ΠΑΟΚ Vs «Γου Χου»: Η σχέση τους…

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ Vs «Γου Χου»: Η σχέση τους…

bet365

Ο τελευταίος τίτλος του ΠΑΟΚ, το κύπελλο του 2003, έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Γεωργιάδη. Σήμερα, πάντως, θα είναι αντίπαλός του. Για πρώτη φορά στο κύπελλο…

Ο «Γου Χου» είναι αναμφισβήτητα ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της τελευταίας δεκαετίας στον ΠΑΟΚ. Άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Μόνον από την προεδρική καρέκλα δεν πέρασε από την στιγμή, Μάιος του 2008, έβγαλε το κοντό παντελονάκι (μετά από ένα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-4) και ανέβηκε στα γραφεία.

Ο κοντοχωριανός του Ζαγοράκη, από τις Κρηνίδες Καβάλας, βρέθηκε σχεδόν σ’ όλα τα πόστα από το 2007 όταν και επέστρεψε στην Τούμπα: ποδοσφαιριστής (σε δύο διαφορετικές περιόδους, 1999-2003 και 2007-2008), προπονητής (τρεις φορές υπηρεσιακός), τεχνικός διευθυντής, βοηθός προπονητή, σύμβουλος.

Φόρεσε 190 φορές την ασπρόμαυρη φανέλα (53 γκολ), πέρασε ως προπονητής από την Κ-20 του «Δικεφάλου», διετέλεσε τεχνικός διευθυντής επί προεδρίας Ζήση Βρύζα (2012-13), ήταν βοηθός του Χουμπ Στέφενς (2013-14) και έχει αναλάβει σε τρεις διαφορετικές σεζόν την τεχνική ηγεσία της πρώτης ομάδας.

Τι έχει πετύχει ο «χεντ κόουτς» του ΠΑΟΚ:

1) 2012-13: 6 αγώνες (3-0-3) όλοι στα πλέι όφ, όπου κατέκτησε την 1η θέση.

2) 2013-14: 16 αγώνες (8-4-4) οδήγησε την ομάδα στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

3) 2014-15 13 αγώνες (4-4-5)

Σύνολο: 35 αγώνες (15-8-12)

Σ’ όλο αυτό το διάστημα συνεργάστηκε με τον σημερινό αντίπαλό του στους πάγκους, Βλάνταν Ίβιτς, όταν ο Σέρβος προπονητής ανέλαβε την Κ-20 και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν ξεκινήσει προπονήσεις με τον Στέφενς στην πρώτη ομάδα.

Πάντως, ο «προπονητής Γεωργιάδης» δεν έχει κερδίσει ποτέ τον ΠΑΟΚ. Στις δύο φορές που τον αντιμετώπισε, ως προπονητής της Βέροιας, μέτρησε ισάριθμες ήττες: Βέροια – ΠΑΟΚ 0-3 (12/09/15) και ΠΑΟΚ – Βέροια 2-1 (17/01/16).

Μάλιστα, δύο μέρες μετά από εκείνο το ματς στην Τούμπα, τον περασμένο Ιανουάριο, απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία της Βέροιας από τον σημερινό μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρο Καρυπίδη. Με απολογισμό σε 22 αγώνες: πέντε νίκες, οκτώ ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Παρεμπιπτόντως στο τελευταίο μέχρι σήμερα «Τρίκαλα – ΠΑΟΚ». στις 28 Μαΐου του 2000, ο Γιώργος Γεωργιάδης(του Χαραλάμπους, βεβαίως βεβαίως) ήταν στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου». Κι όχι, μόνο ήταν, αλλά βρήκε και το δρόμο προς τα δίχτυα, πετυχαίνοντας το ένα από τα πέντε γκολ στο εντυπωσιακό 3-5.

Μέσα σε δύο λεπτά (4’-5’) ο ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε σημειώσει δύο γκολ, στο τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Μιχόπουλου στην Α’ Εθνική κατηγορία, αλλά και του Τζο Νάγκμπε, που συνέχισε τα επόμενα χρόνια στον Πανιώνιο.

Για την ιστορία, με δικό του γκολ ο «Δικέφαλος» κατέκτησε τον τελευταίο (από τους έξι) τίτλους του, εν έτη 2003, στον τελικό απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του Άρη, εκείνο τον τελικό της Τούμπας, που όπως λέει με γλαφυρό, πέρα για πέρα αληθινό, λόγο ο Κυριάκος Τοχούρογλου στο ντοκιμαντέρ του (συγχωρεμένου) Νίκου Τριανταφυλλίδη, «αν δεν το κερδίζαμε, η Τούμπα θα είχε γίνει… πάρκινγκ»!

Η Τούμπα δεν έγινε ποτέ πάρκινγκ, χάρη στη μαγική εκτέλεση και το γκολ του «Γου Χου», που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα θυμάται για πάντα την ντρίμπλα με την οποία αρχικά ξάπλωσε στο χορτάρι τον Παναγιώτη Κατσιαρό, θα τη βλέπει σαν εφιάλτη αυτή τη φάση, την προσποίηση και την «εκτέλεση» του Λαμπάκη. Όχι, με το «καλό» του πόδι, το δεξί, αλλά με το αριστερό!

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα