Tώρα είναι η ώρα του Γιάννη Αλαφούζου!

Tώρα είναι η ώρα του Γιάννη Αλαφούζου!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Tώρα είναι η ώρα του Γιάννη Αλαφούζου!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος παραμερίζει την κριτική στον Γιάννη Αλαφούζο και προτείνει στον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού την επόμενη του κίνηση.

Ολη αυτή την εβδομάδα ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για τον Παναθηναϊκό. Οι περισσότερες απόψεις είχαν κοινό σημείο σύγκλισης, τις ευθύνες του Γιάννη Αλαφούζου για τη νέα χαμένη αγωνιστική χρονιά για το «τριφύλλι» και όχι αδικαιολόγητα.

Ολοι γνωρίζουν ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις, πάντα πρέπει να σηκώνει το βάρος των αποφάσεων του. Ο Γιάννης Αλαφούζος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκού, έδειξε τη διάθεση του να βοηθήσει την ομάδα και κυρίως να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει μετά την περίοδο της πολυμετοχικότητας, όταν η μαύρη τρύπα στα οικονομικά, έγινε άβυσσος!

Ωστόσο μετά από πέντε χρόνια καθοδήγησης Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός αντί να κάνει βήματα μπροστά, δυστυχώς οπισθοχωρεί καταστρέφοντας κυρίως τη λαμπρή ιστορία που είχε δημιουργήσει στην Ευρώπη με τις μαγικές βραδιές του ενώ και εντός των τειχών, το μόνο που έχουν να θυμούνται οι οπαδοί, είναι το Κύπελλο του 2014.

Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τις απογοητευτικές εμφανίσεις και τη διάψευση των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι, με τις φαινομενικά καλές μεταγραφές έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην ομάδα, όπως φάνηκε και από την επίσκεψη των οργανωμένων στο Κορωπί.

Μπορεί η απομάκρυνση του Στραματσόνι να ικανοποίησε την πλειοψηφία των φίλων της ομάδας, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει σε ενδεχόμενο νέων αποτυχιών, ενώ αυτό που δύσκολα θα αλλάξει είναι η απογοήτευση του συνόλου των οπαδών, που δεν έχουν καμία διάθεση να πάνε στο γήπεδο και να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες - κατά τη γνώμη μου - μία πρέπει να είναι η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου. Να αφήσει την εσωστρέφεια και να βγει μπροστά, δηλώνοντας σε μία συνέντευξη Τύπου ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις της ομάδας.

Να ξεκινήσει λέγοντας τι έχει κάνει για την ομάδα και σε ποια κατάσταση είναι τα οικονομικά της, προκειμένου να μάθουν όλοι εάν μπορεί ο σύλλογος να μπει στη διαδικασία ενίσχυσης με μεγάλα ονόματα ή θα συνεχίσει στη λογική μαζέματος των εξόδων. Η πλειοψηφία των οπαδών πιστεύει ότι η περίοδος εξυγίανσης τελείωσε μετά από την παρέλευση της πενταετίας και γι' αυτό πρέπει ο Γιάννης Αλαφούζος να ξεκαθαρίσει και κυρίως να φωτίσει, την οικονομική κατάσταση της, ώστε να μάθουν όλοι τι συμβαίνει και βασικά, τι μπορεί να κάνει η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να αποκαλύψει ξεκάθαρα, ποιο είναι το πλάνο που έχει για την ομάδα στον αγωνιστικό τομέα. Θα συνεχίσει με τη λογική ξένων «μισθοφόρων» ή θα στραφεί στο ελληνικό στοιχείο; Θα εμπιστευτεί Ελληνα προπονητή ή πιστεύει ότι πρέπει να έρθει ξένος τεχνικός εγνωσμένης αξίας; Θα ρίξει βάρος στις ακαδημίες προωθώντας σιγά - σιγά νέα παιδιά στη μεγάλη ομάδα ή θα συνεχίσει τη λογική των μεταγραφών;

Πρέπει να μιλήσει σε όλους και για όλα με καθαρές κουβέντες και λόγια σταράτα. Δίχως να κρύβει τίποτα, δίχως να φοβάται τίποτα! Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα μόνο ξεκάθαρες αλήθειες και ένα νέο πλάνο, μπορούν να αναστρέψουν την καθοδική πορεία και να αλλάξουν τη ψυχολογία του κόσμου.

Στο χέρι του Γιάννη Αλαφούζου είναι να το κάνει. Το οφείλει και στον εαυτό του, προκειμένου να μην γκρεμίσει όλη την προσπάθεια που έχει κάνει για τον Παναθηναϊκό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος