Όταν ο Ζε Ρομπέρτο (δεν) έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό!

Όταν ο Ζε Ρομπέρτο (δεν) έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό!

Όταν ο Ζε Ρομπέρτο (δεν) έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Ζε Ρομπέρτο στα 42 του στέφθηκε πρωταθλητής Βραζιλίας με την Παλμέιρας και το gazzetta.gr κάνει flash back στα αλλεπάλληλα καλοκαίρια που ο Βραζιλιάνος (δεν) ερχόταν στον Ολυμπιακό!

Βιονικός, άφθαρτος, αλύγιστος. Ένας «Robocop» του ποδοσφαίρου. Ο Ζε Ρομπέρτο στα 42 του στέφθηκε πρωταθλητής με την Παλμέιρας, όντας βασικός και αναντικατάστατος.

Ο Βραζιλιάνος άσος κόντρα στη λογική και στη βιολογική φθορά όχι μόνο δεν αποσύρθηκε, αλλά εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί για τους «Alviverde» που πανηγύρισαν το πρωτάθλημα έπειτα από 22 χρόνια ανομβρίας.

Ο Ζε Ρομπέρτο μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της σεζόν έχει καταγράψει 27 συμμετοχές και 1 γκολ κάτι που μεταφράζεται σε 2.234 λεπτά συμμετοχής.

Έχει περάσει μία δεκαετία από την εποχή που γυρίστηκε η πλέον πολύκροτη μεταγραφική σαπουνόπερεα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ιστορία ποδοσφαιρικής τρέλας με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο.

Ο Τύπος τον ήθελε κλεισμένο από τον Ολυμπιακό. Για τουλάχιστον τρία καλοκαίρια το όνομα του 84 φορές διεθνή με τη «σελεσάο» μονοπωλούσε τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Το καλοκαίρι του 2006, ο Ζε Ρομπέρτο αποχωρούσε από την Μπάγερν Μονάχου. Τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ έκαναν λόγο για πρόταση του Ολυμπιακού και συμφωνία.

Εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες συντηρούν το θέμα όλο το καλοκαίρι. Ο Ζε Ρομπέρτο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής είχε πεισθεί από τον Ριβάλντο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Άπαντες μιλούσαν για «δολοφονικό» δίδυμο στο χώρο του κέντρου.

Σπουδαία ειδησεογραφικά δίκτυα όπως οι «Bild», «Eurosport» και «Globo» θεωρούν τελειωμένη την μεταγραφή.

«Εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στα σκαριά η μεταγραφή του Ζε Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό. Οι ελληνικές εφημερίδες έγραψαν ότι η μεταγραφή είναι σχεδόν ολοκληρωμένη.

Ο Ζε θα παίξει με τον συμπατριώτη του και «μάγο» του ποδοσφαίρου Ριβάλντο», έγραδφε η Bild. Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Globo» ανέφερε: «Βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της καριέρας του. Εναντίον της Αυστραλίας (2-0) ο Ζε ανακηρύχθηκε από τη ΦΙΦΑ ο παίκτης της αγωνιστικής.

Όλη η Βραζιλία θεωρεί τον αριστεροπόδαρο μέσο τον δυνατότερο μέσο της σελεσάο».

«Ο Ζε Ρομπέρτο γίνεται Έλληνας», ήταν ένας άλλος τίτλος στο γερμανικό σάιτ «sport1.de».

Τελικά ο Ζε Ρομπέρτο επαναπατρίζεται με προορισμό την Σάντος προς απογοήτευση των οπαδών των ερυθρολεύκων. Τούτος ήταν μόνο ο πρώτος κύκλος ενός σίριαλ που έμελλε να επιστρέψει με νέα επεισόδια.

Ένα χρόνο μετά, ο Τύπος υποστηρίζει πως ο Ζε Ρομπέρτο επιθυμεί σφόδρα την επιστροφή του στην Ευρώπη, αφού συνάντησε βία και εγκληματικότητα στο Σάο Πάολο, αλλά και στο Ρίο.

Ο Ζε Ρομπέρτο αποκτά κοινοτικό διαβατήριο και ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην ημερήσια διάταξη των εφημερίδων. Από κοντά και οι Ιταλοί που υποστηρίζουν πως η ελληνική ομάδα και η Μίλαν δίνουν μάχη για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Τελικά επιστρέφει στη Μπάγερν! Η δεύτερη θητεία του στους Βαυαρούς θα ολοκληρωθεί έπειτα από δύο σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Βραζιλιάνος μένει ελεύθερος αφού το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε για δύο ακόμη σεζόν όπως επιθυμούσε.

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με βραζιλιάνικα και ελληνικά ΜΜΕ, επανέρχεται για τρίτη φορά (!) στο προσκήνιο διεκδικώντας την υπογραφή του Ζε Ρομπέρτο, την στιγμή που και η Μάντσεστερ Σίτι ασχολείται με την περίπτωση του.

«Παίζει μόνος του ο Ολυμπιακός» και «κοκκινίζει ο Ζε Ρομπέρτο» είναι κάποιοι από τους τίτλους των εφημερίδων. Οι ελπίδες όμως αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς ο άλλοτε άσος της Ρεάλ Μαδρίτης προτίμησε το Αμβούργο υπογράφοντας συμβόλαιο στις 2 Ιουλίου 2009.

Ο Ολυμπιακός έστω και καθυστερημένα με μία ανακοίνωση 70 λέξεων έβαλε τέλος στο σίριαλ της απόκτησης του.

Το καλοκαίρι του 2011 έχοντας πατήσει τα 36 ο Ζε Ρομπέρτο αποφασίζει να συνεχίζει την καριέρα του στο Κατάρ με τα χρώματα της Αλ Γκαράφα.

Το όνομα του εξαφανίζεται από τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου, αλλά ο Βραζιλιάνος συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Το 2012 ακολουθεί η Γκρέμιο και δύο χρόνια αργότερα θα μεταπηδήσει στην Παλμέιρας.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί το ιδανικό επίλογο σε μία σπουδαία επαγγελματική καριέρα 22 ετών που δεν έμελλε να τον οδηγήσει στο «μαγικό» κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου..

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα