Κατάθεση ψυχής Ντουντού στο Gazzetta.gr για Σαπεκοένσε!

Κατάθεση ψυχής Ντουντού στο Gazzetta.gr για Σαπεκοένσε!

Δημήτρης Τομαράς
Κατάθεση ψυχής Ντουντού στο Gazzetta.gr για Σαπεκοένσε!

bet365

Ο Ντουντού βίωσε με τον δικό του τρόπο την τραγωδία και τον θρήνο για την Σαπεκοένσε και μιλάει στο Gazzetta.gr για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε στους Βραζιλιάνους.

Ο έμπειρος άσος από την χώρα του καφέ μπορεί να μην έχει θητεύσει στην Σαπεκοένσε, ωστόσο ως Βραζιλιάνος και άνθρωπος του ποδοσφαίρου είναι ακόμα σοκαρισμένος απ' όλα όσα συνέβησαν. Η τραγωδία της Σαπεκοένσε δεν θα μπορούσε να τον αφήσει ανεπηρέαστο. Ο Ντουντού Σεαρένσε μιλώντας στο Gazzetta.gr μεταφέρει τόσο τα συναισθήματά του όσο και τον θρήνο της πατρίδας του, που ακόμα προσπαθεί να αντιληφθεί το τι συνέβη και το μέγεθος του πόνου και της τραγωδίας.

Ο ίδιος όπως πολλοί ακόμα Βραζιλιάνοι παίκτες βίωσε την οδύνη και την θλίψη για τον χαμό τόσων παικτών. Μίας ομάδας που... ξεκληρίστηκε. «Φίλε μου υπάρχουν τόσα που θέλω να πω αυτήν την στιγμή αλλά... πνίγομαι. Καταλαβαίνεις; Είμαστε όλοι τόσο στεναχωρημένοι. Είναι μία τεράστια τραγωδία. Ένα σοκ. Ένας μεγάλος θρήνος για μία χώρα όπως η Βραζιλία. Μία από τις πιο μεγάλες τραγωδίες που έχουμε βιώσει. Ο πόνος και η θλίψη είναι σε πολύ έντονο βαθμό. Η Βραζιλία 'κλαίει' και πενθεί», μας μετέφερε αρχικά ο Ντουντού, που - όπως και πολλοί άλλοι - από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μάθει το τι ακριβώς συνέβη και άρχισε τα τηλέφωνα σε γνωστούς, φίλους και παίκτες.

Τον ρωτάμε για πόσο αλλάζει την καθημερινότητα όχι μόνο την δική του αλλά και των υπόλοιπων παικτών και γενικά του χώρου ένα τέτοιο τραγικό συμβάν: «Ξέρεις σε τέτοιες στιγμές δεν είναι μόνο η θλίψη που σε καταβάλλει. Σε τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις πόσο... μικρός και... αναλώσιμος είσαι. Πως από την μία στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξουν και να χαθούν τα πάντα. Εγώ προσωπικά πάντως προσευχήθηκα γι' αυτά τα αδικοχαμένα παιδιά και τις οικογένειές τους. Πιστεύω πως σε όλη την χώρα υπάρχουν προσευχές για αυτά τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άσχημα».

«ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΠΑΛΑ...»

Για τον Ντουντού αυτή η τόσο τραγική εξέλιξη δείχνει και μία διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων για το τι σημαίνει να είσαι ποδοσφαιριστές στην Λατινική Αμερική ή και γενικότερα. Ο 33χρονος πλέον μέσος της Μποταφόγκο μας εξηγεί πως «ακούω να μου λένε συνέχεια πως έλα μωρέ είναι πολύ εύκολο να παίζεις μπάλα. Όταν είσαι επαγγελματίας και πραγματικά αφοσιώνεσαι στο ποδόσφαιρο θυσιάζεις τόσα πολλά πράγματα. Πράγματα που πολύς κόσμος δεν τα θυσιάζει. Κάποιες φορές τρέχεις να... κρυφτείς μετά από μία βαριά ήττα. Προσπαθείς να αποφύγεις τους φανς που μπορεί να είναι έξαλλοι. Ζεις καταστάσεις μεγάλης έντασης και πίεσης, που κάποιες φορές ξεφεύγουν για τα καλά. Δεν υπάρχουν μόνο χαρές και πανηγυρισμοί στο ποδόσφαιρο. Είναι και λύπες, πόνος, τραυματισμοί και πολλές δύσκολες στιγμές. Κάποιες φορές το πάθος και οι αξιώσεις κάποιων φτάνουν στα όρια της... τρέλας και του παραλογισμού ως προς το τι ζητούν. Σου λέω λοιπόν φίλε μου πως για έναν σοβαρό επαγγελματία παίκτη, παρά τα όποια οφέλη η ζωή του και η καθημερινότητά του είναι γεμάτη δυσκολίες και σοβαρά... εμπόδια».

Συνεχίζοντας ο Ντουντού διευκρινίζει ότι «για εμάς όλους που είμαστε στο ποδόσφαιρο αυτές οι τόσο δύσκολες και τραγικές στιγμές σαν τον χαμό των παιδιών της Σαπεκοένσε είναι στιγμές αναθεώρησης των πραγμάτων και βαθιάς περισυλλογής. Είναι στιγμές που πρέπει να ξαναδούμε το τι τελικά είναι το ποδόσφαιρο και το τι μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη. Είναι μία στιγμή αυτοκριτικής και περίσκεψης για όλους. Να καταλάβουμε πως δεν έχουμε εμείς τον έλεγχο και ότι δεν ορίζουμε εμείς την μοίρα μας. Υπάρχει ο Θεός, που είναι μεγάλος και πιστεύω φιλεύσπλαχνος αλλά και που έχει την δύναμη και τον έλεγχο».

«ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΤΕΤΑΡΤΗ Ή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού θεωρεί πως πολύς κόσμος και ότι ακόμα και παίκτες δεν έχουν αντιληφθεί του τι πραγματικά σημαίνει του να είσαι στον χώρο του ποδοσφαίρου: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα ματς την Τετάρτη ή το Σαββατοκύριακο. Ακόμα και αρκετοί παίκτες δεν το βλέπουν και δεν το καταλαβαίνουν αυτό όπως πρέπει. Ζεις με τον πόνο ή με την χαρά. Ζεις με την πίεση και τις απαιτήσεις διαρκώς. Δεν είναι μόνο η ημέρα του αγώνα. Ποδοσφαιριστής είσαι και όλη την άλλη εβδομάδα. Πρέπει κάθε φορά να βγαίνουμε πιο δυνατοί και να μαθαίνουμε από κάθε αγώνα. Μετά από κάθε αποτυχία να βλέπουμε το πως μπορούμε να οδηγηθούμε στην επιτυχία. Να έχουμε την συναισθηματική ευφυϊα και ωριμότητα για να διαχειριζόμαστε σωστά τις καταστάσεις.

Είτε νικήσεις είτε χάσεις πρέπει να καταλάβεις πως αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Οι ήττες είναι πάντα ο πιο καλός... οδηγός. Μέσα από αυτές μαθαίνεις ώστε να μην χάσεις την επόμενη φορά. Να δεις τα λάθη σου και να μην τα ξανακάνεις. Όλα αυτά με συνεχή δουλειά, προσήλωση και αφοσίωση. Κάποιες φορές εν μέσω των αποτυχιών μπορεί να γίνει και η οικογένειά σου στόχος κακόβουλων σχολίων. Δεν γίνεται όμως να διαχωρίσεις τον αθλητή από τον άνθρωπο. Είναι ένα πράγμα. Ο κόσμος άλλοτε μας καταλαβαίνει και άλλοτε όχι. Είμαστε... υπηρέτες αυτού του αθλήματος αλλά πολλές φορές χρειάζεται να πάρουμε ρίσκα και αποφάσεις που μπορεί να μας αλλάξουν την ζωή. Τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο και τίποτα δεν σου χαρίζεται».

 

Τελευταία Νέα