Ναι σε κριτική και υψηλές απαιτήσεις, όχι στην ισοπέδωση!

Δημήτρης Τομαράς
Ναι σε κριτική και υψηλές απαιτήσεις, όχι στην ισοπέδωση!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση που δεν αντιμετωπίζεται όπως θα της άρμοζε αλλά και συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ο Ολυμπιακός πέτυχε μία ακόμα ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω ομίλων και ήδη συνεχίζει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Το 1-1 με την Γιουνγκ Μποις ήταν υπεραρκετό για να του δώσει το... εισιτήριο για την επόμενη φάση. Και είχε πίσω του 18 ημέρες αποχής από επίσημα ματς με τελευταίο χρονικά αυτό με Παναθηναϊκό στις 6 Νοεμβρίου. Διάστημα μεγάλο και σημαντικό και ενώ η αντίπαλός του έπαιζε συνέχεια. Προφανώς και αυτό ισχύει και για τις άλλες ελληνικές ομάδες που μετέχουν στην Ευρώπη και αποτέλεσε ένα σημαντικό μείον. Μείον και σε επίπεδο ρυθμού αλλά και επίπεδο σωστής λειτουργίας και αγωνιστικής πειθαρχίας και τακτικής.

Και ειδικά στο α' μέρος ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές αυτό. Ακόμα και έτσι όμως αυτός ο Ολυμπιακός της αρκετά αρνητικής εικόνας και με ουσιαστικούς διακριθέντες τους Φορτούνη και Μάρτινς και τους δύο πιτσιρικάδες Ρέτσο και Μανθάτη είχε αρκετές κλασικές φάσεις στον αγώνα (σ.σ. όπως τα τετ α τετ Σεμπά) με αποκορύφωμα το... άχαστο του Ελιουνούσι που σε κενή εστία δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Έχει όμως να κρατάει την φαουλάρα και τις εμπνεύσεις του Φορτούνη και τον σταθερότατο και πάντα παίκτη - κλειδί Μάρτινς.

840 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, 720 ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Αριστοφανική κωμωδία; Θλιβερό ανέκδοτο; Κωμικοτραγική κατάσταση; Όπως μπορεί να το χαρακτηρίσει και να το γράψει κανείς ας το κάνει. Ο Ολυμπιακός με το απίστευτο... μπάχαλο του φετινού πρωταθλήματος, στο οποίο δεν έχουν γίνει ήδη τρεις αγωνιστικές, μετράει 840 αγωνιστικά λεπτά στην Ευρώπη και 720 στο πρωτάθλημα, που υποτίθεται παίζεται κάθε εβδομάδα! Η τελευταία χρονικά διακοπή μάλιστα φάνηκε και στο χορτάρι το πόσο μπούμερανγκ του βγήκε και πόσο τον αποσυντόνισε σε μία χρονική περίοδο που ήταν καλύτερα από ποτέ...

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΒΡΑΔΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Προσωπικά τάσσομαι σχεδόν πάντα υπέρ του κόσμου και του... πελάτη. Ο πελάτης που πηγαίνει στο γήπεδο και που πληρώνει εισιτήρια για μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο και ότι άλλο μπορεί έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού είναι πάντα εκεί και θα συνεχίσει να είναι. Έχω πιστεύω όμως το δικαίωμα να διαφωνώ με τις αποδοκιμασίες σε βραδιά πρόκρισης. Άλλο η κριτική και τα όποια παράπονα και ενστάσεις, άλλο πράγμα να υπάρχουν (σωστά) πολύ υψηλές απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό και άλλο η ισοπέδωση και να πηγαίνουμε σε... ακραίες τάσεις. Σε μία νύχτα που ο πειραϊκός σύλλογος έχει περάσει και είναι η μόνη ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει αυτό μέσα από τους ομίλους του Γιουρόπα δεν νοείται να υπάρχει γιούχα (έστω από μέρος του κόσμου), όσο κακό και εάν είναι το αγωνιστικό πρόσωπο των Πειραιωτών.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Συνεχίζουμε σε αυτό το τέμπο. Προφανώς και καλά κάνει η κερκίδα και φωνάζει το όποιο όνομα παίκτη... γουστάρει. Καλά κάνει και φωνάζει υπέρ του Τσόρι Ντομίνγκες, αφού έτσι το νιώθει. Ο Ολυμπιακός όμως και ο κάθε Ολυμπιακός είναι και θα είναι πάντα υπεράνω προσώπων και ονομάτων. Και αγωνιστικά να το δούμε ο φετινός Τσόρι σε μεγάλα και κρίσιμα ματς δεν μπορεί να κερδίσει την... μάχη της 11άδας ούτε από τον Φορτούνη ούτε και από τον Μάρτινς.

Ο ΜΠΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ... ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος λένε... Ο Μπέντο είναι η αλήθεια πως έχει... τιμωρήσει πολύ κόσμο στον Ρέντη από την στιγμή που ήρθε. Άλλους τους έβαλε σε αγωνιστική... καραντίνα, άλλοι έκαναν ακόμα και ατομική προπόνηση και εκτός ομάδας για την βελτίωσή τους αλλά και να συνετιστούν και γενικά δείχνει ιδιαίτερα αυστηρό πρόσωπο, εφόσον οι παίκτες του δεν κάνουν αυτά που περιμένει και ζητάει. Τη... νύφη έχουν πληρώσει ο Φορτούνης, ο Καρντόσο, ο Μάριν, ο Ζντιέλαρ, ο Τσιμίκας, ο Ρομαό, ο Σιόβας και τόσοι άλλοι. Η κάθε μία περίπτωση βέβαια είναι ξεχωριστή και κάποιες δεν έχουν να κάνουν μόνο με εικόνα στις προπονήσεις αλλά με ζητήματα συμπεριφορών, νοοτροπίας και αντιμετώπισης της ομάδας.

Προφανώς και ο Μπέντο είναι το αφεντικό στον Ρέντη και ότι και να γίνεται αυτός παίρνει τις αποφάσεις αλλά και μαζί και τις ευθύνες. Πρέπει όμως και ο ίδιος να δει κάποια πράγματα. Δεν είναι μόνο το θέμα των αλλαγών και το ότι μπορεί να κάνει μία ή καμία και μετά το 75' - 80'. Δεν είναι η προσέγγιση και η τακτική που έχει σε κάποια ματς που η μπάλα... καίει και ξαφνικά από το πουθενά ο Ολυμπιακός τα κάνει... ντέρμπι. Είναι και ο τρόπος που έχει επιλέξει να... μικρύνει το ρόστερ. Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές πια στους οποίους δεν πιστεύει. Κάποιοι θα παίζουν στο Κύπελλο ή σε μικρά ματς. Μία χρονιά όμως δεν βγαίνει έτσι. Ο Ίβηρας θα πρέπει να αναδείξει μία 18άδα ή 20άδα στην οποία θα δίνει επαρκή χρόνο και εμπιστοσύνη. Με 12 - 14 παίκτες δεν γίνεται δουλειά. Να δει και αυτός τα λάθη του και να επαναξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό του. Γιατί μέσα από τις επιλογές του υπάρχουν και παίκτες που έχει αδικήσει ή αδικεί...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ

Κλείνοντας για μένα παραμένει ευτυχές γεγονός ότι ο Μπέντο πιστεύει τόσο πολύ στους Έλληνες πιτσιρικάδες και του δίνει χρόνο και εμπιστοσύνη. Τον Ρέτσο τον έκανε βασικό και σε Μανθάτη και Ανδρούτσο δίνει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Χίλιες φορές για μένα προσωπικά να παίζουν τα παιδιά αυτά και ας κάνουν λάθη παρά οποιοσδήποτε ξένος. Εάν ο Πάουλο Μπέντο καταφέρει αυτά τα παιδιά να τα ανεβάσει επίπεδο ο Ολυμπιακός σε δύο χρόνια από τώρα θα μπορεί έχει ακόμα και 3 - 4 γηγενείς του ποδοσφαιριστές στην 11άδα του. Μακάρι να του βγει του Μπέντο αυτή η μεγάλη μαγκιά με τα πιτσιρίκια...

ΟΑΡΟ, ΕΝΑΣ ΦΟΡ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να δει και να... τσεκάρει και έναν φορ που θα του ταίριαζε και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να τον απασχολήσει για το μέλλον. Τον Γκιγιόμ Οαρό. Τρομερή σωματοδομή, ταχύτητα, εξαιρετικές κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα και πολύ καλά τελειώματα. Μία περίπτωση από το ρόστερ της Γιουνγκ Μποις που αξίζει προσοχής και που δεδομένα έχει καταπιαστεί με αυτόν ο πειραϊκός σύλλογος.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα