Δραματικό φινάλε για Μπενφίκα, Νάπολι, Μπεσίκτας

Κώστας Ζάλιαρης
Δραματικό φινάλε για Μπενφίκα, Νάπολι, Μπεσίκτας

bet365

Ο Β' όμιλος είναι αυτός στον οποίο όλα μπορούν να συμβούν, στην πρώτη αγωνιστική ημέρα της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την πρωτιά Άρσεναλ και Παρί, κυνηγάει το Γιουρόπα η Αϊντχόφεν.

Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα στους τέσσερις πρώτους ομίλους της διοργάνωσης, όπου και διεξάγεται η... μισή, τελευταία φουρνιά παιχνιδιών απόψε.

Εκεί που τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, είναι το β' γκρουπ και ο... χαμός που γίνεται με τις Μπενφίκα, Νάπολι και Μπεσίκτας για τις δύο θέσεις που θα οδηγήσουν στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Όποιος πάρει τη νίκη στη Λισαβόνα, όπου οι «αετοί» φιλοξενούν τους «παρτενοπέι», θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου. Οι Ιταλοί περνούν και με ισοπαλία από τη στιγμή που είχαν επικρατήσει των Πορτογάλων στο προηγούμενο μεταξύ τους ματς στο «Σαν Πάολο». Αν, ωστόσο, την ίδια ώρα η Μπεσίκτας χάσει από την αδιάφορη Ντιναμό, Νάπολι και Μπενφίκα περνούν μαζί στον επόμενο γύρο όποιο κι αν είναι το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα στον πρώτο όμιλο κρίνεται η πρωτιά, με τις Άρσεναλ και Παρί να έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους από την 4η αγωνιστική, να έχουν... αποτύχει ν' αποκτήσουν προβάδισμα για την κορυφή έπειτα από το παιχνίδι τους στο Λονδίνο, με το σύνολο του Έμερι να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα και να κοντράρεται με τη Λουντογκόρετς, τη στιγμή που η Άρσεναλ θα φιλοξενείται από τη Βασιλεία. Ανοιχτή παραμένει η 3η θέση που θα οδηγήσει στο Γιουρόπα Λιγκ...

Στον 3ο όμιλο ό,τι κι αν συμβεί στα παιχνίδια Μπαρτσελόνα – Γκλάντμπαχ και Μάντσεστερ Σίτι – Σέλτικ, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα, αφού οι θέσεις θα παραμείνουν ως έχουν, με τους Καταλανούς πρώτους, τους «πολίτες» στο δεύτερο σκαλί, τους Γερμανούς να συνεχίζουν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τους «καθολικούς» ν' αποχαιρετούν.

Η Αϊντχόφεν είναι η μοναδική που παλεύει για κάτι στο τελευταίο παιχνίδι του Δ' γκρουπ, αφού με νίκη απόψε επί της Ροστόφ, την προσπερνάει τυπικά στην ισοβαθμία και παίρνει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ως πρωτοπόρος και απόλυτα άνετη πάει στους «16» η Ατλέτικο, μαζί της περνάει η Μπάγερν Μονάχου...

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

Α' όμιλος:

Παρί – Λουντογκόρετς

Βασιλεία – Άρσεναλ

Η βαθμολογία:

1.Παρί 11

2.Άρσεναλ 12

3.Λουντογκόρετς 2

4.Βασιλεία 2

Β' όμιλος:

Μπενφίκα – Νάπολι

Ντιναμό Κιέβου – Μπεσίκτας

Η βαθμολογία:

1.Μπενφίκα 8

2.Νάπολι 8

3.Μπεσίκτας 7

4.Ντιναμό Κιέβου 2

Γ' όμιλος:

Μπαρτσελόνα – Γκλάντμπαχ

Μάντσεστερ Σίτι – Σέλτικ

Η βαθμολογία:

1.Μπαρτσελόνα 12

2.Μάντσεστερ Σίτι 8

3.Γκλάντμπαχ 5

4.Σέλτικ 2

Δ' όμιλος:

Μπάγερν – Ατλέτικο

Αϊντχόφεν – Ροστόφ

Η βαθμολογία:

1.Ατλέτικο Μαδρίτης 15

2.Μπάγερν Μονάχου 9

3.Ροστόφ 4

4.Αϊντχόφεν 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα