Η λύση στο «πούλμαν κι αντεπίθεση» δεν είναι αυτή…

Η λύση στο «πούλμαν κι αντεπίθεση» δεν είναι αυτή…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα προβλήματα του χθεσινού Ολυμπιακού-αλλά και των Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ.

Αυτό που εγώ είδα μέσα στο Σαββατοκύριακο είναι τις τρεις μεγάλες ομάδες να συναγωνίζονται η μία την άλλη, ποια θα παίξει χειρότερα!

Τελικά κέρδισε η μία, η ΑΕΚ, που δεν έπαιζε Ευρώπη μεσοβδόμαδα-αλλά νομίζω πως ούτε αυτή θα κέρδιζε αν ο γκολκίπερ του Πλατανιά δεν ήταν σε τόσο κακή βραδιά.

Οι άλλοι δύο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που έπαιζαν την Πέμπτη στο Γιουρόπα Λιγκ κι είχαν απώλειες ενέργειας, έσωσαν την ισοπαλία με το ζόρι. Ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη γλίτωσε σε έξι φάσεις (!) γκολ από τον Πανιώνιο, τον οποίο ισοφάρισε στο φινάλε, σε μία φάση στην οποία ο διαιτητής με τον επόπτη θα μπορούσαν να σφυρίξουν και επιθετικό φάουλ. Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη δεν είχε ούτε μία καθαρή φάση για γκολ!-η Κέρκυρα ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της…Οι δε πιο πολύτιμοι παίκτες των αιώνιων ήταν οι γκολκίπερ τους, Λεάλι και Βλαχοδήμος, κι αυτό λέει πολλά. Όπως, άλλωστε, κι ο Μπάρκας είχε δουλειά το Σάββατο στο ΟΑΚΑ.

Τρεις παίκτες, τα δεκάρια, πήγαν να κάνουν τη διαφορά στα τελευταία λεπτά. Ο Μάνταλος τα κατάφερε, ο Βιγιαφάνιες το ίδιο κι ο Φορτούνης στάθηκε άτυχος, αφού έπιασε το καλύτερο σουτ του αγώνα του Φαλήρου, στο 95’, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Σίγουρα η μεγάλη γκέλα ήταν του Ολυμπιακού, γιατί θα μπορούσε σήμερα να είναι στο +9 από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Έχοντας μπροστά του ματς με το Λεβαδειακό πάλι στο Καραϊσκάκη και λίγες ώρες μετά το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ…

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού χθες ήταν πρώτον ότι μπήκε στο ματς σαν να πήγαινε για…προπόνηση και δεύτερον ότι η ομάδα του προφανέστατα το καλοκαίρι δεν δουλεύτηκε από τον Βίκτορ όπως έπρεπε για να σπάει τις κλειστές άμυνες-όπως άλλωστε είχαμε όλοι καταλάβει από τα παιχνίδια με την Μπερ Σεβά, στα οποία οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν ούτε μία καθαρή ευκαιρία για γκολ. Κι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι, στην προετοιμασία κι όχι μέσα στη σεζόν…

Τώρα είναι εύκολο να πούμε, ότι αν έμπαιναν αλλαγή ο Τσόρι κι ο Μάριν θα άλλαζαν το ματς. Μπορεί και να το άλλαζαν. Αυτό είναι όμως απλά θεωρία, δεν το ξέρουμε. Γιατί κι όταν μπήκαν αλλαγή χθες ο Πάρντο, ο Μαρτίνς κι ο Ιντέγε λέγαμε ότι θα άλλαζαν το ματς, αλλά…

Όπως κι αν έχει, το ζητούμενο για τον Μπέντο είναι να μπορέσει, είτε μέσα κι από την ενεργοποίηση των Τσόρι και Μάριν, είτε από τους παίκτες που ο ίδιος εμπιστεύεται, να βρει λύσεις για τέτοια ματς σαν την Κέρκυρα, στα οποία ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει πάλι ίδια προβλήματα. Γιατί οι περισσότερες ομάδες έτσι παίζουν τον Ολυμπιακό. Με…πούλμαν κι αντεπιθέσεις.

Πάντως, η λύση όπως αποδείχθηκε και χθες δεν είναι να παίζουν όλοι μαζί οι επιθετικογενείς παίκτες και η ομάδα αφενός μεν να μην απειλεί, αφετέρου δε να ρισκάρει να χάσει. Διότι αυτό που έγινε ήταν το εξής:

Με την είσοδο του Ιντέγε και την παρουσία και του Καρντόσο, ο Ολυμπιακός έπαιζε μόνο με σέντρες στο τελευταίο 20λεπτο. Και με τον Σεμπά…αριστερό μπακ, η Κέρκυρα έβγαζε τη μία κόντρα επίθεση μετά την άλλη από την πλευρά του, έως και το τελευταίο λεπτό…

Γιατί πράγματι ο Φορτούνης θα μπορούσε να δώσει το τρίποντο στον Ολυμπιακό στο 95’, αλλά πιο εύκολο ήταν να έκανε κάποιο γκολ η Κέρκυρα στις τόσες επικίνδυνες αντεπιθέσεις της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.