Η Σαπεκοένσε ένωσε τους τέσσερις αιωνίους στην Βραζιλία! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Η Σαπεκοένσε ένωσε τους τέσσερις αιωνίους στην Βραζιλία! (pics)

bet365

Μερικές φορές από το μεγαλύτερο σκοτάδι μπορούν να προκύψουν μικρές χαραμάδες φωτός. Μια τέτοια χαραμάδα φωτός κατέκλυσε την Δευτέρα την πλατεία Τσαρλς Μίλερ μπροστά από το γήπεδο Πακαεμπού στην καρδιά του Σάο Πάολο.

Εκεί είχε δοθεί το ραντεβού των οργανωμένων οπαδών των Παλμέιρας, Κορίνθιανς, Σάντος και Σάο Πάολο, των τεσσάρων αιωνίων αντιπάλων της πόλης για να αποτείνουν φόρο τιμής στα 71 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στην Κολομβία.

Οι torcidas όπως είναι το προσωνύμιο τους, είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί στην Βραζιλία και οι μοναδικές συναντήσεις με τους torcidas των άλλων ομάδων είναι για να λύσουν τις διαφορές τους με συνέπεια ουκ ολίγους θανάτους. Αυτή την Δευτέρα όμως, αποφάσισαν έστω και για μια φορά να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους για να υποβάλουν τα σέβη τους στους νεκρούς.

Αυτό που έγινε ήταν μια απίστευτη επίδειξη αλληλεγγύης και κάτι που πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν αδύνατο εκ των προτέρων να πραγματοποιηθεί. Τα τέσσερα κλαμπ έδωσαν ραντεβού στη 1 το μεσημέρι στο κέντρο της πλατείας και αφού αρχικά, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή υπό τους υπό τους πένθημους ήχους των τυμπάνων, ενώθηκαν όλοι μαζί για να προσευχηθούν στον Χριστό κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου.

Σχεδόν όλοι τους κρατούσαν άσπρες και πράσινες σημαίες με τις λέξεις «força, Chape» και μόλις η προσευχή ολοκληρώθηκε ξεκίνησε το τραγούδι με το σύνθημα «vamos, vamos, Chape» το οποίοι τραγουδούσαν οι ίδιοι παίκτες της Σαπεκοένσε στα αποδυτήρια μετά το νικηφόρο ημιτελικό με την Σαν Λορέντζο. Η ψαλμωδία συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά ενώ πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό του Σάο Πάολο.

Και μπορεί το ρέκβιεμ για τα θύματα να τελείωσε σχετικά γρήγορα, αλλά ο συμβολισμός θα είναι εκεί για πάντα. Γιατί πλέον μπορεί να υπάρχουν πολλά στραβά πράγματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ειδικά στην Βραζιλία, αλλά η συγκέντρωση αυτή μαζί με όλα τα αφιερώματα που έγιναν παγκοσμίως τις τελευταίες ημέρες μπορεί να προσφέρει μια μικρή αχτίδα αισιοδοξίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα