Έβαλε... συγκάτοικο την Λαμία ο Απόλλων

Έβαλε... συγκάτοικο την Λαμία ο Απόλλων

bet365

Η καταιγιστική Λαμία, με την «τεσσάρα» στην Ελευσίνα εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Απόλλωνα και τον έπιασε στην κορυφή. Πρώτη νίκη για Παναιγιάλειο, Πανθρακικό, ακάθεκτοι Αχαρναϊκός και Σπάρτη.

Παναιγιάλειος – Αγροτικός Αστέρας 1-0

Σημαντική νίκη για τον Παναιγιάλειο, ο οποίος κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να επικρατήσει 1-0 του Αγροτικού Αστέρα.

Σε ένα μέτριο, σε γενικές γραμμές, παιχνίδι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Αγροτικό να έχει και αυτός τις στιγμές του στο πρώτο μέρος. Καμία φάση όμως δεν ήταν η κλασική ευκαιρία με φυσικό επόμενο να μείνει το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτρηση και αναζήτησαν πιο έντονα το γκολ. Ένα τέρμα το οποίο θα τους έδινε τη νίκη και τελικά αυτό ήρθε στο 83'. Σε ένα λεπτό που δύσκολα θα μπορούσε να απαντηθεί. Ο Ξόμπλιος με γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπουρλάκη έγραψε το 1-0. Στις καθυστερήσεις ο Αγροτικός έμεινε και με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα στον Κουκόλη και ο Παναιγιάλειος πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Σανδραβέλης, Ρότα, Βλάχος, Ντέμο, Καζναφέρης, Μπούζας (63' Μπουρλάκης), Κατίδης, Σκαρτσίλας, Τσιλιγκίρης (77' Ξόμπλιος), Κρητικός (89' Μωυσίδης)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Νίκος Νεντίδης): Γιακουμής, Αργυρίου, Βαφέας, Ουνγιαλίδης, Κουκόλης, Ταϊανάν, Τεγούσης, Χατζής, Δεινόπαπας (82' Πάλλας), Φελίπε, Πάτο

Λαμία - Πανελευσινιακός 4-0

Πάρτι για την Λαμία, που δε συνάντησε καμία αντίσταση και «διέλυσε» την Ελευσίνα με 4-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Απόλλωνα στην Καρδίτσα, συγκατοικεί πλέον με την Ελαφρά Ταξιαχρία στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από πολύ νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους και μόλις στο 13’ άνοιξε το σκορ με τον Βασιλόγιαννη. Την σκυτάλη πήρε στο 38’ ο Ντουρμισάι, ενώ στο 42’ ο Όμο βρήκε κι αυτός δίχτυα, για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έκταση στο σκορ. Το… κρεσέντο της Λαμίας ολοκληρώθηκε στο 45’ με τον Βασιλόγιαννη, που σκόραρε ξανά, για να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό, έκαναν οικονομία δυνάμεων και απλά κράτησαν το τρίποντο κόντρα στην Ελευσίνα, που δε μπορούσε να αντιδράσει.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βαλιός, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλόγιαννης (46’ Τσούκαλος), Καραγιάννης (61’ Ντα Σίλβα Πίντο), Βάντερσον (46’ Μπουλούλης), Ντουρμισάι.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Στεργιώτης, Ιορδανίδης, Τσίγκρος, Αρβανίτης, Τσούπρος, Ρόκας, Κορομηλάς (46’ Κασνέτση), Σιλιγαρδάκης (46’ Σταματάκης), Ταμπάκης (46’ Δημόπουλος), Γραικός, Αγγελούδης.

Πανθρακικός – Κισσαμικός 1-0

Με τον Νίκο Κουσίδη να τον... λυτρώνει στο φινάλε, ο Πανθρακικός πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στον Κισσαμικό με 1-0.

Χωρίς φάσεις και χωρίς ρυθμό πέρασε το πρώτο ημίχρονο στην Κομοτηνή. Πανθρακικός και Κισσαμικός φαίνονταν να μην μπορούν να βρουν τρόπο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Έτσι, ήταν επόμενο πως το 0-0 θα ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και φάνηκαν να θέλουν την νίκη. Απείλησαν με σουτ του Ζυγκειρίδη, ενώ με μακρινά σουτ προσπάθησε να βρει γκολ και ο Κισσαμικός, αλλά τελικά η... λύση δόθηκε από τα 11 βήματα για τους γηπεδούχους. Στο 84', ο Μαρτίνεθ ανέτρεψε τον Ψάλτη, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουσίδης που ευστόχησε και στο 85' έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Κώστας Ανυφαντάκης): Γκαραβέλης, Κάρδαρης, Πετρούσης, Ρουσσάκης, Μυρθιανός (79’ Πλέγας), Ψάλτης, Γαβριηλίδης, Μήλιος (65’ Πολίμος), Χαλκιαδάκης, Κουσίδης (90+1’ Μπεκατώρος), Ζυγκερίδης.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Σεληνιωτάκης, Κουρέλλας, Μάντζης, Γκούμας, Τσερκέζος, Βλάχος (71’ Θέος), Παντελάκης, Τιάγκο (79’ Μαρτίνεθ), Κίκε (88’ Μίλιτς), Σταθάκης.

Σπάρτη – Αιγινιακός 3-2

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με δύο ανατροπές, η Σπάρτη κατάφερε να επικρατήσει 3-2 του Αιγινιακού και να μείνει ψηλά στη βαθμολογία.

Όλα άρχισαν ιδανικά για τους γηπεδούχους, που ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2'. Μετά από κόρνερ του Μπουντόπουλου, ο Γιαννίτσης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Μέχρι το 25', η Σπάρτη είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, όμως τα πράγματα λίγα λεπτά αργότερα άλλαξαν. Στο 29', οι φιλοξενούμενοι με πλασέ του Ζούρκου έφτασαν στο 1-1, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι και το τελικό του πρώτου μέρους.

Ο... χαμός έγινε στην επανάληψη. Ενώ η Σπάρτη απείλησε στο 52' και στο 54', ο Αιγινιακός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Στο 55', ο Ζούρκος βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Πατράλη κι αυτός από κοντά με πλασέ έκανε το 1-2. Οι γηπεδούχοι φαίνονταν και ήταν εγκλωβισμένοι και έδειχναν πως δύσκολα θα γυρίσουν το ματς.

Ωστόσο, με την συμπλήρωση 80 λεπτών, ο Μουντόπουλος με ένα πανέμορφο τέρμα, ισοφάρισε σε 2-2 και δύο λεπτά μετά, η Σπάρτη έκανε ανατροπή στην ανατροπή! Στο 82', ο Αναστασάκος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 3-2 και χάρισε ακόμα μια σημαντική νίκη στην ομάδα του.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Kραβάριτης, Κατσίκης (46’ Αρσενίεβιτς), Καρτσαμπάς, Γκαλίτσιος (60’ Οικονομόπουλος), Γιαννίτσης, Παπαχρήστος, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Ηλιόπουλος, Μπουντόπουλος, Αναστασάκος

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Παπουτσιαγιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πασαλίδης, Πατράλης, Ζούρκος, Γκούρτσας, Ζγκούρι, Μουκίδης, Φασίδης (65’ Ονουάτσι)

ΑΟΧ - Αχαρνϊκός 2-3

Επιστροφή στις νίκες για τον εκπληκτικό φέτος Αχαρναϊκό, που επικράτησε στα Χανιά του ΑΟΧ με 2-3, σε ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη. Η ομάδα από το Μενίδι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 34’ με τον Ματσούκα, όμως λίγο αργότερα, στο 40’ συγκεκριμένα, ο Θεολόγου έφερε το ματς στα ίσα.

Στην επανάληψη, ο Ντούνγκα είχε δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να βάλει εκ νέου την ομάδα του μπροστά στο σκορ, κάτι που όμως έκανε ο Ματσούκας στο 57’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 90’ ο Τζιώρας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο ίδιος, όμως την τελευταία κουβέντα την είπε ο ΑΟΧ και ο Σταματής, που με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ μείωσε και έγραψε το τελικό 3-2.

AO ΧΑΝΙΑ (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος (61' Μαρούδας), Γκεμίσης, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Μάνιας, Λύρας (55' Σταματής), Ντούμος (78' Αποστολόπουλος).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Μίλος Κόστιτς): Αποστολίδης, Σωτηράκος, Χριστοφιλέας, Ψιάνος, Αναστασίου, Μουστάκης, Τσεμπερίδης, Ματσούκας (76' Τζιώρας), Τζέφερσον (61' Παπατόλιος), Πλαβούκος (46' Γουέρε), Ντούγκα.

Αν. Καρδίτσας - Απόλλων Σμ. 0-0

Πρώτη «γκέλα» για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος δε κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Αναγέννησης που έπαιζε για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και έμεινε στο 0-0 στην Καρδίτσα.

Η φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση, ήταν η σύρραξη παικτών στο 40ο λεπτό, η οποία στοίχισε στους γηπεδούχους μία κόκκινη κάρτα, με τον Δημόπουλο να παίρνει τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Αντί να ευνοήσει την Ταξιαρχία αυτή η εξέλιξη, λειτούργησε υπέρ της ΑΣΑ, η οποία συσπειρώθηκε, έβγαλε πολύ μεγάλο πάθος και κατάφερε να μείνει… όρθια κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιάννη Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Φέτσης, Σμίλτος, Μπλέντι, Τζέκος (65' Ντιατά), Μπιτέλης (91' Τσόπελας), Τσιλούλης (93' Ξέρρας).

Απόλλων Σμύρνης (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Κύργιας, Πάνος, Πουρτουλίδης, Διαμαντόπουλος, Σιατραβάνης (89' Γκούφα), Ρομάνο, Τζάνης (63' Αλμπάνης), Κάσσος (53' Τσιάρας).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα