Τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό

Τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό

Νίκος Ρόλλας
Τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει το... βουνό προβλημάτων που καλείται να λύσει στον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Αντρέα Στραματσόνι μπορεί να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ωστόσο τα ουκ ολίγα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους «πράσινους» εδώ και περίπου δύο μήνες συνεχίζουν να υφίστανται.

Ο άνθρωπος που επιλέχθηκε για να τα λύσει και να οδηγήσει το «τριφύλλι» στην αγωνιστική ανάκαμψη είναι, όπως διαβάσατε από το gazzetta.gr, o Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος πιάνει σήμερα δουλειά και την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στην -χωρίς την Θύρα 13- Λεωφόρο, θα κάνει ντεμπούτο στο νέο του πόστο.

Ποια είναι αυτά; Το Gazzetta.gr επιχειρεί να τα καταγράψει ένα προς ένα...

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να βελτιώσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι η ψυχολογία των παικτών, καθώς το μαχητικό πνεύμα και η αντίδραση όταν το παιχνίδι στραβώνει, είναι στοιχεία που απουσιάζουν από τον εφετινό Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να μάθει τους «πράσινους» να μην εφησυχάζουν όταν προηγούνται στο σκορ, να μην τα παρατάνε όταν δεν έρχεται το γκολ και πως τα ματς λήγουν στο 90'. Μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οφείλουν να μάχονται για την επίτευξη ενός τέρματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η έλλειψη κυνικότητας έχει στοιχίσει στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον δύο βαθμούς στην SuperLeague (σ.σ εκτός έδρας με την Βέροια), έναν ή ακόμη και τρεις στο Europa League (σ.σ εκτός έδρας με την Θέλτα) και πιθανότατα την πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδας (σ.σ αν είχε κερδίσει το ματς με τον Ηρακλή, η πρόκριση θα ήταν στα δικά του... πόδια). Οι «πράσινοι» πρέπει άμεσα να αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και να σταματήσουν να σκορπούν βαθμούς δεξιά και αριστερά, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

ΣΧΕΣΕΙΣ
Οι περισσότερες μεταγραφές τον τελευταίο χρόνο, έχουν γίνει χάρη στις σχέσεις και τους χειρισμούς του Αντρέα Στραματσόνι. Η λογική λέει πως παίκτες όπως ο Ιμπάρμπο και ο Σάμπα, που έριξαν τις οικονομικές τους απαιτήσεις για να έρθουν στον Παναθηναϊκό, έχοντας πειστεί από το πλάνο του του Ιταλού, θα θέλουν μία ιδιαίτερη μεταχείριση από το νέο τεχνικό του «τριφυλλιού», προκειμένου να δικαιώσουν τις προσδοκίες που δημιούργησε η απόκτησή τους.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σε κάποια παιχνίδια οι «πράσινοι» έδιναν την εντύπωση οτι κάπου στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου έμεναν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να φτιάχνουν και ανάλογο πλάνο αντιμετώπισης τους. Πλέον ο 48χρονος τεχνικός οφείλει μετά από ένα εύλογο διάστημα να παρουσιάσει μία ομάδα με σταθερό ρυθμό, χωρίς σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
Ο συγκεκριμένος τομέας αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον εφετινό Παναθηναϊκό, καθώς με εξαίρεση τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, σε όλα τα επόμενα μέτρησε πολλές και σημαντικές απουσίες με τα γνωστά αποτελέσματα. Βέβαια εδώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου στο «Γ. Καλαφάτης» όπου γίνονται οι προπονήσεις, όμως ο Μαρίνος Ουζουνίδης, μέχρι να βρεθεί λύση, θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η εφετινή σεζόν ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, χάρη στην μεγάλη αναβάθμιση της ποιότητας του ρόστερ. Ο κόσμος στάθηκε δίπλα στην ομάδα, όπως κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια, όμως η στήριξη αυτή κλονίστηκε από τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ευρώπη, από τις γκέλες στην Ελλάδα και από τον διαφαινόμενο αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας. Πλέον η καυτή... πατάτα είναι στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος μέσα από το έργο του καλείται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο δρόμος που καλείται να διαβεί ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι στρωμένος με... ροδοπέταλα. Αντιθέτως, μοιάζει με συμπληγάδες, όμως υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία στην όλη υπόθεση. Όλα αυτά τα προβλήματα είναι γνωστά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήξερε που έβαζε το... κεφάλι του, όταν υπέγραφε στον Παναθηναϊκό. Άρα στο μυαλό του είχε ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται τους τρόπους που θα τα έλυνε με το υπάρχον ρόστερ, το οποίο πιστεύει. Επίσης είναι ένας άνθρωπος που έχει φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, ξέρει το μέγεθος του συλλόγου εκ των έσω και άρα έχει αντίληψη του τι ζητάει ο κόσμος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα