«'Ηξερα πως ο Τζέραρντ θα γίνει ηγέτης και... προπονητής»!

«'Ηξερα πως ο Τζέραρντ θα γίνει ηγέτης και... προπονητής»!

Γιάννης Γεωργόπουλος
«'Ηξερα πως ο Τζέραρντ θα γίνει ηγέτης και... προπονητής»!

bet365

Ο σπουδαίος Γκάρι Μακ Άλιστερ εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί ο φίλος του και γεννημένος ηγέτης Στίβεν Τζέραρντ κατάφερε να γράψει ιστορία στην Λίβερπουλ, εκτιμώντας πως θα γίνει σπουδαίος προπονητής!

Ο Ζεράρ Ουγιέ χαρακτήρισε την μεταγραφή του Γκάρι Μακ Άλιστερ στην Λίβερπουλ ως την πιο εμπνευσμένη της καριέρας του και δεν είχε άδικο.

Ο Σκωτσέζος μέσος φόρεσε τη φανέλα των «reds» σε ηλικία 35 ετών το 2000 και πρόλαβε στη διετία που παρέμεινε στο «Άνφιλντ» να λατρευτεί από τους φανατικούς οπαδούς της Λίβερπουλ που τον ψήφισαν στην 32η θέση στη λίστα των 100 ποδοσφαιριστών που συγκλόνισαν το Kop (κερκίδα των φανατικών οπαδών της ομάδας).

Ο Μακάλιστερ ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της Λίβερπουλ τη σεζόν 2000-01, όταν οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το τρεμπλ (Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Σε εκείνο τον συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην Αλαβές (5-4), ο Σκωτσέζος πέτυχε ένα γκολ, έδωσε τρεις ασίστ και ψηφίστηκε MVP της αναμέτρησης.

Ο παλαίμαχος άσος με αφορμή την απόσυρση από την ενεργό δράση του εμβληματικού αρχηγού της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ μίλησε στο gazzetta.gr για τον πρώην συμπαίκτη του και τον τρόπο που τον ενέπνευσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο ΜακΆλιστερ εντάχθηκε στην Λίβερπουλ, ο Τζέραρντ ήταν μόλις 20 ετών, αλλά είχε ήδη καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

«Για τον Τζέραρντ δεν χρειάζεται να πω πολλά, μιλούν τα κατορθώματα του, οι επιδόσεις του και η επίδραση που άσκησε στη Λίβερπουλ.

Ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης από αυτούς που σπανίζουν στα γήπεδα και κάνουν με το καλημέρα την διαφορά γιατί έχουν γεννηθεί για αυτό τον ρόλο.

Φαινόταν από νωρίς πως θα γίνει σπουδαίος ηγέτης. Μιλάμε για τον μεγάλο αρχηγό της Λίβερπουλ, αλλά και έναν πολύ καλό τύπο».

Ο Μακάλιστερ μεταπήδησε στην ομάδα του «μεγάλου λιμανιού» στα τελειώματα της καριέρας του, βλέποντας στα μάτια του Τζέραρντ την φλόγα για διάκριση και επιτυχίες.

«Ήταν ένα νεαρό παιδί, αλλά με τρομερή ωριμότητα στον παιχνίδι του. Η Λίβερπουλ είχε εξαιρετικούς παίκτες το 2000, αλλά ο Τζέραρντ μπήκε σφήνα σε αυτούς ξεχωρίζοντας με την κλάση που διέθετε. Δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθεί από εκείνη την εποχή το ταλέντο του».

O Σκωτσέζος, ο οποίος πλέον αποτελεί πρεσβευτή της Λίβερπουλ, στάθηκε στην διάθεση του Τζέραρντ να βελτιώνεται συνεχώς.

«Ζητούσε τις συμβουλές μου, άκουγε τι του έλεγα και προπονούνταν σκληρά σε καθημερινή βάση. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο κατάλληλο περιβάλλον. Ήταν πειθαρχημένος, προσγειωμένος και δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην ομάδα».

Ο πρώην άσος της Λίβερπουλ και της Κόβεντρι αποκάλυψε παράλληλα στο gazzetta.gr το επόμενο βήμα του Στίβεν Τζέραρντ τονίζοντας πως θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο, ως προπονητής.

«Διατηρώ άριστες σχέσεις με την Στίβεν. Του έχω πει πως θα γίνει μεγάλος προπονητής εάν το αποφασίσει. Απ' όσο γνωρίζω είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. Άλλωστε με όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του το μόνο βέβαιο είναι πως θα αποπνέει σεβασμό στους παίκτες. Είναι μία τεράστια προσωπικότητα, όχι μόνο για την Λίβερπουλ, αλλά συνολικά για το βρετανικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να αξιοποιηθεί»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα