Τo φεστιβάλ των γκολ και το Nissan best!

Μιχάλης Τσαμπάς
Τo φεστιβάλ των γκολ και το Nissan best!

bet365

Oύτε ένα, ούτε δύο, ούτε... 20, αλλά 48 (!!!) γκολ έγραψε το κοντέρ για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι ήδη ιστορία! Αυτή τη φορά η επιλογή για το «Nissan best goal of the week» είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Το αυχενικό... χτύπησε για τα καλά όλους τους μπαλαδόφιλους αυτή την αγωνιστική. Δεν προλάβαιναν να γυρίζουν το κεφάλι μπροστά, πίσω, πλάγια. Όπου υπήρχε τηλεόραση, υπήρχε και γκολ. 48 γκολ. 48 γκολ. 48 γκολ. Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε για να γίνει κατανοητό.

Τα 12 άλλωστε στην αναμέτρηση... πόλο της Ντόρτμουντ με την Λέγκια. Γράφτηκε ιστορία εκεί, αφού τέτοιο πάρτι σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ξανάγινε. Αλλά μήπως ήταν λίγα τα 6 τεμάχια στο Μπεσίκτας-Μπενφίκα που από περίπατο των Πορτογάλων (0-3) κατέληξε σε... κάζο τους (3-3); Ή λες λίγα τα 5 γκολ στο Ροστόβ ανάμεσα στην τοπική ομάδα και την Μπάγερν (3-2);

Kαι τα 4 σε Σεβίλη και Λονδίνο που τα πας; Είπαμε ήταν η αγωνιστική που «χορτάσαμε» από γκολ. Κι ο αριθμός θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακός αν δεν είχαμε και τρεις... λευκές νύχτες σε Σόφια, Κοπεγχάγη και Νάπολη! Δεν μας νοιάζουν όμως αυτές οι αναμετρήσεις.

Εμείς εστιάζουμε εκεί που το πλεκτό... μάτωσε. Άλλωστε αυτό ενδιαφέρει και την Nissan. Το γκολ, η δράση, τα έντονα συναισθήματα... Αυτά είναι που σε καλεί να μοιραστείς μαζί της. Να ψηφίσεις και να κερδίσεις. Να νιώσεις την χαρά της ανάδειξης του best goal of the week! Το... παστέλωμα της αγωνιστικής δηλαδη, για να μιλήσουμε και την ποδοσφαιρική αργκό.

Με 48 γκολ στο σακούλι (ή στο σεντόνι του Champions League) η επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι εύκολη. Τελικά μετά κόπων και βασάνων η... κάλπη άνοιξε και πάλι με 5 υποψηφιότητες, που τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

ΣΕΒΙΛΗ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-3 (ΜΠΟΝΟΥΤΣΙ)

Το περσινό πάθημα της 2ης θέσης στον όμιλο έγινε μάθημα για την Γιουβέντους. Έτσι πήγε στην Ισπανία για κερδίσει. Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την τρις κάτοχο του Europa League, Σεβίλη; Η... Κυρία ήταν μεγάλη στην Ανδαλουσία και το γύρισε. Το κομβικό γκολ ήταν του Μπονούτσι. Αυτός με ένα τρομερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-2 για την Γιούβε κι άνοιξε τον δρόμο για την νίκη, πριν ο Μάντζουκιτς στα... χασομέρια βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» με το δικό του γκολ! O KυρΓκατζεττας το ψήφισε ήδη.

ΛΕΣΤΕΡ-ΜΠΡΙΖ 2-1 (ΙΣΚΙΕΡΔΟ)

Στην ομάδα του δεν έδωσε κάτι το ουσιαστικό αφού τελικά απλά μείωσε στο σκορ μιας και η Λέστερ επικράτησε με 2-1. Όμως σαν... προσωπική παράσταση ήταν εκπληκτική για τον Χοσέ Ισκιέρδο. Ο Κολομβιανός άσος της Μπριζ πήρε την μπάλα ακριβώς στην γραμμή του κέντρου και δεξιά. Έκανε μόνος την κούρσα ως το... τέλος του δρόμο κι εκεί με κεραυνό έστειλε την μπάλα στο παράθυρο της κλειστής γωνιάς του Ζίλερ. Τρομερό γκολ που λογικά θα... πάει ψηλά!

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ 8-4 (ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ)

Ακόμη και με το νόμο των πιθανοτήτων να το πάρεις δεν θα μπορούσε σε ματς με 12 γκολ να μην υπάρχει έστω ένα στο top 5 της Nissan. Υπάρχει λοιπόν και φιγουράρει το όνομα του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς της Λέγκιας. Δύο γκολ πέτυχε ο Ελβετός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά αυτό που... έκοψε την ανάσα ήταν το πρώτο του. Που ήταν και το πρώτο στο ματς, μιας και οι Πολωνοί είχαν την... άτυχη σκέψη να προηγηθούν πριν ακολουθήσει τσουνάμι. Ο Πρίγιοβιτς υποδέχθηκε άψογα την μπάλα μέσα στην περιοχή και με το ίδιο πόδι που έκανε το κοντρόλ, με το δεξί, έκανε κι ένα υπέροχο τελείωμα με εξωτερικό φάλτσο! Μαγικό γκολ!

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 3-3 (ΣΕΜΕΔΟ)

Ο Νέλσον Σεμέδο βάζει ένα μαγικό γκολ στο 23', κάνει το 0-2 για την Μπενφίκα και όλα δείχνουν ότι οι Πορτογάλοι θα περάσουν ένα εύκολο βράδυ στην Πόλη κόντρα στην Μπεσίκτας. Που να ήξεραν τι θα ακολουθήσει; Πάντως εμείς εδώ εστιάζουμε στην γκολάρα του 23χρονου αμυντικού που έβαλε... σεντερφορίσιο τέρμα. Ανέβηκε όλη την πλευρά, πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε περιστροφή 180 μοιρών και... μπουμπούνισε. Όλα τα άλλα είναι ιστορία. Γκολάρα με τα όλα της. Αξίζει τη στήριξή σας στην κάλπη της Nissan!

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ 3-3 (ΤΟΣΟΥΝ)

Εδώ μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ γκολ από κάθε άποψη. Διαβάστε τις παρακάτω γραμμές και θα το καταλάβετε... Τα μάτριξ στο γήπεδο της Μπεσίκτας δείχνουν 58΄και σκορ 0-3 υπέρ της Μπενφίκα. «Τελειωμένο ματς» δηλαδή. Μια σέντρα μέσα στην περιοχή των Πορτογάλων, ο Τζενκ Τοσούν οριζοντιώνεται, ψαλιδάκι και γκολάρα. Πανέμορφο τέρμα. Όμως και γκολ ψυχολογίας. Το πανηγυρίζει με πάθος, παροτρύνει τους συμπαίκτες του, ξεσηκώνει την εξέδρα. Η συνέχεια γνωστή. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης από το... πουθενά έσωσε ένα βαθμό που μπορεί να δώσει πρόκριση. Πώς να μην ψηφιστεί λοιπόν ο Τοσούν; Όλο το πακέτο είχε το γκολ του!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα