Όπως δεν μέτρησε του Καρντόσο, έτσι μέτρησε του Ιντέγε…

Όπως δεν μέτρησε του Καρντόσο, έτσι μέτρησε του Ιντέγε…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται στο blog του στο gazzetta στο πώς έγινε θέμα ένα οφσάϊντ, σε ένα ματς 4-0, που ήταν για 10 γκολ!

Τελείωνα το χθεσινό κομμάτι μου, με την εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός είτε θα ξέσπαγε στο Λεβαδειακό, είτε θα είχε πάλι νέο θρίλερ…

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε παίζοντας κι ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο μετά το 1-0. Και κέρδισε έτσι μία ομάδα που στα εννιά προηγούμενα παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο είχε μόλις μία ήττα…

Η (άσχημη) πλάκα είναι ότι γίνεται θέμα το όντως οφσάϊντ-γκολ του Ιντέγε, σε ένα ματς που έληξε 4-0 κι ήταν για δέκα γκολ, με βάση την εμφάνιση του Ολυμπιακού και τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τόσο πριν (και κυρίως) το 1-0, όσο και μετά το 4-0. Η λογική, «ναι, αλλά άνοιξε το σκορ με γκολ οφσάϊντ», έχει σημασία μόνο για λόγους προπαγάνδας. Το γκολ μπήκε στο 47’, μετά ο Λεβαδειακός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έβαλε άλλα τρία γκολ σε πέντε λεπτά κλπ, κλπ. Έγιναν, δηλαδή, τόσα και τόσα μετά το γκολ.

Και τέλος πάντων κάποια στιγμή πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα και λίγο διαφορετικά. Μόλις την Πέμπτη, ο Καρντόσο έβαλε στα Χανιά μία γκολάρα (απέφυγε δύο παίκτες και εξαπέλυσε μία κανονιά), που όπως όλοι παραδέχθηκαν κακώς ακυρώθηκε σαν οφσάϊντ. Ο επόπτης κι ο διαιτητής δεν το μέτρησαν. Όπως έκαναν λάθος εκεί, έτσι έγινε και λάθος χθες και μέτρησε το γκολ του Ιντέγε. Απλό είναι. Και δεν έχει νόημα να λέμε ότι τότε το γκολ μπήκε στο 4-0. Δεν κατάλαβα-γιατί να στερήσει ο διαιτητής από ένα σέντερ φορ ένα τέτοιο γκολ που θα του έδινε άλλη ψυχολογία.

Τα λάθη ειδικά από τους επόπτες γίνονται και θα γίνονται. Στην Κέρκυρα το Σάββατο ο επόπτης Απτόσογλου στο ίδιο ημίχρονο αρχικά σταμάτησε τον Αλμέϊδα με οφσάϊντ που δεν ήταν σε επικίνδυνη επίθεση της ΑΕΚ και μετά άφησε τον Αλμέϊδα να βγάλει από θέση οφσάϊντ πάσα στον Μάνταλο για το καλύτερο σουτ της ΑΕΚ σε όλο το ματς, αυτό το ‘φαρμάκι’ που έβγαλε έξω ο γκολκίπερ. Δηλαδή τι να πεις γι΄αυτό τον επόπτη, ότι ήθελε να ευνοήσει η,να αδικήσει την ΑΕΚ; Ο άνθρωπος έκανε δύο λάθη. Τι να κάνουμε.

Όπως κι οι επόπτες στο Καραϊσκάκη, ο Δόσης κι ο Φραγκιαδάκης, έκαναν συνολικά τέσσερα λάθη. Από δύο για κάθε ομάδα. Από τη μία, το γκολ του Ιντέγε και μία επίθεση του Λεβαδειακού που δεν ήταν οφσάϊντ. Κι από την άλλη δύο επιθέσεις της Κέρκυρας που ήταν οφσάϊντ και δεν καταλογίστηκαν. Στη μία, στο 0-0, το αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει η Λιβαδειά φάουλ από καλή θέση και στην άλλη να χάσει ευκαιρία να μειώσει το σκορ ένας κυνηγός της.

Παρεμπιπτόντως, ποιος ήταν για εμένα ο χειρότερος διαιτητής το Σαββατοκύριακο; Μακράν ο Παπαπέτρου στη Λεωφόρο. Κι ας μην είχε καμία επίμαχη φάση το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.