Αυτή είναι η Σαπεκοένσε που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο

Gazzetta team
Αυτή είναι η Σαπεκοένσε που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο

bet365

Η Βραζιλιάνικη ομάδα ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana.

Η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία έχει συγκλονίσει τον κόσμο, ενώ και ο χώρος του ποδοσφαίρου «χτυπήθηκε», αφού μεταξύ των 81 επιβατών, ήταν και η αποστολή της Σαπεκοένσε. Της ομάδας από την Βραζιλία, που πήγαινε στο Μεδεγίν για να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana.

Με έδρα το Τσαπέκο στη Δυτική Βραζιλία, η Σαπεκοένσε είναι ομάδα που αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του Εθνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, από το 2014 συγκεκριμένα, όταν και ανέβηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια από το 1973 που ιδρύθηκε.

Αν και πέρσι τερμάτισε στην 14η θέση του πρωταθλήματος, κατάφερε φέτος να διακριθεί στο Copa Sudamericana και να φτάσει στον τελικό... Όμως αυτή η διάκριση έμελλε να είναι και μοιραία.

Για να βρεθεί στον τελικό, αφού πέρασε χωρίς αγώνα την πρώτη φάση της διοργάνωσης, στην συνέχεια απέκλεισε, Κουιάμπα, Ιντεπεντιέντε και Τζούνιορ, ενώ στα ημιτελικά αντιμετώπισε την Σαν Λορένσο, αποκλείοντάς τη με δύο ισοπαλίες (0-0,1-1).

Στην αποστολή που επέβαινε στο αεροπλάνο, υπήρχαν μόνο Βραζιλιάνοι παίκτες, αφού ο μοναδικός ξένος, ο Αργεντινός Μαρτινούτσιο, είχε μείνει εκτός. Ηγετική μορφή ήταν ο Σαντάνα, με θητεία σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαγιόρκα, όπως και οι Κέμπες, Ρανζελ που ήταν το δίδυμο στην επίθεση που «φόρτωνε» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν οι ποδοσφαιριστές Ντανίλο, Φόλμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα. Μαζί τους και 8 μέλη της διοίκηση, 21 δημοσιογράφοι και 3 φιλοξενούμενοι της ομάδας.

Φέτος, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η Σαπεκοένσε βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας.

 

Τελευταία Νέα