Καταγγελία για τη διαιτησία στο πoδόσφαιρο σάλας

Gazzetta team
Καταγγελία για τη διαιτησία στο πoδόσφαιρο σάλας

bet365

Με επιστολή του στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο Αιμίλιος Πολεμαρχάκης καταγγέλλει τον Χρήστο Κολοκυθά για τους χειρισμούς του στη διαιτησία στην Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ποδοσφαίρου Σάλας.

Αναλυτικά η επιστολή για τον Χρήστο Κοκοκυθά που ορίζει τους διαιτητές και Παρατηρητές Διαιτησίας να αγωνίζονται στα παιχνίδια που διοργανώνονται από την Ένωση καθώς και προτείνει κάθε χρόνο τους υποψήφιους Διεθνείς Διαιτητές:

Κύριε Υπουργέ,

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Στα πλαίσια της συνέχειας του έργου του απερχόμενου Υπουργού κ. Κοντονή Σ. από εσάς και στις εξαγγελίες για πάταξη της διαφθοράς που ταλανίζει το Ελληνικό Ποδόσφαιρό έχω να σας καταθέσω μια καταγγελία που αφορά την διαιτησία στην Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ποδοσφαίρου Σάλας (Μέλος της Ε.Π.Ο.).

Στην Επιτροπή Διαιτησίας ως Αναπληρωτής Πρόεδρος έχει οριστεί από το Δ.Σ. της Ένωσης ο κος Κολοκυθάς Χρήστος. Ο εν λόγω κύριος γεννηθείς στις 24-12-1945 (ετών 71) εδώ και τέσσερα χρόνια (στην αρχή ως Σύμβουλος Διαιτησίας και μετά με την ανοχή της Ε.Π.Ο. και συγκεκριμένα του προσωπικού του φίλου, πρώην Νομ. Συμβούλου της Ε.Π.Ο. κύριου Κουρίδη Θ. (κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις) , ως μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας) ορίζει τους διαιτητές και Παρατηρητές Διαιτησίας να αγωνίζονται στα παιχνίδια που διοργανώνονται από την Ένωση καθώς και προτείνει κάθε χρόνο τους υποψήφιους Διεθνείς Διαιτητές.

Σας παραθέτω μερικές από τις παράνομες πράξεις του εν λόγω κυρίου, ο οποίος ίσως με την άγνοια ή την συγκάλυψη του Προέδρου της Ένωσης κ. Ντάρλα Θ. και του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης κ. Αυλωνίτη Ν. συνεχίζει τις πράξεις του και συγκεκριμένα:

Ο εν λόγω κύριος βάση του άρθρου 9 του κανονισμού διαιτησίας της Ε.Π.Ο. δεν μπορεί να είναι ούτε εκπαιδευτής διαιτησίας καθώς το όριο ηλικίας είναι 68 ετών ούτε παρατηρητής διαιτησίας καθώς το όριο ηλικίας είναι 63 ετών. Παρόλα αυτά ο ίδιος ορίζει τον εαυτό του σε αγώνες ως Παρατηρητή Διαιτησίας, πηγαίνει κανονικά σε αυτούς και κρίνει και βαθμολογεί διαιτητές παράνομα. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ίδιος ξέροντας τα κωλύματα που έχουν δηλώσει άλλοι Παρατηρητές Διαιτησίας ο ίδιος τους ορίζει κανονικά σε αγώνες και με πρόφαση ότι δηλώνουν έκτακτο κώλυμα πηγαίνει ο ίδιος (σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αγωνιστική μέρα Α’ Εθνικής Κατηγορίας που ο κύριος Κολοκυθάς Χ. πηγαίνει σε 2 ή σε 3 αγώνες ως Παρατηρητής).Σε ορισμένους αγώνες όταν υπάρχει ορισμένος Παρατηρητής Διαιτησίας ο εν λόγω κύριος ορίζει τον εαυτό του ως Παρατηρητή Αγώνα παράνομα διότι δεν μπορεί να έχεις διπλή ιδιότητα και οι Παρατηρητές Αγώνα ορίζονται από το Δ.Σ. της οικείας Ένωσης.

Η κόρη του κυρία Κολοκυθά Όλγα αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της Ένωσης ως διαιτητής που ίδιος παράνομα την ορίζει καθώς υπάρχουν και παιχνίδια που πηγαίνει ο ίδιος να την κρίνει και να την βαθμολογήσει, καθώς υπάρχει κώλυμα βάση του άρθρου 49 β του Κανονισμού Διαιτησίας Ε.Π.Ο.

Βάση του άρθρου 9 του Κανονισμού Διαιτησίας Ε.Π.Ο. ο αναπληρωτής πρόεδρος και το μέλος της τοπικής επιτροπής διαιτησίας πρέπει είναι πρώην διαιτητές, υψηλού κύρους που διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Νομίζω ότι ο κύριος Κολοκυθάς Χ. δεν έχει αυτό το απαιτούμενο στοιχείο.

Βάση του άρθρου 35 του Κανονισμού Διαιτησίας Ε.Π.Ο. στους πίνακες διεθνών διαιτητών περιλαμβάνονται όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές του ειδικού πίνακα της 1ης Κατηγορίας που έχουν τα νόμιμα προσόντα, όπως αυτά καθορίζονται κάθε φορά από τη FIFA. Αντιστοίχως και σε ειδικές στήλες περιλαμβάνονται και οι γυναίκες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, καθώς και οι διαιτητές του ποδοσφαίρου Σάλας οι υποψήφιοι Διεθνείς Διαιτητές

Στις περσινές προτάσεις για Διεθνείς Διαιτητές συμπεριλήφθηκε ο κύριος Κομματάς Κων/νος ο οποίος είχε αγωνιστεί μία αγωνιστική περίοδο ως διαιτητής σε όλες τις κατηγορίες και βάση του άρθρου 32 παρ. γ΄ είχε κώλυμα να προταθεί γιατί έπρεπε «Να είναι διαιτητής 2ης κατηγορίας και να έχει διευθύνει εφτά (7), τουλάχιστον, αγώνες σε δύο (2) αγωνιστικές περιόδους της Β’ Εθνικής κατηγορίας» και αποκλείστηκε ο κύριος Σταθόπουλος Παναγιώτης ο οποίος είχε όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Στους φετινούς πίνακες διαιτησίας συμπεριλήφθηκε και αγωνίζεται παράνομα άτομο το οποίο είχε να αγωνιστεί τουλάχιστον 2 αγωνιστικές περιόδους στα πρωταθλήματα της Ένωσης και οποίος είναι ηλικίας 49 ετών (κος Λιάπης Σ.).

Ορίζει τους ίδιους διαιτητές σε πολλαπλούς αγώνες Α’ Εθνικής Κατηγορίας της ίδιας αγωνιστικής ημέρας (κος Σύρρος Γ.).

Ορίζει διαιτητή παράνομα βάση του άρθρου 49 του Κανονισμού Διαιτησίας Ε.Π.Ο σε αγώνες της Ένωσης, ο οποίος αγωνίζεται και ως ποδοσφαιριστής σε ομάδα της Ε.Π.Σ. Αθηνών (κος Βαρδαξόγλου Φ.).

Σε διάφορα τουρνουά υπό την αιγίδα της Π.Ε.Π.Σ.Σ. αυτό-ορίζεται και αγωνίζεται ο ίδιος ως Διαιτητής εισπράττοντας αμοιβή (Αγώνες της Πολεμικής Αεροπορίας, Θουκιδίδειο κτλ) και ενώ δεν έχει δικαίωμα ως Μέλος της Ε.Δ. και μη εν ενεργεία διαιτητής.

Την τελευταία τριετία έχει διαγράψει από τα Μητρώα Διαιτητών της Ε.Π.Ο. αξιόλογους διαιτητές και Παρατηρητές Διαιτησίας για λόγους που ο ίδιος μόνο γνωρίζει με την συγκατάθεση του Δ.Σ./Π.Ε.Π.Σ.Σ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία υπάρχουν με αποδείξεις. Οι ορισμοί των διαιτητών και των Παρατηρητών Διαιτησίας της τελευταίας τριετίας είναι αναρτημένα στην διαδικτυακή τοποθεσία της Ένωσης και συγκεκριμένα : http://www.5x5hellas.gr/orismoiref.

Κατόπιν των ανωτέρω αναμένω να πράξετε τα δέοντα για την εξασφάλιση της φερεγγυότητας των Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Ο.

Με εκτίμηση

Αιμίλιος Πολεμαρχάκης

 

Τελευταία Νέα