Σαν να «έφαγε» τέσσερα στη Φλωρεντία…

Σαν να «έφαγε» τέσσερα στη Φλωρεντία…

Σαν να «έφαγε» τέσσερα στη Φλωρεντία…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναφέρεται στις παγίδες που κρύβει το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ενώ στέκεται και στην γκέλα του Ολυμπιακού με την Κέρκυρα

Βασικό θέμα μας το σημερινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ατρόμητος. Αλλά δεν γίνεται να μην κάνουμε μία μικρή αναφορά σε ότι προηγήθηκε…

Θα γίνει της… κυβίστησης! Γι’ άλλη μία φορά! Ετοιμαστείτε… Τα αφιερώματα και οι απόψεις για το πρωτάθλημα που… τελείωσε όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό, θα αφήσουν τη θέση τους σε άλλα που θα αναφέρουν τα εντελώς αντίθετα…

Το έγραφα στις 9 Νοεμβρίου και έθετα ερωτήσεις. Ο Ολυμπιακός που πήρε διαφορά λόγω σφυριγμάτων στα ματς με Ηρακλή, Ατρόμητο, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, δεν πείθει, εκτίθεται σε φοβερό βαθμό και δέχεται ΣΥΝΕΧΩΣ φάσεις τετ α τετ από αντιπάλους (και χθες μία που τελείωσε και άλλη μία που κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ) ομάδα που χτίστηκε τέλη Αυγούστου και στο δεύτερο γύρο θα πάει σε Τούμπα, Λεωφόρο και ΟΑΚΑ… Δεν εμπνέει αυτή η ομάδα και η κατάσταση στη διαιτησία γίνεται προσπάθεια να αλλάξει… Πρόβλημα αυτό γι’ αυτούς, έστω κι’ αν αποφεύχθηκε ο Μπίκας…

Με κανονική διαιτησία και μία σχετική άνοδο των άλλων τριών (ειδικά του ΠΑΟΚ που έχει ξεκάθαρα περισσότερες δυνατότητες από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη. Δεν ξέρω ποιος θα το πάρει… Ξέρω όμως ότι ο ΠΑΟΚ παίζει 100% καλύτερα από την ομάδα των… 151 άσκοπων γεμισμάτων, όπως αυτά που χθες πραγματοποίησε σε αγώνα που ΔΕΝ πάτησε την περιοχή της Κέρκυρας!

Πάμε στον ΠΑΟΚ που παίζει σήμερα με τον δυσκολοκατάβλητο Ατρόμητο.

Η πρώτη μεγάλη ιδιαιτερότητα του αγώνα έχει να κάνει με το… πώς κατεβαίνει σε αυτόν ο Δικέφαλος. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει όντας «ψηλωμένος» από τον θρίαμβο της Φλωρεντίας και αυτό είναι το πρώτο πρόβλημα.

Αν σε αυτή την ομάδα υπάρχει σωστή νοοτροπία, κανονικά πρέπει να παρουσιαστεί σα να «έφαγε» τέσσερα στην Ιταλία και είναι όλοι σκασμένοι για να «απαντήσουν». Αν οι του ΠΑΟΚ μπουν με τη μύτη ψηλά… «εμείς κερδίσαμε την Φιορεντίνα και εσάς δεν σας βλέπουμε…» τότε θα έρθει η σφαλιάρα, μία ακόμη από την ομάδα του Περιστερίου που τα τελευταία χρόνια παίρνει συνέχεια αποτελέσματα από τον ΠΑΟΚ… Αν μπουν «διψασμένοι» για νίκη και αν είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο που θα τους παρουσιαστεί, τότε ο άσος είναι σίγουρος, όσο και αν η αστοχία εξακολουθεί να πλήττει..

Τέλος πάντων… σωστή νοοτροπία χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, σαν αυτή που έχουν οι παίκτες-νικητές…

Κάπως έτσι λοιπόν αντιδρούν οι ομάδες που ξέρουν από πρωταθλητισμό… (Προφανώς δεν είμαι καθόλου σίγουρο ότι αυτό ισχύει για τον ΠΑΟΚ. Εξάλλου ποιοι από όλους όσους παίζουν έχουν συνηθίσει στον πρωταθλητισμό;)

Αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ και από εδώ και στο εξής τέτοιου είδους ευρωπαϊκοί θρίαμβοι, θα βοηθούν και δεν θα κάνουν κακό στους ασπρόμαυρους.

Αυτό είναι και ένα παράδειγμα για το τι χρειάζεται αυτή η ομάδα για να αλλάξει επίπεδο. Γιατί πολύ σωστά βλέπω δεξιά και αριστερά κείμενα και απόψεις για το ότι ο ΠΑΟΚτσής έχει χορτάσει τις μεμονωμένες επιτυχίες τύπου… Τότεναμ, Ντόρτμουντ, Φιορεντίνα και επιζητά πορείες! Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σερί, χρειάζεται ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, άρα ένα σταθερό σύνολο το οποίο μέσα σε ένα μήνα και σε εφτά-οκτώ ματς θα μάθει να κάνει έξι-εφτά νίκες. Μόνιμα… Σταθερά. Με συγκεκριμένη ταυτότητα και θα παίζει το ίδιο χωρίς να επηρεάζεται από έδρες, ονόματα, αντιπάλους κτλ.

Για να δούμε αν ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευτεί τον θρίαμβο της Φλωρεντίας ή αν οι παίκτες του έχουν αφήσει ακόμη το μυαλό τους στο Αρτέμιο Φράνκι και στην «Πόντε Βέκιο», όπως δηλαδή το άφηναν και άλλες φορές στο Λονδίνο, στο Ντόρτμουντ, στο Άμστερνταμ, στη Κωνσταντινούπολη, στο Ούντινε, στη Μόσχα και σε πόσες άλλες πόλεις όπου ο ΠΑΟΚ έφερε μεγάλα αποτελέσματα, αυτά όμως δεν είχαν συνέχεια και στην Ελλάδα…

* Είχαμε και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός χθες το βράδυ. Όποιος είδε Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0 και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 θα κατάλαβε και πάλι πόσο άτιμο είναι το ποδόσφαιρο. Το ένα (του ΠΑΟΚ) εύκολα έληγε 1-3 (με τα δοκάρια και τις ευκαιρίες του Δικεφάλου) και το άλλο (το χθεσινό) 3-1. Και όμως τα ματς έληξαν αλλά ντ’ άλλων…
Για να γίνει αυτό, στο τέλος του χθεσινού αγώνα, ο Βιγιαφάνες έσπρωξε και τον αντίπαλο (όταν αυτός ήταν στον αέρα), πήρε την μπάλα, ισοφάρισε και… γεια σας, αφού ο Κομίνης δεν είδε τίποτα. Το ακόμη πιο φοβερό όμως ήταν ότι μαζί με τον Βιγιαφάνες δεν πανηγύρισε κανείς συμπαίκτης του!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.