Δεν μπορεί να μείνει άλλο ο Στραματσόνι…

Δεν μπορεί να μείνει άλλο ο Στραματσόνι…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Δεν μπορεί να μείνει άλλο ο Στραματσόνι…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη που «φωνάζει» ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση με τον Ιταλό τεχνικό…

Μία ομάδα μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση, μπορεί να είναι ντεφορμέ, μπορεί να βλέπεις ότι έχει δυνατότητες, αλλά δεν της βγαίνουν τα όσα μπορεί να κάνει ή όσα έχει σχεδιάσει να κάνει, στο χορτάρι.

Σε αυτές τις ομάδες δίνεις χρόνο σε όλους, στον προπονητή, στους παίκτες και περιμένεις ότι κάποια στιγμή η κατάσταση και η εικόνα θα βελτιωθεί.

Ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω. Είναι μία ομάδα με ψυχολογία υπό το μηδέν, με ανύπαρκτο πάθος, με έλλειψη σχεδίου με σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά του προπονητή, ο οποίος βγάζει και βάζει παίκτες στην ενδεκάδα με μοναδικό σύμμαχο τον πανικό που έχει κυριεύσει τους πάντες. Και παρά τον πανικό, παρά τα ηλεκτροσόκ στην ενδεκάδα τύπου Οδυσσέας Βλαχοδήμος, τίποτα απολύτως δεν αλλάζει. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και σε συνδυασμό με τους οπαδούς που έτσι κι’ αλλιώς εδώ και καιρό έχουν ταχθεί μαζικά κατά του προπονητή, το μείγμα αρχίζει και γίνεται εκρηκτικό για τον σύλλογο.

Δεν βλέπω τι μπορεί να συμβεί για να αλλάξει η κατάσταση στην ψυχολογία της ομάδας και πως μπορεί να σταθεί ο Ιταλός όλη αυτή την εβδομάδα με την πίεση που θα του ασκηθεί. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι διαπιστώνω μία αίσθηση ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο και πως ότι κακό ήταν να βρει τον Παναθηναϊκό, τον έχει ήδη βρει… ΄

Λάθος, πολύ μεγάλο μάλιστα. Ο Παναθηναϊκός κουβαλά ήδη ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο Κύπελλο με τον Ηρακλή (0-0 στη Λεωφόρο) και οι δύο άλλες ομάδες του ομίλου είναι από τις καλύτερες της Β’ Εθνικής. Το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο την ερχόμενη Κυριακή είναι ένα must win ματς για τον Παναθηναϊκό, αν θέλει να μην μπλέξει πολύ άσχημα και στο Κύπελλο και κινδυνεύσει με αποκλεισμό τόσο νωρίς στο θεσμό. Είναι όμως κι’ ένα ματς που δεν θα του πει κανείς μπράβο, ούτε θα του αλλάξει αισθητά την ψυχολογία (απλώς δεν θα την κάνει χειρότερη) αν το πάρει.

Αντίθετα την ερχόμενη Κυριακή με όλη αυτή τη συσσωρευμένη αγανάκτηση στους οπαδούς της ομάδας, αν τυχόν και δεν νικήσει τον ΠΑΟΚ η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει. Ο Παναθηναϊκός τώρα είναι που έχει να χάσει πολλά. Κάθε ματς που γυρνάς προς τα πίσω αυτό που σκέφτεσαι είναι «αν όμως το είχε πάρει αυτό;». Ισχύει για το ματς στη Νέα Σμύρνη μετά την απώλεια του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα, ισχύει για την ήττα στο Αμστερντάμ μετά την ισοπαλία της Θέλτα με την Σταντάρ Λιέγης. Ξεκάθαρο δείγμα ότι αν ο Στραματσόνι είχε φύγει νωρίτερα και κυρίως αν δεν ήταν στην φάση, «μένει, αλλά στο επόμενο στραβό αποτέλεσμα θα φύγει», ίσως ο Παναθηναϊκός να μην είχε χάσει τόσα τέρματα.

Ναι, είναι αλήθεια ότι σπάνια τάσσομαι υπέρ της απομάκρυνσης ενός προπονητή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει να κάνει μόνο με το αν είναι καλός ή κακός προπονητής ο Στραματσόνι, έχει να κάνει με την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση στο club η οποία δεν θα γυρίσει μόνο εναντίον του Ιταλού, αλλά και εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου. Και αυτό θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά για τον Παναθηναϊκό. Διότι καλώς ή κακώς άλλος να πάρει την ομάδα εδώ και χρόνια δεν έχει εμφανιστεί

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.