Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Η Σοσιεδάδ πάτησε την Μπαρτσελόνα, είχε δύο δοκάρια, ένα καθαρό γκολ ακυρωμένο και την άφησε με έναν βαθμό (1-1) που δεν της άξιζε, να περιμένει το Clasico στο -6.

Το «Ανοέτα» είναι η κόλαση και η Σοσιεδάδ τα… διαόλια της. Τώρα το πώς πήρε τον βαθμό εκεί μέσα η Μπαρτσελόνα, είναι μεγάλη και άδικη ιστορία. Πραγματικά την τσαλαπάτησαν οι Βάσκοι. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο τέτοιο 45λεπτο, όπως το πρώτο, στο οποίοι οι Μπλαουγκράνα να μην έχουν κάνει ούτε φάση και να έχουν πιεστεί τόσο πολύ στην σύγχρονη ιστορία τους. Ας όψεται όμως γενικά στο ματς η ατυχία και η διαιτησία, παράγοντeς που επέτρεψαν στους Καταλανούς να αποδράσουν με το 1-1 που δεν άξιζαν σε καμία περίπτωση.

Οι γηπεδούχοι έκαναν τόσο τέλεια εμφάνιση, που πήραν την κατοχή στο 52,5% και ενώ κάποια στιγμή την είχαν πάει υπέρ τους στο 55-45. Πρεσάρισμα ψηλά, γρήγορες αναλλαγές και πλαγιοκοπήσεις είχαν τρελάνει τους αντιπάλους τους. Καθαρή-καθαρή φάση όμως δεν δημιούργησαν και έμειναν στο μηδέν πηγαίνοντας στο ημίχρονο, με την Μπάρτσα να είναι πελαγωμένη και χωρίς δεύτερη-τρίτη σωστή πάσα.

Στην επανάληψη όμως το ματς έγινε ροντέο, με τους Βάσκους να παραμένουν καλύτεροι. Στο 54’ ήρθε η δικαίωσή τους. Ο Τερ Στέγκεν έβγαλε το πλασέ του Βέλα, ο Γουίλιαν Ζοσέ πήρε την κεφαλιά στην επαναφορά, αλλά ήταν ο Πικέ πάνω στην γραμμή που αντί να διώξει, έστειλε την μπάλα προς τα πίσω και εντός εστίας. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο Νεϊμάρ έκανε την επέλαση και την πάσα και ο Μέσι πήρε ένα κοντρόλ και πλάσαρε γρήγορο για την ισοφάριση και το ένατο φετινό του στο πρωτάθλημα.

Στο 77’ συνέβη η φάση που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα και ευνόησε σε δύο στιγμές τους φιλοξενούμενους. Ο Βέλα τράβηξε το ξερό αριστερό εκτός περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και όπως φαίνεται στο ριπλέι, εντός γραμμής. Στην επαναφορά ο Χουάνμι σκόραρε με το κεφάλι, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ ενώ δεν ήταν. Ηταν τρελό διπλό λάθος που στέρησε από την Σοσιεδάδ την νίκη.

Στο 80’ ο Ινιγο Μαρτίνεθ έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Λουίς Σουάρες και στο 83’ ξαναχτύπησε με αριστερή βολίδα στο δοκάρι ο Βέλα. Το φινάλε βρήκε με δικαιολογημένα παράπονα τους Βάσκους να μοιράζονται αδίκως ένα δικό τους παιχνίδι και την Μπαρτσελόνα να ψάχνεται αγωνιστικά. Είναι που ακολουθεί το Σάββατο, το Clasico με την Ρεάλ στο «Καμπ Νόου» και οι Μαδριλένοι θα παίξουν εκεί με προβάδισμα έξι βαθμών για πρώτη φορά από το 2003.

Στο «Ανοέτα» πάντως η Μπάρτσα δεν άξιζε τίποτα, κάτι που παραδέχτηκε μετά το ματς και ο Λουίς Ενρίκε: «Πήραμε έναν βαθμό που δεν μας έπρεπε», είπε και είδε την ομάδα του να μην νικάει εκεί από το 2007, μετρώντας σε οκτώ αγώνες έκτοτε πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες…

Σοσιεδάδ (Εουσέμπιο Σακριστάν): Ρούγι, Νάβας, Ινιγο Μαρτίνεθ, Κάρλος Μαρτίνεθ, Γιούρι, Θουρουτούθα, Ιγιαραμέντι, Τσάμπι Πριέτο (72' Κανάλες), Βέλα, Ογιαρθάμπαλ (85' Γκρανέρο), Γουίλιαν Ζοσέ (75' Χουάνμι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες, Ράκιτιτς (47’ Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα