Ολυμπιακός: Τα παιδιά γίνονται άνδρες στην Ευρώπη!

Ολυμπιακός: Τα παιδιά γίνονται άνδρες στην Ευρώπη!

Gazzetta team
Ολυμπιακός: Τα παιδιά γίνονται άνδρες στην Ευρώπη!

bet365

Μια ακόμη ευρωπαϊκή βραδιά με ... άρωμα Ακαδημίας ήταν για τον Ολυμπιακό εκείνη της Πέμπτης (24/11), με τους Ρέτσο και Μανθάτη να μετρούν ήδη καρέ συμμετοχών στο φετινό Europa League.

Η ομάδα του Πειραιά υποδέχτηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 5η ημέρα της φάσης των ομίλων του Europa League την Γιανγκ Μπόις και από τους 12 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν οι 2 είναι «προϊόν» της Ακαδημίας. Ο Παναγιώτης Ρέτσος έπαιξε και στα 90 λεπτά ενώ ο Γιώργος Μανθάτης εισήλθε στο γήπεδο ως αλλαγή! Μετά και απ’ αυτό τον αγώνα ο Παναγιώτης Ρέτσος έφτασε τις 4 συμμετοχές στο φετινό Europa League, τον ίδιο αριθμό έχει και ο Γιώργος Μανθάτης ενώ ο τρίτος της Ακαδημίας ο Θανάσης Ανδρούτσος έχει 2 συμμετοχές.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος που είναι γεννημένος το 1998 και αγωνίζεται στην άμυνα έχει αγωνιστεί βασικός στον 2ο αγώνα των πλέι οφ με την Αρούκα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βασικός στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων με την Αστάνα (εντός έδρας), με την Αστάνα (εκτός έδρας) και με την Γιανγκ Μπόις (εντός έδρας). Ο νεαρός μπακ έφτασε πλέον τις 10 συμμετοχές σ’ όλες τις διοργανώσεις στην περίοδο 2016-17 αφού εκτός από τις 4 συμμετοχές στο Europa Leagueέχει 5 στη Super League όπου έπαιξε βασικός κόντρα στον Παναθηναϊκό και μια στο Κύπελλο. Ο Γιώργος Μανθάτης (γεν 1997) ξεκίνησε βασικός στον εκτός έδρας αγώνα με την Αστάνα και έπαιξε ως αναπληρωματικός στους εντός έδρας αγώνες με την Αρούκα, την Αστάνα και την Γιανγκ Μπόις. Ο 19χρόνος εξτρέμ έχει και άλλη μια συμμετοχή στο Κύπελλο. Ο Θανάσης Ανδρούτσος αγωνίστηκε ως αλλαγή στον εκτός έδρας αγώνα με την Αρούκα στην Πορτογαλία αλλά και με την Αστάνα στο Καζακστάν. Επιπλέον στην Ελλάδα έχει μια συμμετοχή στο Κύπελλο.

Τα τρία αυτά παιδιά «φοίτησαν» για 10 χρόνια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, πέρασαν απ’ όλες τις ομάδες της, κατέκτησαν Πρωταθλήματα, αγωνίστηκαν στο UEFA Youth League, γεύτηκαν χαρές και έζησαν και απογοητεύσεις. Μέσα από την συμμετοχή τους στα Κύπελλα Ευρώπης τα παιδιά αυτά γίνονται... άνδρες. Φυσικά πίσω από αυτούς υπάρχουν πολλά ακόμη παιδιά που είναι επαγγελματίες, παίζουν στην Κ-20 της Ακαδημίας και έχουν τις δυνατότητες ν’ ακολουθήσουν τα βήματα τους.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα