ΑΕΛ - Πανελευσινιακός 2-1 (vid)

ΑΕΛ - Πανελευσινιακός 2-1 (vid)

bet365

Η ΑΕΛ δεν αγχώθηκε μετά το γκολ του Αγγελούδη και απάντησε άμεσα με τον Αβραάμ, επικρατώντας 2-1 του Πανελευσινιακού, αλλά χάνοντας ευκαιρίες για να πάρει μεγαλύτερη διαφορά!

Η ΑΕΛ έκανε το... καθήκον της και επικράτησε με 2-1 του Πανελευσινιακού, παρουσιάζοντας καλή εικόνα, αλλά χωρίς να καταφέρει να μετουσιώσει σε γκολ τις πάρα πολλές τελικές που δημιούργησε.

Ειδικά στο πρώτο μέρος, οι «βυσσινί» παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο και παρά τις αρκετές αλλαγές, έβγαλαν καλά στοιχεία στο γήπεδο. Με την κατοχή να κινείται σε ποσοστά κοντά στο 75%-25% στο μεγαλύτερο διάστημα, οι γηπεδούχοι πίεζαν και έβγαζαν τελικές.

Τελικές που περνούσαν ανεκμετάλλευτες, όμως, είτε γιατί η προσπάθειες ήταν άστοχες, είτε γιατί έβρισκαν μπροστά τους τον εκπληκτικό Γκόμες, με τον τερματοφύλακα της Ελευσίνας να μοιάζει απροσπέλαστος.

Αυτό, μέχρι και το 29ο λεπτό, όταν και τελικά νικήθηκε. Μετά από μία ακόμα καλή ενέργεια της ΑΕΛ, ο Ουρτάδο βρέθηκε μόνος του λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά κατάφερε να γλιστρήσει και να μη σκοράρει. Αυτό, όμως, αιφνιδίασε ακόμα και τους φιλοξενούμενους, που δε μπόρεσαν να διώξουν, με τον Ντοντό να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει.

Σεντ Ετιέν - Μαρσέιγ με επιστροφή, αν ο Γκομίς σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στον αγώνα.

Η εικόνα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν ίδια... Όμως, με το «καλημέρα» στην επανάληψη, όλα πήγαν να αλλάξουν, αφού στην πρώτη της τελική, η Ελευσίνα αιφνιδίασε την ΑΕΛ και έφερε το ματς στα ίσα με κεφαλιά του Αγελούδη στο 51'.

Αυτό το γκολ ήταν ικανό για την ΑΕΛ, προκειμένου να...ξυπνήσει και η απάντηση ήταν άμεση. Στο 54' ο Ποτουρίδης είδε την κίνηση του Αβραάμ, έκανε το γέμισμα και ο Κύπριος εξτρέμ μετά από το άψογο κατέβασμα, εκτέλεσε τον Γκόμες που δε μπορούσε να αντιδράσει.

Πριν καν γίνει σέντρα μετά από το γκολ, ο Σάκης Τσιώλης έκανε τριπλή αλλαγή, προκειμένου να ξεκουράσει παίκτες και να κάνει δοκιμές, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει. Η ΑΕΛ στο υπόλοιπο του αγώνα, αν και είχε την κατοχή, δεν έκανε τόσο τελικές, γυρνώντας την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή χωρίς ουσία.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια, μεν, αλλά χωρίς να έχει πάρει ότι άξιζε από το ματς. Ο Πανελευσινιακός αποχαιρετά την διοργάνωση, με το ματς με τον ΠΑΟΚ να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα πλέον, ενώ οι «βυσσινί» θα πάνε στα μέσα Δεκέμβρη στα Τρίκαλα για να διεκδικήσουν την πρόκριση.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντόρ, Σουλιώτης, Γκόλιας, Ποτουρίδης, Λαμπρόπουλος (55' Χοτζάλι), Ουρτάδο, Ντοντό (55' Ναζλίδης), Αβραάμ (55' Κουτσιανικούλης), Καπός.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Γκόμες, Καμπούρης, Τσούπρος, Κορομηλάς, Ζέλιος, Σιλιγαρδάκης, Δημόπουλος, Κασνέτση (68' Παλαιολόγος), Γραικός, Στόγιος (46' Μέξης), Αγγελούδης (72' Ναούμ).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα