Συγκίνηση στο «αντίο» της Σαπεκοένσε (pics, vid)

Gazzetta team
Συγκίνηση στο «αντίο» της Σαπεκοένσε (pics, vid)

bet365

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην Arena Condá, για να πει το τελευταίο αντίο στα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της Σακεποένσε.

Η δυνατή βροχή δεν σταμάτησε κανέναν. Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην έδρα της Σακεποένσε, προκειμένου να πει το τελευταίο «αντίο» στα θύματα της τραγωδίας. Θλίψη, συγκίνηση και δάκρυα συνέθεσαν το σκηνικό, με τους σωρούς των παικτών να φτάνουν το πρωί στην πόλη και στη συνέχεια στο γήπεδο... Βραζιλιάνοι στρατιώτες κατέβασαν α ένα προς ένα τα φέρετρα των ποδοσφαιριστών της Σαπεκοένσε συνοδεία τιμητικής φρουράς και τα μετέφεραν στο στάδιο του Τσαπέκο. Χιλιάδες φίλοι, συγγενείς, είχαν συγκεντρωθεί για να αποτίσουν φόρο τιμής. Μαζί τους ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ και ο ισχυρός άνδρας της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος διέκοψε ταξίδι του στην Αυστραλία για να βρεθεί στην τελετή. «Αυτό το γεγονός, συγκλόνισε όλη τη χώρα. Αυτή η βροχή πρέπει να είναι ο Άγιος Πέτρος που κλαίει», τόνισε ο Πρόεδρος Τέμερ.

Τα φέρετρα τοποθετήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, όπου μόνο οι συγγενείς τους είχαν πρόσβαση. Στο ξεκίνημα της τελετής έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Βραζιλίας, ενώ το κλίμα ήταν βαρύ στις εξέδρες...

Πουγιόλ, Ζέεντορφ, Ινφαντίνο στο Σαπεκό
Στην «Αρένα Κοντά» βρέθηκαν μαζί με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο ως μέλη της επίσημης αποστολής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι Κάρλες Πουγιόλ, Κλάρενς Ζέεντορφ, με τον τελευταίο να έχει παίξει κιόλας στην Βραζιλία στο φινάλε της καριέρας του με τη φανέλα της Μποταφόγκο.



Ο Νεϊμάρ έστειλε μήνυμα που έπαιξε μέσα από την οθόνη του γηπέδου, λέγοντας στον κόσμο της Σαπεκοένσε ότι όλοι είναι στο πλευρό τους...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα