Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-4 (vids)

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-4 (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-4 (vids)

bet365

«Γαλαζοκίτρινο» βάφτηκε το ντέρμπι στην Κύπρο! Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 της Ομόνοιας εκτός έδρας, πανηγυρίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη σε μεγάλο ντέρμπι.

Στο 16’ η Ομόνοια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Καρλίτος, κάτι που εκμεταλλεύτηκε πλήρως ο ΑΠΟΕΛ πετυχαίνοντας τρία γκολ μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Αρχικά ο Ντε Καμάργκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Καρλίτος γλίστρησε και πέφτοντας τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον αμυντικό της Ομόνοιας. Πρώτα λοιπόν ο ΑΠΟΕΛ πήρε το πάνω χέρι με πέναλτι του Εφραίμ (το πήρε στην φάση της κόκκινης και σκόραρε στο 18') και στην συνέχεια με άλλα δύο του Πιέρου Σωτηρίου (34' και 38'). Η Ομόνοια μείωσε με τον Μαργκάσα (54'), με την έναρξη της επανάληψης.

Αυτό έγινε μετά από μία φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση στο 50'. Ο Κωνσταντινίδης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Νεκτάριο, ο διαιτητής υπέδειξε αρχικά σωστά το πέναλτι, ωστόσο μετά από συζήτηση με βοηθό του, τον Μάριο Δημητριάδη άλλαξε απόφαση και έδειξε λανθασμένα φάουλ εκτός περιοχής. Από αυτό το φάουλ προήλθε και το γκολ της Ομόνοιας. Ωστόσο η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν (που έπαιξε με δύο σχήματα στο ματς αυτό, με το 4-4-2 και το 4-2-3-1) σκόραρε και τέταρτο γκολ με τον Βινίσιους, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 στο 67'. Στο ματς πάντως υπήρξε και ένταση στην κερκίδα.

Ομόνοια: Παναγή, Σοϊλέδης, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Κωνσταντινίδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ (21'Βύντρα), Κλέιτον (46'Φλορέσκου), Χριστοφή και Ντάρμπισαϊρ.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο (46'Μερκής), Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (70' Γιαννιώτας), Αλωνεύτης, Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο (58' Μπερντόλιο).
- Η φωτό είναι από το Kerkida.net.
 

Τελευταία Νέα