Γιουβέντους - Αταλάντα 3-1

Γιουβέντους - Αταλάντα 3-1

bet365

Η Γιουβέντους έπαιξε με θυμό και νίκησε... μόνο με 3-1 την Αταλάντα, βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό σερί της.

Οι Μπεργκαμάσκι πήγαν στο Τορίνο έχοντας έξι σερί νίκες και συνολικά οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές! Κι όμως, το timing δεν ήταν τελικά καλό για αυτούς. Οχι λόγω της δικής τους κατάστασης αλλά λόγω αυτής των Μπιανκονέρι. Η Γιούβε ήθελε να απαντήσει μετά την ήττα στη Γένοβα και το έκανε με εμφατικό τρόπο αφού καθάρισε από το 20λεπτο την Αταλάντα και θα μπορούσε συνολικά να της βάλει πολλά γκολ. Η δουλειά, πάντως, έγινε και μόνο με αυτά των Αλεξ Σάντρο, Ρουγκάνι και Μάντζουκιτς, με την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να πάει, με ένα ματς περισσότερο, στο +7 από Ρόμα και Μίλαν.

Ο Αλέγκρι επέλεξε το 4-3-1-2 αυτή τη φορά, με τον Πιάνιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Ιγουαΐν-Μάντζουκιτς. Σχήμα που δούλεψε, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα, αφού το σκορ ήταν 2-0 στο 20λεπτο. Η Γιουβέντους πήρε από την αρχή τον έλεγχο, έβγαινε με σωστό τρόπο μπροστά και στο 15' άνοιξε το σκορ με την ωραία προσπάθεια και πλασέ του Αλεξ Σάντρο εκτός περιοχής (1-0). Τέσσερα λεπτά μετά, στο 19', από το κόρνερ του Πιάνιτς ο Ρουγκάνι με κεφαλιά πέτυχε το 2ο του φετινό γκολ για το 2-0. Παρά το γρήγορο προβάδισμα, οι Τορινέζοι δεν ανέκοψαν ρυθμό αλλά συνέχισαν το ίδιο δυνατά και αυτό φαινόταν από το πώς έμπαιναν σε κάθε μονομαχία. Στο 28' ο Πιάνιτς πήγε για ακόμη ένα γκολ με φάουλ αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουσε και το ημίχρονο, γενικά, βγήκε ευχάριστα για τους γηπεδούχους.

Το ίδιο ευχάριστο, βέβαια, ήταν και το δεύτερο 45λεπτο. Οι αλλαγές του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού, με τη Γιούβε να κυριαρχεί και να έχει ωραίες επιθέσεις, τις οποίες όμως δεν ολοκλήρωνε λόγω επιπολαιότητας στην τελική πάσα. Στο 62' ο Μαρκίζιο έκανε καλό μακρινό σουτ αλλά ο Σπορτιέλο απέκρουσε, για να έρθει τελικά το 3-0 στο 64' από την κεφαλιά του Μάντζουκιτς -που σκοράρει συνεχώς πλέον- μετά το κόρνερ του Πιάνιτς (πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2015 που έδωσε δύο ασίστ στο ίδιο ματς). Επειδή κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, όμως, στο 74' ο Μάντζουκιτς δέχθηκε ένα χτύπημα σε μια κόντρα με τον Γκόμες και άφησε τη θέση του στον Κουαδράδο. Είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που γίνεται φέτος με τους τραυματισμούς της Γιουβέντους...

Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν λίγο και η Αταλάντα βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει στο 82' με ωραίο σουτ του Φρόιλερ στην κίνηση μετά την σέντρα του Ντ' Αλεσάντρο (3-1), για να ξαναβγουν μπροστά οι Μπιανκονέρι και να πλησιάσουν στο 4-1 στο 88' το δοκάρι του Λεμινά από κοντά μετά την ασταθή επέμβαση του Σπορτιέλο στο σουτ του Κουαδράδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα