Μοράις: «Να δείξουμε τη δουλειά μας»

Μοράις: «Να δείξουμε τη δουλειά μας»

Μοράις: «Να δείξουμε τη δουλειά μας»

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση το Σάββατο και ο Ζοσέ Μοράις περιμένει από την ομάδα του να δείξει από εδώ και πέρα πόσο και πώς έχει δουλέψει. 

Η Ενωση υποδέχεται τον Πλατανιά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στη Nova για την δουλειά που έχει γίνει και το τι περιμένει να δει από εδώ και πέρα. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Μοράις...

Για τη δουλειά που έγινε στη διακοπή του πρωταθλήματος: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε αρκετό χρόνο για να δουλέψουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ομάδα και να βγάλουμε περισσότερη ποιότητα στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία όχι μόνο για να δούμε μέρος από το αποτέλεσμα της δικής μου δουλειάς, αλλά γενικά τη δουλειά της ομάδας και απ' την πλευρά των παικτών, προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο εντός γηπέδου και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας.

Αυτή η διακοπή μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να δουλέψουμε περισσότερο στην οργάνωση της ομάδας που δεν είχαμε νωρίτερα και επίσης ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να βελτιώσουμε σε ορισμένους τομείς, έτσι ώστε να δείξουμε την ομάδική μας δουλειά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν μιλάω για ομαδική δουλειά αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε δυνατά για να ταυτιστεί ο κόσμος με την προσπάθεια της ομάδας και να πει "ναι, αυτή είναι η δική μας ομάδα. Αυτή η θέληση, αυτό το πάθος, αυτή η οργάνωση που δείχνει στον αγωνιστικό χώρο χαρακτηρίζει την ομάδα μας».

Για τους τομείς που χρειαζόταν δουλειά η ομάδα: «Έπρεπε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς και να δείξουμε ως ομάδα την παρουσία μας μέσα στο γήπεδο. Δε θέλω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι διαφορετικό το να λέμε και διαφορετικό να τα δείχνουμε στο γήπεδο. Προτιμώ να τα δούμε».

Για το γεγονός ότι το σύστημα (4-1-4-1) που δοκίμασε στο φιλικό με τον Ατρόμητο δεν πήγε καλά: «Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Η ποιότητα που διαθέτει η ομάδα σου, σου επιβάλλει τον τρόπο παιχνιδιού και την αγωνιστική φιλοσοφία. Το σύστημα μπορεί να αλλάξει ανάλογα μ' αυτή την αγωνιστική φιλοσοφία.  

Όταν λέμε ότι μπαίνουμε στο γήπεδο για να νικήσουμε αυτό θα πρέπει να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι. Το Σάββατο έχουμε έναν αγώνα στον οποίο πρέπει να μπούμε μέσα, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να νικήσουμε. Τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν σίγουρα είναι σημαντικά, αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τα λάθη που κάνουμε. Για παράδειγμα στο φιλικό με τον Ατρόμητο είδαμε πράγματα που ξέρουμε ότι πρέπει να διορθωθούν κι αυτός είναι ο στόχος. Κάθε φορά να εμφανιζόμαστε όλο και καλύτεροι, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και η ομάδα να αποδίδει ακόμα καλύτερα».

Best of internet