Τα βρήκαν Σούπερ Λίγκα - Nova (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Τα βρήκαν Σούπερ Λίγκα - Nova (vid)

bet365

Στην συνεδρίαση της Λίγκας που έγινε την Πέμπτη προέκυψε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές επιβεβαιώνοντας το Gazzetta.gr. Τα λεφτά των ομάδων και το ποσό για τους 4 μεγάλους.

Λευκός καπνός και για το θέμα που προέκυψε με τη Nova και την Σούπερ Λίγκα. Όπως έγινε γνωστό μετά την συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας (σ.σ. όπου πέραν των εκπροσώπων των ομάδων μετείχε και ο Ζήσης Βρύζας) δε θα παρακρατηθούν οι ρήτρες όπως προβλεπόταν από τη Nova (σ.σ. τουλάχιστον όχι τώρα) και ταυτόχρονα η συνδρομητική τηλεόραση θα δώσει 235.000 ευρώ τα οποία θα μοιραστούν χωριστά σε κάθε ομάδα και άμεσα (σ.σ. είναι το ποσό που θα πάρουν οι μικρομεσαίοι της Λίγκας), όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα το Gazzetta.gr. Τα συγκεκριμένα χρήματα είναι για τον μήνα Νοέμβριο και συμφωνήθηκε να δοθούν σε πέντε δόσεις αρχής γενομένης από την Δευτέρα. Με την προϋπόθεση βεβαίως όλα τα χρήματα να καταβληθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα είναι ένα ποσό οφειλής 700 με 750 χιλιάδων ευρώ το οποίοι θα μοιραστούν οι τέσσερις μεγάλες ομάδες. Όχι ισομερώς αλλά ανάλογα με την ανταποδοτικότητα και την εμπορικότητα των συλλόγων. Παράλληλα η Λίγκα διατηρεί τα όποια εμπορικά και άλλα δικαιώματά της επί των όποιων παρακρατησεων. Μένει να δούμε τι θα γίνει και με το 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τα περσινά play offs. Για τα συγκεκριμένα χρήματα θα γίνει εκ νέου συνάντηση Σούπερ Λίγκας με Nova για να βρεθεί η χρυσή τομή. Από την Λίγκα αυτό που προέκυπτε είναι πως υπάρχει θετική διάθεση της Nova και για το θέμα αυτό. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των ομάδων και το πως θα μπορέσουν οι σύλλογοι να είναι πιο υγιείς... Πάντως ο Γιώργος Στράτος έμεινε στην Λίγκα και μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου.

ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρόταση που είχε κάνει η Ξάνθη και την... επανέλαβε στο Δ.Σ. δεν πέρασε καθώς την ψήφισαν μόλις δύο (σ.σ. η ΑΕΛ έβγαλε και επίσημη θέση επ' αυτού) ενώ από πλευράς Παναιτωλικού διευκρινίστηκε πως δεν έχει καμία εισήγηση - πρόταση μέσα στο Δ.Σ..

Ο Πανόπουλος έβαλε στον τραπέζι την πρότασή του για την αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων με κατάργηση του κριτηρίου της εμπορικότητας, το οποίο ευνοεί τις μεγάλες ομάδες. Από τη στιγμή όμως που οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν συμφωνούν, η πρόταση δεν συζητήθηκε διότι η Nova για προχωρήσει σε αναδιανομή θέλει τις υπογραφές και των 16 ομάδων του Συνεταιρισμού. Επίσης πρότεινε οι ομάδες που βγαίνουν στην Ευρώπη να παραχωρούν ένα ποσοστό των εσόδων που εισπράττουν από την UEFA στις υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε (σ.σ. είχε μόνο τις δύο ψήφους που αναφέραμε πιο πάνω).
Οι αποφάσεις της Σούπερ Λίγκας (σ.σ. μετά το Δ.Σ. που άρχισε λίγο μετά τις 15.30 και τελείωσε λίγο πριν τις 18:00) όπως ανακοινώθηκαν:

1. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Σαπεκοένσε.
2. Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή των χρημάτων με τον συγκεκριμένο τρόπο των δόσεων από τη Nova. Η σχέση της Σούπερ Λίγκας εξομαλύνεται και μπαίνει σ' ένα πλαίσιο συνεννόησης και καλής συνεργασίας.
3. Ως προς την 11η αγωνιστική αυτή αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 14-15 και 16 Ιανουαρίου με το σκεπτικό να τελειώσει ο πρώτος γύρος πριν αρχίσει ο δεύτερος. Η 1η αγωνιστική θα γίνει 3 και 4 Γενάρη και η 2η στις 7 και 8 του ίδιου μήνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα