Σαββίδου στο gazzetta.gr: «Να δούμε τίτλους από γυναίκες προπονητές»

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ GAZZETTA.GR

Σαββίδου στο gazzetta.gr: «Να δούμε τίτλους από γυναίκες προπονητές»

Σαββίδου στο gazzetta.gr: «Να δούμε τίτλους από γυναίκες προπονητές»

Η Ανθούλα Σαββίδου, η πρώτη γυναίκα προπονητής που ανέλαβε ανδρική ομάδα σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής μοιράζεται τα όνειρα της στο gazzetta.gr. Οι φιλοδοξίες, η επιθετική φιλοσοφία της και η προβληματική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε ένα κατ’εξοχήν ανδροκρατούμενο άθλημα όπως είναι το ποδόσφαιρο η θέση της γυναίκας παραμένει υπό αμφισβήτηση.

Στο μακρινό Χονγκ Κονγκ, η 27χρονη, Τσαν Γιουέν-Τινγκ έγραψε ιστορία καθώς οδήγησε την Ίστερν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στους άνδρες. Στην Β΄ Γαλλίας, η Κλερμόν εμπιστεύθηκε τις τύχες του συλλόγου στην 42χρονη Κορίν Ντιάκρ, οδηγώντας τον σύλλογο στην κατάληψη της 7ης θέσης στο περυσινό πρωτάθλημα.

Η απάντηση της Ελλάδας στις παραπάνω περιπτώσεις έρχεται μέσω της Ανθούλας Σαββίδου, η οποία στις αρχές του προηγούμενου μήνα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αχιλλέα Νεοκαισάρεις που μετέχει στον Β΄ όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Η 32χρονη τεχνικός κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Νίκο Θεοδοσιάδη στον πάγκο της ομάδας μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας δείχνοντας να ανταποκρίνεται στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής πρόκληση της καριέρας της.

Υπό την καθοδήγηση της Σαββίδου που είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Β, ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας βρίσκεται στην όγδοη θέση με μέχρι στιγμής απολογισμό 2-2-3.

Η πρώτη Ελληνίδα προπονήτρια σε σύλλογο που μετέχει στις τρεις πρώτες κατηγορίες της χώρας μίλησε στο gazzetta.gr για τις φιλοδοξίες της, εξηγώντας πως βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά.

«Τα όνειρα είναι δωρεάν. Είναι υπέροχο να έχει φιλοδοξίες και να ονειρεύεσαι το καλύτερο δυνατό για την καριέρα σου. Στην παρούσα φάση οι δικές μου φιλοδοξίες δεν φτάνουν τόσο μακριά. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κάθε Κυριακή να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα».

Η Σαββίδου έχει θέσει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία με το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία.

«Στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Όταν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ασφαλώς θα αλλάξουν οι στόχοι για την επόμενη σεζόν».

Η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας παραδέχθηκε πως θαυμάζει το έργο αρκετών συναδέλφων της, ωστόσο δεν θέλησε να τους ονοματίσει.

«Υπάρχουν αρκετοί προπονητές από το εξωτερικό τους οποίους θαυμάζω και μάλιστα πρόκειται για διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά δεν θα ήθελα να πω ονόματα. Ασφαλώς και από την Ελλάδα υπάρχουν τεχνικοί που μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύουν».

Η Σαββίδου προτιμά το επιθετικό στιλ παιχνιδιού, ωστόσο όπως επισημαίνει η εφαρμογή του δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Προσωπικά μου αρέσει το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου, αλλά θα πρέπει να προσαρμόζεις τον τρόπο παιχνιδιού σου, αλλά και το σύστημα που θα ακολουθήσεις με βάση το υλικό που διαθέτεις και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών σου».

Η Τσαν Γιουέν-Τινγκ, έγινε η πρώτη γυναίκα προπονητής που κατακτά πρωτάθλημα με ανδρική ομάδα στο Χονγκ Κονγκ και συγκεκριμένα με την Ίστερν. Η Σαββίδου θεωρεί πως είναι εφικτό να δούμε και άλλες επιτυχίες από προπονήτριες.

«Θεωρώ πως μπορούμε να δούμε κάτι ανάλογο, αρκεί να δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες σε μία γυναίκα προκειμένου να εργαστεί. Αν πραγματικά το θέλουν πραγματικά και δουλέψουν σκληρά τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Ο πρόεδρος του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Γιώργος Γαβρίδης ήταν εκείνος που εμπιστεύθηκε την 32χρονη κόουτς. Όπως είχε σπεύσει να διευκρινίσει θα μονιμοποιούνταν στον πάγκο της ομάδας, όπως και έγινε.

«Ο πρόεδρος της ομάδας μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την ομάδα. Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις».

Αναμφίβολα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφήνει ανεπηρέαστη την «Ελληνίδα Κορίν Ντιάκρ».

«Δεν είναι το καλύτερο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην διεξάγεται η αγωνιστική. Είναι απαράδεκτο να φτάνουμε σε αυτό το σημείο και ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα κρούσματα».

Best of internet