Γι’ αυτό και στην Τσεχία, ενόψει του αποψινού αγώνα της Σλόβαν, αποτελεί σημείο αναφοράς.

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Σλόβαν Λίμπερετς έχει ως τελευταίο προορισμό του, στη φάση των ομίλων, την Τούμπα. Με την ιστοσελίδα «.ceskatelevize.cz» να κάνει focus στη θρυλική έδρα του ΠΑΟΚ.

«Άγρια και ακόμα πιο άγρια. Δεν θα είναι κόλαση, αλλά άμεσα «τάφος». Η Λίμπερετς στον αγώνα για το Europa League την Πέμπτη δεν θα έχει αντιμετωπίσει μόνο τους παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά και τους εξαιρετικά θερμόαιμους οπαδούς του. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο των σχεδόν 29.000 ανθρώπων, που εύστοχα ονομάστηκε «ο τάφος» είναι διάσημη», αναφέρει αρχικά.

Ο συντάκτης του κειμένου προσπάθησε μέσα από τις απόψεις των ανθρώπων της Σλόβαν να αντιληφθεί πως προετοιμάζονται για τον αποψινό αγώνα, όχι μόνο στο αγωνιστικό μέρος του, αλλά και σ’ ότι έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο ΠΑΟΚ - Λίμπερετς.

Ο Γίντριχ Τρπισόφσκι μιλάει για όλα όσα του μετέφεραν οι βοηθοί του, που βρέθηκαν στην Τούμπα στον πρώτο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα και όπως λέει μια εικόνα μ’ ένα θυμωμένο πατέρα που έχοντας δίπλα του τον μικρό γιο του, μετά από μια χαμένη ευκαιρία, να βάζει τις φωνές ήταν η πιο χαρακτηριστική.

«Κανείς δεν περιμένει από εμάς, ότι θα είναι το ευκολότερο παιχνίδι», δήλωσε ο 40χρονος τεχνικός της Σλόβαν, με τον Γιαν Σικόρα να σημειώνει ότι οι φίλαθλοι που θα ακολουθήσουν την ομάδα στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στην Τούμπα τα παιχνίδια δεν είναι το ίδιο με αυτά που γίνονται στην Τσεχία.

Τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου, που οδήγησαν στην αναβολή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό, το συμβάν με τους γαύρους στον πάγκο της ομάδας από τον Πειραιά και τα επεισόδια στον αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης συνοδεύουν το κείμενο, αφού και οι Τσέχοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές.

«Σίγουρα ανυπομονούμε. Ετσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Είναι ωραίο που όσα βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας να μπορούμε να τα ζήσουμε και εμείς», πρόσθεσε ο μέσος Εγκον Βουχ.

Ο Τρπισόφσκι παρομοίασε την Τούμπα με το γήπεδο της Χάιντουκ στο Σπλιτ, όπου βρέθηκε πέρσι με την Σλόβαν, ενώ όπως είπε πιστεύει την Πέμπτη το γήπεδο θα είναι γεμάτο παρότι στο ματς με την Καραμπάχ υπήρχαν μόλις λίγο πάνω από 11.000 θεατές. «Πιστεύω ότι, όταν πρόκειται για ένα τέτοιο ματς που δίνει πρόκριση, θα είναι γεμάτο. Πιστεύουμε ότι την Πέμπτη θα είμαστε όχι στον… τάφο, όχι για κηδεία, αλλά για γάμο», πρόσθεσε με χαμόγελο ο Τσέχος προπονητής,

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα